Varde tabte topopgøret på Sydbank Stadion

Nikolaj Andreasen blev før kampen hyldet for sin kamp nr. 150 mod Hedensted i sidste uge. Samtidig blev han kåret som dagens “man of the match”.

En fremragende fodboldkamp mellem to offensivt indstillede hold endte med en sejr til SfB-Oure FA på 3-1 efter Varde føring ved pausen på 1-0.

Med Mikkel Fischer ude resten af efteråret var der come back til Mikkel Knudsen på den centrale midtbane, ellers var startformationen den samme som i sidste weekend.

Hjemmeholdet lagde aggressivt ud og havde flere store muligheder for at bringe sig i front indenfor de første 10 minutter. I det 4. minut blev Kenneth Kruse spillet fri i dybden af Nicolaj Forst, men desværre lå bolden til Kruses højrefod, og han blev tacklet i skudøjeblikket. Minuttet efter burde Viktor Skovby have bragt Varde på 1-0. På et indlæg fra højre side til bagerste stolpe headede Skovby fra ca. 1 meters afstand til målet bolden lige på keeperen, hvorfra bolden sprang til hjørnespark. Efter 10 minutters spil var Viktor Skovby dog tæt på at revanchere sig for afbrænderen, da han trak sig fri på kanten af feltet, men hans afslutning røg lige over mål.

Fynboernes første reelle chance, når der ses bort for en række hjørnespark, faldt efter 20 minutters spil, hvor Sune Nissen måtte fiste et langskud over tværpinden. 

Føringsmålet til 1-0 faldt 10 minutter før pausen, hvor Nikolaj Forst ekspederede et glimrende indlæg fra Søren Jelstrup i nettet efter et flot overlap på højre kant. Lige inden pausefløjtet havde fynboernes Jonas Hvilsom en god mulighed for at bringe balance i regndskabet, men hans afslutning i fri position i feltet strøg et par meter forbi stolpen.

Særdeles flot halvleg ikke mindst af hjemmeholdet, som med lidt held i sprøjten kunne have ført med to mål ved pausen.

Varde holdet fik en elendig start på 2. halvleg og inden der var gået 2 minutter havde fynboerne udlignet til 1-1. På et indlæg tæt på mål fra højre side fik Nikolaj Andreasen ikke ekspederet bolden væk og lynhurtige Mikkel Hyllegaard fik prikket bolden i nettet.

Få minutter senere var Mikkel Blåholm tæt på at bringe hjemmeholdet tilbage på sejrskurs, men det lykkedes keeperen at snuppe Blåholms afslutning fra tæt hold på et indlæg fra Kenneth Kruse.   

Efter godt et kvarters spil i 2. halvleg blev det så 2-1 til fynboerne. Kristoffer Simonsen kiksede et indgreb omkring midterlinjen, og selv om det lykkedes Niclas Holm at få clearet i feltet i første omgang, var Sigursveinn Aron Prainsson først over kontraen og scorede sikkert.

Minuttet efter havde Kenneth Kruse et godt langskud, som strøg lige over mål og med et kvarter igen af kampen var hjemmeholdet igen tæt på i forbindelse med klumpspil efter et hjørnespark.

Efter en offensiv indskiftning satsede Varde hele butikken det sidste kvarter uden at det frembragte egentlige målchancer. Derimod var fynboerne særdeles farlige i den anden ende og kun glimrende målmandsspil af Sune Nissen holdt Varde inde i kampen indtil Mads Millner Andersson i dommerens tillægstid lukkede kampen med scoringen til 3-1.

Sejren til fynboerne var ikke ufortjent, men efter kampen sad man tilbage med en følelse af, at denne kamp burde have kastet mindst det ene point af sig, ikke mindst efter holdets fremragende præstation i de første 45 minutter. 

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet spiller ude mod Tarup/Paarup.                      

Matchfacts Varde IF vs SfB-Oure FA:

Resultat: 1-3 (1-0)

1-0 Nicolaj Forst Jensen (35.)

1-1 Mikkel Hyllegaard (47.)

1-2 Sigursveinn Aron Prainsson (62.)

1-3 Mads Millner Andersson (90.+1)

Dommer: Ole Madsen

Tilskuere: 141

Varde: Sune Nissen – Søren Jelstrup, Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard (84. Peter Brix) – Nicolaj Forst Jensen, Mikkel Knudsen (60. Niclas Holm), Mikkel Rohde, Viktor Skovby (75. Jeppe Aarhus) – Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen

Advarsler Varde: Nikolaj Andreasen (24.) og Søren Jelstrup (90.+4).

Advarsler SfB-Oure FA: Mathias Hansen (42.), Frederik Grube (68.), Jonas Hvilsom (86.), Daniel O´Hara (90.+4).

Dagens “man of the match”: Nikolaj Andreasen.

 

Den 5. Oktober 2019 af Ejgil Gammelgaard