Varde tilbage på sporet efter sejr i topkampen

Esben Lauridsen
Esben Lauridsen scorede til 1-0 og var arkitekten bag målet til 2-0

På 2 mål i de sidste 5 minutter vandt Varde topkampen mod Viby med 2-0. Den chancefattige og ikke særlig velspillede kamp blev som forventet en fysisk hård affære med masser dueller og adskillige spilstop, hvor spillerne havde behov for at sunde sig. Værst gik det ud over Søren Pallesen, som efter et kvarters spil fik slået hul på hagen, men det lykkedes sundhedssektoren at lappe såret, således at han kunne fortsætte på banen. Efter kampen måtte han dog en tur på sygehuset og få flængen syet sammen.

Hos Varde var startformationen identisk med premierekampen, bortset fra at Rasmus Harm havde erstattet Steffen Andersen i angrebet.

Der blev gået til vaflerne fra kampens start, og der blev givet og taget i duellerne. Varde tiltog sig dog et lille spillemæssigt overtog efter et kvarters spil, hvor pasningsspillet begyndte at fungere, uden at det dog udmøntede sig i regulære chancer, og halvlegen sluttede med en række hjørnespark til hjemmeholdet, som dog heller ikke kastede målchancer af sig. Meget symptomatisk for halvlegen, var der ingen af målmændene der havde en regulær redning.      

De sidste 45 minutter begyndte som første halvleg sluttede, og det var først med indskiftningen af Steffen Andersen midt i halvlegen, at kampen begyndte at skifte karakter. Steffen var i højere grad i stand til at matche århusianerne fysisk, hvilket gav mere rum til de øvrige Varde spillere i offensiven.

Man skulle dog helt hen til de sidste 5 minutter før anstrengelserne gav bonus. En lang fremlægning fra Kristoffer Sørensen, fik Steffen Andersen i en hård duel raget videre til Niklas Fyhn, som spillede Esben Lauridsen fri i feltet. Esben var her iskold og placerede sikkert bolden i nettet uden chancer for Vibys keeper. Blot 3 minutter senere blev kampen lukket, da Steffen Andersen scorede til 2-0. Kasper Køhlert erobrede bolden midt på Vibys banehalvdel, og spillede Esben Lauridsen, der trak sig fri i straffesparksfeltet og kunne have taget chancen selv. Han valgte dog at spille bolden til Steffen Andersen, som i hel fri position midt for målet, næsten ikke kunne undgå at score.

I sidste minut burde Simon Matras have øget til 3-0, men desværre sparkede han Kasper Køhlert glimrende indlæg i sidenettet.

Alt i alt en fortjent sejr til Varde, som viste sig stærkest i slutfasen, men generelt set var kampen meget jævnbyrdig kamp, og kunne lige så vel være endt målløs.

Sune Nissen blev ikke sat på de store prøver i kampen, men udstrålede stor autoritet i sine indgreb. Den bagerste kæde var ligeledes velspillende, og holdt hjemmeholdet fra fadet gennem samtlige 90 minutter. På midtbanen og helt fremme blev der kampen igennem kæmpet hårdt for sagen, og heldigvis viste Esben klassen, da kampen skulle afgøres.

Med sejren i topopgøret og uafgjort til de øvrige oprykningskandidater tilbageerobrede Varde 1. pladsen i tabellen med 29 points, mens Lindholm indtager 2. pladsen med 27 points. 

Næste weekend er der igen hjemmekamp på Sydbank Stadion, hvor Randers Freja er modstanderen.        

Matchfacts Viby – Varde:     

Resultat: 0-2 (0-0)

0-1 Esben Lauridsen (86.)

0-2 Steffen Andersen (89.)

Tilskuere: Ca. 100

Dommer: Michael Meling Knudsen

Varde: Sune Nissen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Niklas Fyhn, Søren Pallesen (75. Mikkel Knudsen), Martin Thomsen (60. Simon Matras) – Rasmus Harm (65. Steffen Andersen ), Esben Lauridsen.

Advarsler: Ingen

 

5. April 2014 af Ejgil Gammelgaard