Varde videre i pokalen

Med en sejr på 4-2 over Krarup/Espe fra Albani serien kvalificerede Varde sig tirsdag aften videre til 2. runde i DBU pokalen. Stillingen ved pausen var 2-1 til fynboerne.

Med kun 4 gengangere i startopstillingen fra præmierekampen i lørdags blev der sparet en række stamspillere, og da ældste mand i startelleveren var 23. årige Jacob Andreasen var der tale om et meget ungt mandskab, som skulle dyste med de noget ældre og tungere hjemmeholdsspillere.

Spilconseptet var derfor ganske klart. Masser af løb uden bold, hurtige omstillinger og ikke for mange dueller.

Varde fik en glimrende start på kampen, da Rasmus “mc” Christiansen allerede i det 2. minut scorede til 1-0. Om det blev en sovepude skal være usagt, men trods stor spillemæssig overtag de næste 20-25 minutter blev der ikke skabt flere chancer og langsomt kæmpede hjemmeholdet sig ind i kampen.

Udligningen til 1-1 faldt efter en god halv times spil, mens Gustav Vind stod ude på sidelinjen og fik ordnet støvler. Mathias Frandsen opsnappede målmandens udspark  efter en forsvarsfejl, og scorede uden chance for Frederik Svendsen i Varde målet.

Målet gav fynboerne blod på tanden og 5 minutter senere var samme Mathias Frandsen igen pletten, og kanonerede bolden i nettet med et flot spark, mens et par forsvarsspillere lidt for passivt kiggede på.

Elendig 1. halvleg, hvor spillet var for langsomt og omstændelig samtidig med, at der blev løbet alt for lidt uden bold.

Efter en “snak” i pausen samt et par udskiftninger kom der helt andre boller på suppen i de sidste 45 minutter, hvor der stort set stod Varde på det hele. Tempoet blev sat i vejret og der blev der løbet meget mere uden bold.

Udligningen faldt efter godt 10 minutters spil, da Joachim Puggaard headede en hjørnesparksbold fra Mathias Backs i nettet. Kenneth Lund, som kom på banen efter en god times spil havde en stor mulighed for at bringe Varde i front få minutter efter indskiftningen, men afslutningen i fri position var desværre lige på keeperen.

Det var dog en stakket frist for fynboerne for med et kvarter igen lykkedes det Kenneth Lund at udnytte riposten, efter at Niclas Holm havde forsøgt sig i første omgang. 5 minutter senere lukkede Mathias Backs kampen med sin scoring til 4-2 assisteret af Kenneth Lund.

Efter spil og chancer i 2. halvleg burde sejren have været et par mål større, men dels blev der ikke fløjtet ved et par episoder, som lugtede fælt af straffespark, og dels blev der brændt flere oplagte chancer.

Lodtrækning til 2. runde, hvor ca. halvdelen af superliga holdene er med i bowlen, foretages på fredag og spilleterminen er 29. – 31. August.

Matchfacts Krarup/Espe – Varde IF Elite:   

Resultat 2-4 (2-1)

0-1 Rasmus “mc” Christiansen (2.)

1-1 Mathias Frandsen (33.)

2-1 Mathias Frandsen (38.)

2-2 Joachim Puggaard (56.)

2-3 Kenneth Lund (76.)

2-4 Mathias Backs (82.)

Tilskuere: Ca. 100

Dommer: Thomas Isen

Varde: Frederik Svendsen – Simon Jelstrup, Gustav Vind, Thomas Kirkegaard Jensen (46. Kristoffer Sørensen), Joachim Puggaard – Lasse Holm (46. Mathias Backs), Jacob Andreasen, Nicolai Forst Jensen, Niclas Holm – Rasmus “mc” Christiansen (63. Kenneth Lund) og Søren Mose Jelstrup.

Ikke benyttet: Sune Nissen

 

Den 9. August 2017 af Ejgil Gammelgaard