Varde ydmyget i egen hule

Vardes 2. divisionshold ramte bunden i dagens kamp mod Brabrand, som blev tabt med 4-0 efter en ind i mellem næsten pinlig indsats.

I forsøget på at styrke offensiven havde trænerstaben valgt at ændre formationen fra 4:4:2 til 3:5:2. Det medførte at Niklas Fyhn var rykket op på den defensive midtbane, mens Kasper Køhlert på højre kanten erstattede Jeppe Carstensen i startelleveren.

Det var tydeligt fra kampens start, at Varde spillerne ikke var helt komfortable med den nye formation, og Brabrand spillerne fik overraskende meget plads at boltre sig på. Markeringerne var ikke snærende nok, afleveringerne ikke præcise nok og det kneb også med intensiteten i duellerne.

Gæsterne var klart bedst det første kvarter af kampen, hvorefter Varde-holdet fik lidt bedre styr på spillet de næste 10-15 minutter uden dog at komme frem til større chancer.

Herefter overtog gæsterne igen taktstokken, og var især farlige på standardsituationerne, som Varde spillerne gav mange væk af. Det var da også efter et Brabrand frispark med 10 minutter igen af halvlegen, hvor Varde spillerne kiksede clearingen af flere omgange, at det lykkedes Lukas Enevoldsen at udplacere Sune Nissen med et knaldhårdt hovedstød.

Inden pausen havde Brabrand to store muligheder for at øge føringen. Først var det et langskud, som Sune Nissen fik pareret til hjørnespark, og på det efterfølgende hjørnespark måtte Sune Nissen igen hive en feberredning op af skuffen for at klare frisag.

Hvis hjemmepublikummet havde sat næsen op efter en langt bedre indsats i de sidste 45 minutter, blev de såre skuffet. Brabrand afgjorde reelt matchen efter 4 minutter spil i 2. halvleg, da Anders Holvad afsluttede et glimrende angreb med at sparke bolden i mål til 2-0.

Målet til 3-0 faldt efter et lille kvarters spil, efter en fejlpasning af Jonas G. Hansen midt på banen. Patrick Adsbøl Nilesen blev efterfølgende spillet helt fri i venstre side, og kunne uden besvær passere Sune Nissen. 5 minutter senere var Patrick Adsbøl Nielsen igen på pletten, da markeringerne fuldstændig svigtede i Varde-defensiven.

Resten af kampen var cruise-control fra Brabrands side, og bortset fra et par mislykkede forsøg forbi mål fra Esben Lauridsen og Morten Smidt samt et forsøg på overliggeren fra Patrick Adsbøl Nielsen skete der ikke mere i kampen.

Det var da også en skuffet cheftræner undertegnede mødte efter kampen: “Vi ramte bunden i dag og med enkelte undtagelser var alle langt under vanlig niveau. Jeg mener ikke, at det var den ændrede formation der var årsagen til kollapset, men vi vinder hverken dueller, 2. bolde eller magter selv de letteste afleveringer i dag, så er det svært”, lød det fra en frustreret Søren Pallesen.

Holdets næste kamp er på lørdag, hvor holdet ude møder Næsby.

Matchfacts Varde IF Elite – Brabrand:        

Resultat 0-4 (0-1)

0-1 Lucas Enevoldsen (35.)

0-2 Anders Holvad (49.)

0-3 Patrick Adsbøl Nielsen (58.)

0-4 Patrick Adsbøl Nielsen (63.)

Dommer: Søren Gade Ziegler

Tilskuere: 129

Varde: Sune Nissen – Kristoffer Sørensen (49. Jeppe Carstensen ), Victor Wagner (73. Nicolai Andreasen), Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Niklas Fyhn, Jonas G. Hansen, Esben Lauridsen, Mikkel Rohde – Michael Rødgaard (63. Mikkel Knudsen) og Morten Smidt.

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen og Daniel Eugster.

Advarsler: Victor Wagner (45.), Mikkel Knudsen (66.) og Jesper Svennesen (72.).