Varde tilbage på sejrskurs

Peter Brix spillede en flot kamp og blev fortjent kåret som “man of the match”.

Lørdagens hjemmekamp mod B1909 endte med en 2-0 sejr og dermed konsoliderede Varde 1. pladsen i puljen.

I 4:4:2 startformationen var Simon Jelstrup tilbage på højre back positionen, mens Søren Jelstrup i angrebet erstattede Kenneth Kruse, som havde været sløj i ugen op til kampen.

Fynboerne var klart bedst i kampens indledende fase, hvor Varde spillerne manglende den sædvanlige aggressivitet, og kunne med lidt held have bragt sig foran 1-0 allerede i det andet minut på et hovedstød fra Mathias Munk Jensen, som sneg sig lige forbi stolpen.

Som halvlegen skred frem fik hjemmeholdet dog lagt et højere pres på gæsterne og midt i halvlegen faldt føringsmålet til 1-0. Nicolaj Forst lagde en præcis dyb aflevering ind i feltet, som Mathias Backs helflugtede i nettet. Fantastisk flot mål, som sjældent ses.

Herefter overtog hjemmeholdet fuldstændig styringen resten af halvlegen, og efter et par store muligheder til Mikkel Rohde og Lasse Holm headede Peter Brix Varde på 2-0 et par minutter før pausen. På et indlæg fra Lasse Holm var Brix først på bolden inden keeperen nåede at gribe ind og efterfølgende ramlede de to spillere sammen, men målet blev korrekt anerkendt.

Fortjent føring ved pausen om end to-målsføringen vel nøgtern set var lige i overkanten af det fortjente efter den gode start af fynboerne.

Fynboerne kom også bedst ud til de sidste 45 minutter, og indenfor de første 10 minutter måtte Sune Nissen i et par omgange klare paragrafferne for hjemmeholdet. Som i 1. halvleg fik Varde dog igen kæmpet sig tilbage i kampen og fik tiltvunget sig et spillemæssigt overtag, men fynboerne var stadigvæk farlige med dybe stikninger frem til Mathias Munk Jensen.

Søren Jelstrup var tæt på øge føringen med et godt langskud efter en times spil, men afslutningen røg lige over mål, og 10 minutter senere var Mathias Backs tæt på at gentage kunststykket fra 1. halvleg, da hen helflugtede et indlæg fra Joachim Puggaard lige forbi stolpen.

Den største chance for B1909 til at bringe spændingen tilbage i kampen faldt minuttet efter netop på en dyb stikning til Mathias Munk Jensen. Sune Nissen fik halvklaret Munk Jensens forsøg i 1. omgang og Joachim Puggaard var hurtigst over returbolden og fik ekspederet bolden væk fra farezonen – super indgreb af “Pugge”.

Herefter virkede det som om fynboerne resignerede og i slutfasen havde hjemmeholdet flere store muligheder for at øge føringen.

Først var det Kenneth Kruse, som headede bolden i nettet fra en off side position, derefter havde Lasse Holm et fremragende skud, som keeperen nuppede, senere blussede Nicolaj Forst højt over mål på et glimrende indlæg fra Lasse Holm og endelig var Mikkel Blåholm tæt på at nå frem til et indlæg fra Kenneth Kruse i tillægstiden.

Stor tilfredshed hos hjemmeholdets spillere og trænerstaben efter kampen. “Det var ikke den bedste kamp, vi har spillet i efteråret” lød det fra cheftræner Søren Pallesen. “Spillet var ikke så prangende, men det var én de vigtigste sejre i efteråret efter 3 kampe på stribe, uden sejre” sluttede cheftræneren.

Med sejren ligger Varde nu igen alene på 1. pladsen med et enkelt point ned til Næsby på 2. pladsen.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet igen skal en tur til Odense, hvor B1913 tager imod på Campus Road.

Matchfacts Varde -B1909:

1-0 Mathias Backs (23.)

2-0 Peter Brix (43.)

Dommer: Michael Kjær

Tilskuere: 150

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Peter Brix, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Rasmus “mc” Christiansen (65. Kenneth Kruse), Lasse Holm, Mikkel Rohde, Nicolaj Forst – Mathias Backs (87. Bogi Høgnason Eriksen), Søren Jelstrup (82.Mikkel Blåholm).

“Man of the match”: Peter Brix

 

Den 14. Oktober 2018 af Ejgil Gammelgaard