Varde tæt på en overraskelse i DBU pokalen

08-Steffen Andersen
Erhvervsklubben kårede Steffen Andersen som hjemmeholdets største figther

Det lykkedes ikke Varde at kvalificere til 2. runde i DBU Pokalen, men det var først dybt inde i kampens overtid at det lykkedes Vejle Boldklub at score sejrsmålet til slutresultatet 2-1. Hjemmeholdet havde dog stor ære af kampen og kunne lige så godt have trukket sig sejrrigt ud af den meget lige kamp og chancefattige kamp.

Med Kasper Køhlerts afgang til hollandsk forbold var den nyudnævnte anfører Søren Nørgreen flyttet op på den defensive midtbane ved siden af Søren Pallesen, mens Rasmus Jessen udgjorde centerforsvaret sammen med Kristoffer Sørensen. Tobias Jeremiassen var for første gang med i startopstillingen som højre back i stedet den skadesramte Niklas Fyhn. Endelig fik Martin Thomsen chancen fra kampens start i stedet for Simon Matras på venstre kant, og på målmandsposten havde Jonas Flindt Christensen afløst Brian Heller.

Varde lagde frisk ud, og var bedst de første 25 minutter af kampen, hvor Rasmus Harm var tæt på af  to omgange. Først afsluttede han lige over mål på en tilfældig opstået mulighed efter 11 minutters spil, og i det 20. minut driblede han sig fri på kanten af feltet, men i sidste øjeblik lykkedes det Vejles Derrick Nissen at komme imellem og afværge forsøget.

I den sidste del af halvlegen tiltvang vejlenserne sig et spillemæssigt overtog uden at det udmøntede sig i regulære scoringsforsøg. Derimod var Steffen Andersen tæt på efter en frisparksbold fra Søren Pallesen, men desværre strøg Steffens forsøg lige forbi stolpen.    

En spillemæssig lige 1. halvleg, hvor hjemmeholdet dog var tættest på scoring.

Vejlenserne kom ud med mere energi fra 2. halvlegs start, hvilket gav pote i det 54. minut, da Jeppe Hansen med et flot skud langt ude fra overlistede Jonas FC i Varde målet. Det kampen igennem godt kæmpende Varde-hold havde dog ikke opgivet ævret og blot to minutter senere lykkedes det at bringe balance i regnskabet. Et hjørnespark fra Rasmus Harm blev ved forreste stolpe headet videre af Søren Nørgreen, hvorefter Kristoffer Sørensen headede bolden sikkert i nettet.

Midt i halvlegen havde Vejles Johatan Neftali et par giftige hovedstødsforsøg efter frisparksbolde fra Daniel Norouzi, men det første forsøg strøg lige forbi mål og det andet forsøg blev flot klaret af Jonas FC. Kort efter var Jeppe Carstensen tæt efter klumpspil i Vejles straffesparksfelt, men desværre nåede han lige netop ikke frem til bolden.

Herefter begyndte kampen at ligne et opgør, der skulle ud i omkamp, men i slutminutterne opstod der chancer i begge ender. Først var det Vejles Patrick Rasmussen, der affyrede et flot langskud, men Jonas FC viste igen klasse, og parerede flot. Ét minut inde i overtiden blev Varde tilkendt et frispark ca. 5 meter uden for straffesparksfeltet, og på det efterfølgende forsøg sparkede Rasmus Jessen lige over mål. 2 minutter og 30 sekunder inde i dommer Allan Staals overtid lykkedes det så Vejle at score sejrsmålet. Et skudforsøg fra Denis Fazlagic ramte desværre Vardes Jesper Svennesen på benet og snød fuldstændig Jonas FC, som var prisgivet i Vardes mål.

Hermed var Varde ude af Pokalen, men holdet leverede en særdeles flot indsats, hvor det var svært at se, at der var to rækker til forskel mellem de to hold. Kæderne hang godt sammen og ind i mellem blev der vist godt kombinationsspil.

Steffen Andersen blev af Erhvervsklubben fortjent kåret som hjemmeholdets største fighter, og fik efterfølgende overrakt en miniatureudgave af den rigtige DBU pokal. Morten Eggert Nielsen spillede afskedskamp i denne omgang, da han resten af efteråret er på studieophold i Holland.   

Selv om det altid er ærgerligt at tabe i dommerens tillægstid, var den meget tilfredse trænerstab dog enige om, at det under alle omstændigheder var bedre at tabe efter ordinær spilletid end efter forlænget spilletid, ikke mindst under hensyntagen til lørdagens hjemmekamp  i Danmarksserien mod Viby.

Matchfacts Varde IF Elite – Vejle Boldklub

Resultat: 1-2 (0-0)

0-1 Jeppe Hansen (54.)

1-1 Kristoffer Sørensen (56.)

1-2 Denis Fazlagic (90. +3)

Dommer: Allan Staal

Tilskuere: 317

 Varde: Jonas Flindt Christensen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Rasmus Jessen, Jesper Svennesen – Søren Nørgreen, Søren Pallesen – Morten Eggert, Steffen Andersen, Martin Thomsen (66. Jeppe Carstensen) – Rasmus Harm (Simon Matras 78.).

Ikke benytttet: Brian Heller, Morten Gregersen, Lennart Borgvardt, Rasmus Svennesen og Simon Sommer:

Advarsler: Ingen

 

14. August 2013 af Ejgil Gammelgaard