Varde ude af 2. division efter nyt nederlag

Med nederlaget på 4-1 til Ringkøbing i lørdagens kamp på Sydbank Stadion er Varde definitivt ude af 2. division efter 8 år med divisionsfodbold. Efter en lige 1. halvleg med pausestillingen 1-1 gik hjemmeholdet helt ned i 2. halvleg, og kampen sluttede med en afklapsning på 4-1.

I startformationen var Jesper Lund tilbage i det centrale forsvar, mens Jakob Riber overtog højreback pladsen i stedet for Kristian Skov, som var rykket op på højre kant, hvor han erstattede Rasmus Harm. Endelig var Simon Matras alene i front i stedet for en småskadet Jack Holt.

Varde mandskabet kom bedst fra start og havde et par gode muligheder til henholdsvis Simon Matras og Morten Eggert indenfor de første 10 minutter. Ringkøbings føringsmål efter 12 minutters spil var derfor en kold spand i hovedet på de unge Varde spillere. En halvdårlig clearing fra Varde forsvaret medførte, at Paw Bjørnkjær fra ca. 20 meters afstand kunne smække bolden ind helt oppe i krydset uden chance for Jonas F.C. En særdeles flot afslutning af venstrebacken.        

Med målet overtog Ringkøbing momentum, og havde flere gode muligheder for at bringe sig yderligere i front lige indtil det 24. minut, hvor Morten Eggert med en drømmehug via stolpen udlignede til 1-1. Herefter overtog Varde igen initiavet, og Simon Matras havde en god mulighed i det 35. minut, efter en frispilning fra Morten Eggert, men det lykkedes en Ringkøbing spiller at få clearet til hjørnespark. Kort før pausen var Ringkøbings Emil Strunge tæt på, men hans forsøg efter et hjørnespark blev fistet op på overkanten af overliggeren af Jonas F.C. til et nyt hjørnespark.

Alt i alt en lige 1. halvleg. hvor pausestillingen 1-1 var ganske passende.

Fra starten af 2. halvleg overtog Ringkøbing fuldstændig kampen, og spillede med langt større større energi end hjemmeholdet. Den første store mulighed kom efter 53. minutters spil, hvor Kristian Skov dog reddede på stregen efter et hjørnespark. Med godt et kvarter tilbage af kampen kom så føringsmålet til gæsterne, mens Vardes Kasper Køhlert var ude til behandling. Jakob Riber mistimede en pasning på Ringkøbings banehalvdel, og på flot omstillingsspil blev Jakob Andersen spillet helt fri af Lennard Lauridsen og havde nemt ved at udplacere Jonas F.C. i Varde målet.

Dette mål afgjorde reelt kampen, og det var en formsag for først Lennard Lauridsen at øge til 3-1 og med 10 minutter igen og i kampens overtid Jakob Andersen at øge til 4-1 efter en alt for kort tilbagelægning af Niklas Fyhn. 

Cheftræner Jørn Bach var da også tydeligt skuffet efter kampen. “Der findes hæderfulde nederlag, men nederlaget i dag var ikke én af slagsen, og præstationen og indstillingen i de sidste 45 minutter var deprimerende. Vi må erkende at vores niveau pt ikke er til mere end DS, og faktisk har vi kun vundet en enkelt kamp i foråret, nemlig den sidste træningskamp mod Ringkøbing inden turneringsstarten. Derfor er det nok bedst med et år i DS-rækken. Vores hold i foråret har ganske simpelt været for ungt og urutineret til at matche udfordringerne, og tager vi eksempelvis kampen i dag, var Ringkøbingspillerne i gennemsnit nok ca. 5 år ældre og vejede i gennemsnit ca. 10 kg mere. Nu begynder forberedelserne til den næste sæson, og med 2 betydningsløse kampe tilbage mod henholdsvis Middelfart og Brabrand kan vi tillade os at eksperimentere lidt og bruge de spillere, der er til rådighed efter sommerpausen” lyder det således fra en realistisk cheftræner.       

Matchfacts Varde IF Elite – Ringkøbing IF 

Resultat: 1-4 (1-1)

0-1 Paw Bjørnkjær (12.)

1-1 Morten Eggert (24.)

1-2 Jakob Andersen (72.)

1-3 Lennard Lauridsen (82.)

1-4 Jakob Andersen (90.)

Dommer: Allan Staal

Tilskuere: 224

Varde: Jonas Flindt Christensen – Jakob Riber, Jesper Lund, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn – Kristian Skov (80. Rasmus Harm), Søren Nørgreen, Kasper Køhlert, Steffen Andersen (80. Emil Sørensen), Morten Eggert – Simon Matras (69. Jack Holt).

Ikke benyttet: Brian Heller.

Advarsler: Søren Nørgreen (14.), Niklas Fyhn (24.), Kristian Skov (59.), Jack Holt (76.) og Morten Eggert (84.).

 

8. Juni 2013 af Ejgil Gammelgaard