Varde tabte lokalopgøret i slutfasen

Hvad der lignede en 0-0 kamp endte med en sejr til EfB på 1-0, da hjemmeholdet udnyttede en omstilling med 5 minutter igen. Skulle der være en vinder af det tempofyldte, chancefattige opgør var det da også retfærdigt, at det var EfB der hev sejren. Holdet var kampen igennem en anelse mere målfarlige end Varde-holdet, som i løbet af de 90 minutter kun havde to forsøg indenfor målrammen.

Udgangsformationen var den samme som i sidste weekend mod Kolding Boldklub, dog var Mathias Backs tilbage helt i front, hvor han erstattede Søren Jelstrup.

Speciel den første halve time blev en hektisk affære med højt tempo og masser af dueller. Den første mulighed tilfaldt Kenneth Lund efter godt 10 minutters spil på en god aflevering fra Lasse Holm fra højre kant, men desværre blev Lunds afslutning blokeret af en EfB forsvarer.

Få minutter senere fik hjemmeholdet en kæmpe mulighed for at bringe sig i front. Jakob Riber slap fri på venstre kant, og på hans indlæg havde en EfB´er et næsten helt tomt mål foran sig, men skuddet ramte Joachim Puggaard, som var placeret på stregen, og den efterfølgende afslutning på riposten lykkedes det Sune Nissen med hjælp fra overliggeren at vippe over mål.

Få minutter senere havde Lasse Holm muligheden, men indlægget i feltet fra Mathias Backs blev til en forkølet ufarlig afslutning forbi stolpen  i stedet for en resolut afslutning i første omgang.

Midt i halvlegen var EfB igen uhyre tæt på, da Christian Jørgensen ramte overliggeren, men igen var heldet med Sune Nissen i Varde målet.

Den sidste scoringsmulighed i de første 45 minutter faldt minuttet efter på et hovedstød fra Thomas Kirkegaard Jensen efter et hjørnespark, som keeperen dog fik pareret til et nyt hjørnespark.

Uafgjort ved pausen kunne Varde være mest tilfreds med. Nicolaj Forst Jensen kom frem til en masse indlæg fra højre kanten, men adressen manglede og det blev aldrig for alvor farligt.

De sidste 45 minutter blev en knap så hektisk affære. Tempoet faldt en anelse og antallet af målchancer var ganske få. Reelt set havde Varde ikke en eneste afslutning indenfor rammen efter pausen.

Jakob Riber havde en god hovedstødsmulighed med 20 minutter igen af kampen, som Sune Nissen tog sig af. Efterhånden som kampen gik ind i slutfasen virkede det da også, som om begge hold stillede sig tilfreds med en pointsdeling, men med 5 minutter igen havde hjemmeholdet held med en effektiv omstilling, hvor Kristians Skovs indlæg fra venstre kant blev sendt i nettet af Nicolaj Pape Sørensen.

I slutfasen pressede Varde på for at sikre det ene point, men bortset fra episoden, hvor Kenneth Lund blev væltet omkuld i det kriminelle felt et par minutter inde i tillægstiden, som kunne have udløst et straffespark, kom Varde ikke tættere på den forløsende scoring, og dermed var nederlaget i lokalopgøret en kendsgerning.

Cheftræner Søren Pallesen var da også en skuffet mand efter kampen: “Igen skaber vi alt for lidt. Det der lykkes fint til træning lykkes ikke, når det virkelig gælder, det skal vi have kigget alvorligt på. Når det er sagt så taber vi på fysikken i dag. EfB´erne ville det en anelse mere end vore spillere, hvor nogle lod sig frustrere af dommerens linje i stedet for at give igen af samme skuffe”.

Med nederlaget skal der for alvor kigges nedad, hvor der nu kun er 3 points til bunden og hele 13 points til toppen.

Holdets næste opgave er på lørdag med kampstart kl. 15.00, hvor fysisk stærke Aarhus Fremad gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts Esbjerg fB – Varde IF Elite     

Resultat 1-0 (0-0)

1-0 Nicolaj Pape Sørensen (85.)

Dommer: Jonas Bøgelund

Tilskuere: 125

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Forst Jensen, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Lasse Holm (63. Niclas Holm), Mikkel Knudsen, Thomas Kirkegaard Jensen (63. Jacob E. Hansen), Jakob Andreasen (86. Søren Jelstrup) – Kenneth Lund og Mathias Backs.

Ikke benyttet: Dogan Özcelik.

Advarsler Varde: Nicolaj Forst Jensen (82.)

Advarsler EfB: Anders Rønne Nicolaisen (27.) og Kristian Skov (58.)

 

22. Oktober 2017 af Ejgil Gammelgaard