Varde tilbage i 2. division

Thomas Warmer
Thomas Warmer spillede igen en stor kamp på den centrale midtbane og krydrede indsatsen med oplægget til føringsmålet til 1-0
I overværelse af 310 tilskuere på Sydbank Stadion sikrede Vardes DS-hold sig oprykningen til 2. Division med en sikker 3-1 sejr over Lindholm, samtidig med at nr. 3 i tabellen Viby spillede 1-1 mod Vejgaard.

Jesper Svennesen var tilbage på pladsen som venstre back, Kasper Køhlert var klar igen på højrekanten, mens Rasmus Harm var med fra start i angrebet i stedet for skadesramte Esben Lauridsen. Ellers var startformationen den samme som i den seneste kamp mod VRI.

Varde spillerne kendte ikke resultatet fra Viby kampen da kampen blev fløjtet i gang på Sydbank Stadion, da man var enige om udelukkende at have fokus på Lindholm kampen.

Varde lagde i medvinden et tungt pres på gæsternes forsvar fra første fløjt, og indenfor de første 5-6 minutter havde Varde 3 afslutninger, som alle strøg lige forbi eller over målet. Varde fortsatte med at være toneangivende og efter 21 minutters spil faldt målet til 1-0. Thomas Warmer spillede med en dyb stikning Rasmus Harm fri på på kanten af feltet i venstre side, og Harm kvitterede med en sikker scoring uden chance for Lindholms keeper.

Minuttet efter var Lindholm meget tæt på at bringe balance i regnskabet, men en feberredning af Sune Nissen på et skud fra få meters afstand hindrede udligningen.

Efter en god halv times spil øgede Martin Thomsen til 2-0, da han opsnappede riposten fra Kasper Køhlerts skud på overliggeren og fik skrabet bolden over stregen. Blot 3 minutter senere var Rasmus Harm igen på pletten. Han erobrede energisk bolden fra en Lindholm spiller på baglinjen i højre side, tog et par træk ind i feltet og hamrede bolden ind i netmaskerne.

Med en føring på 3-0 forekom oprykningen pludselig meget tæt på, men i det 40. minut indtraf lige netop det, der kunne ændre udfaldet. På kanten af feltet blev Søren Nørgreen nødt til at trække nødbremsen, og udvisningen kunne vist godt forsvares. På det efterfølgende frispark blev der scoret, men heldigvis blev målet annulleret for off side.

En yderst fortjent føring til hjemmeholdet på 3-0 ved pausen. Pasningsspillet fungerede godt, og Varde spillerne var betydelig hurtigere i boldomgangen end nordjyderne.

I pausen foretog Varde en taktisk udskiftning, hvor Rasmus Harm blev ofret til fordel for Rasmus Svennesen, som indtog Søren Nørgreens plads i det centrale forsvar.

Med en mand i undertal og Jesper Lund alene i front trak Varde sig længere tilbage på banen de sidste 45 minutter, som ikke bød på ret mange målchancer til nogen af holdene. Tobias Jeremiassen havde en kæmpe mulighed for at øge føringen efter 10 minutters spil efter et frisparksindlæg fra Martin Thomsen, men det lykkedes en forsvarsspiller at redde skudforsøget fra Tobias. 

Lindholm fik pyntet på resultatet i det 89. minut med reduceringsmålet til 3-1 ved Kasper Knudsen, uden at det dog på nogen måde bragte Varde sejren i fare, og efter 4 minutters tillægstid kunne Varde spillerne derfor lade champagnepropperne sprænge og fejre oprykningen sammen med det talstærke publikum på Sydbank Stadion.

Hos cheftræner Søren Pallesen var der da også stor tilfredshed efter kampen: “Det er en dejlig fornemmelse og en stor lettelse, mere forløsning end entusiasme. Oprykningsfesten venter vi med indtil den sidste hjemmekamp mod Kjellerup er overstået”.               

Med to kampe tilbage har Varde et forspring på 5 points ned til netop Kjellerup, som indtager 2. pladsen. Kjellerup kan med 4 points i de sidste to kampe selv sikre sig oprykningen.

I næstsidste spillerunde skal Varde spillerne en tur til det nordjyske, hvor holdet lørdag kl. 16.00 møder divisionsreserverne fra Hjørring IF.        

Matchfacts Varde IF Elite – Lindholm IF:          

Resultat: 3-1 (3-0)

1-0 Rasmus Harm (21.)

2-0 Martin Thomsen (33.)

3-0 Rasmus Harm (36.)

Udvisning Søren Nørgreen (40.)

3-1 Kasper Knudsen (89.)

Dommer: Esad Deronjic

Tilskuere: 310

Varde: Sune Nissen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert (62. Simon Matras), Mikkel Knudsen, Thomas Warmer, Martin Thomsen (78. Niklas Fyhn) – Jesper Lund, Rasmus Harm (46. Rasmus Svennesen).

Advarsler Varde: Mikkel Knudsen (39.), Jesper Lund (51.) og Kristoffer Sørensen (54.)

Advarsler Lindholm: Aske K. Andersen (32.) og Jacob Hørbye (41.)

Dagens Varde spiller: Thomas Warmer

 

1. Juni 2014 af Ejgil Gammelgaard