Varde tilbage på sporet med sikker 3-0 sejr

Matthias Backs
Mathias Backs bragte Varde foran 1-0, men måtte senere lade sig udskifte med hvad der lignede en alvorlig ankelskade

Det blev til en sikker 3-0 sejr over Taastrup FC i lørdagens kamp på Sydbank Stadion på trods af at ikke mindre end 7 spillere var væk på grund af karantæner, skader og afbud.

Det centrale forsvar bestod af en helt ny konstellation i form af Thomas Kirkegaard Jensen og Steffen Andersen. Mads Falk Knudsen startede inde på venstre kant og Dogan Özcelik var tilbage i angrebet.

Gæsterne var kampen igennem mest i boldbesiddelse, men på de parametre der afgør fodboldkampe var hjemmeholdet klart bedst. Defensiven var stort set dirkefri, og omstillingspillet særdeles giftigt. Cheftræner Søren Pallesen kunne således glæde sig over, at den lagte game plan blev fulgt til punkt og prikke.

Efter en lige 1. kvarter af kampen tog Mathias Backs sagen i egen hånd i det 18. minut. Han rundede sin direkte modstander på højre-kanten, skar ind i banen og affyrede med venstrebenet. Det lykkedes keeperen at redde i første omgang, men Backs var klar på riposten og scorede sikkert.

Omkring den halve time slap Morten Smidt helt alene igennem, men afslutningen fra ca. 10 meters afstand sneg sig forbi stolpen.

Et par minutter før pausen måtte Mathias Backs udgå, da han efter en duel faldt uheldigt ned og beskadigede anklen. Umiddelbart virkede det som en alvorlig skade, som kan holde Backs ude resten af foråret.

I tillægstiden for de første 45 minutter faldt målet til 2-0. Efter en standardsituation havnede bolden hos en helt umarkeret Mads Falk Knudsen, som fra nært hold kunne score sit første mål for Varde IF Elite.

Fuld fortjent føring til hjemmeholdet første halvleg, hvor gæsterne ikke havde en eneste afslutning på mål.

Kampen blev reelt afgjort efter blot 2 minutters spil af 2. halvleg, da Dogan Özcelik fra nært hold usvigeligt sikkert scorede på Morten Smidts indlæg. 10 minutter senere var situationen den omvendte. Dogan Özcelik spillede Morten Smidt helt fri, men keeperen snuppede Smidts afslutning.

Gæsternes viste for første gang tænder efter en times spil, hvor holdet kom frem til sin første chance. Afslutningen røg dog langt forbi mål. 5 minutter senere viste Sune Nissen klassen, da han halvklarede et velplaceret skud, hvor bolden efterfølgende blev ekspederet ud af farezonen.

Indskiftede Emil Rindom Hansen var meget tæt på at øge til 4-0 et par minutter efter at han var kommet på banen. På en frisparksbold fra Joachim Puggaard headede Emil på mål, men med det yderste af neglene lykkedes det keeperen at slå bolden op på overliggeren.

Resten af kampen forløb uden chancer og det var en flok glade Varde-spillere der efterfølgende kunne juble over de 3 velfortjente points.

Udover at game planen lykkedes til fulde var cheftræner Søren Pallesen yderst tilfreds med indsatsen: “Selv om spillet ikke nåede de helt store højder, kæmpede spillerne virkelig flot for hinanden, og 4-backkæden med Mikkel Knudsen som oprydder på den defensive midtbane gav intet væk. Udover 3 dejlige points styrker det selvtilliden, at vi er i stand til at vinde på trods af de mange skader og afbud.

Med sejren rykkede Varde op på en delt 4. plads med behørig afstand til stregen, hvor den end så kommer til at ligge, når turneringerne er færdigspillet.

Næste weekend skal holdet en tur til Greve, hvor rækkens nr. 2 tager imod. Det bliver uden Daniel Kristiansen, som er i karantæne efter den advarsel han pådrog sig  i slutfasen.

Matchfacts Varde IF Elite – Taastrup FC:

Resultat 3-0 (2-0)

1-0 Mathias Backs (18.)

2-0 Mads Falk Knuden (45.)

3-0 Dogan Özcelik (47.)

Dommer: Martin Outzen

Tilskuere: 150

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Steffen Andersen, Joachim Puggaard – Mathias Backs (43. Daniel Eugster), Mikkel Knudsen, Niclas Holm, Mads Falk Knuden (66. Emil Rindom Hansen) – Morten Smidt og Dogan Özcelik.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen

Advarsler Varde: Daniel Kristiansen (88.)

Advarsler Taastrup FC: Michael Kossmann (50.)

 

8. Maj 2016 af Ejgil Gammelgaard