Varde tabte bundstriden til Søllerød-Vedbæk

Det lykkedes desværre ikke for Vardes 2. divisionshold at hente points i onsdagens livsvigtige bundopgør mod Søllerød-Vedbæk (BSV). Gæsterne første 1-0 ved pausen og vandt kampen med 2-1, og var lige netop den tand skarpere, som retfærdiggjorde resultatet. Med lidt held i sprøjten kunne kampen dog sagtens være tippet til hjemmeholdets fordel.

Hos Varde var Morten Eggert Nielsen tilbage i startopstillingen og erstattede karantæneramte Jakob Riber på den centrale midtbane, mens Jesper Lund var valgt helt i front på bekostning af Emil Sørensen.

Hjemmeholdet fik den værst tænkelige start på kampen, idet BSV allerede i det 5. minut bragte sig foran 1-0. Fiton Durguti havde et fatalt boldtab på midten af banen, hvor hele Varde holdet var på vej frem, og på effektiv og flot omstillingsspil blev lynhurtige Tobias Toftesgaard spillet fri med en dyb stikning, og han scorede sikkert uden chance for André Christiansen i hjemmeholdets mål.

Dette mål rystede tydeligvis hjemmeholdets spillere, og mængden af uprovokerede fejl var i hobetal. Efter et kvarters spil var hjemmeholdets Jesper Lund tæt på at forære et mål væk, da han via Tobias Toftesgaard spillede Mads Falck helt fri, men heldigvis var André Christiansen vågen, og reddede forsøget.

Kort før den halve time var BSV igen tæt på, men afslutningen efter et hjørnespark bliver reddet på stregen. Herefter fik hjemmeholdet dog gradvis bedre greb om kampen, og i det sidste kvarter af halvlegen var det Varde holdet der pressede på, uden at det dog affødte nævneværdige scoringsmuligheder.

Alt i alt en fortjent føring til gæsterne, som inden for den første halve time kunne have lukket kampen. 

I pausen erstattede Varde uheldige Fiton Durguti med Simon Matras og satte sig sig fra halvlegens start på begivenhederne. Efter 10 minutter spil var Simon Matras tæt på efter en god aflevering fra Kristian Skov, men BSV´s keeper fik reddet til hjørnespark. Blot 4 minutter senere headede netop indskiftede Martin Thomsen på overliggeren efter en frisparksbold fra Kasper Køhlert. Hjemmeholdet lugtede nu for alvor blod mod et lidt usikkert BSV-forsvar og i det 64. minut faldt udligningen ved Jesper Lund, spillet fri af Simon Matras.

BSV svarede dog hurtigt igen, og minuttet efter havde Magnus Rasmussen et drøn på undersiden af overliggeren, hvor bolden heldigvis sprang i spil igen. Minuttet efter var det igen Vardes tur efter glimrende opspil fra Simon Matras og Morten Eggert, men desværre lykkedes det keeperen at redde Jesper Lunds forsøg. I det 70. minut var Varde endnu tættere på et føringsmål. Simon Matras ramte stolpen på en frispilning fra Kristian Skov, og på riposten får Jesper Lund bolden over baglinjen, men desværre på den forkerte side af stolpen. Blot 4 minutter gik det så desværre galt i den anden ende, da Tobias Toftesgaard på en tilfældig opstået chance drønede bolden i nettet.       

Med målet mistede Varde spillerne troen på at det skulle lykkedes at komme tilbage i kampen, og BSV havde ikke større besvær med at holde Varde stangen i resten kampen og cruise sejren hjem.

Fortjent sejr til et godt kæmpende BSV-mandskab, men havde marginalerne været på hjemmeholdets side i 2. halvleg kunne udfaldet sagtens være gået Vardes vej. Samtidig en markant bedre præstation end i sidste weekends kamp mod Otterup, så der er absolut ingen grund til at miste håbet.     

Med nederlaget blev hullet t op til den frelsende 4. sidsteplads øget til 8 points, og Varde-holdet må desværre nok se i øjnene, at det nu drejer sig om at kvalificere sig til play-off kampene mod nr. tredjesidst fra østkredsen. Heldigvis lykkedes det heller ikke for rivalerne fra Ringkøbing at få point i onsdagens kamp, da holdet led et nederlag på 2-0 til Blokhus FC. Dermed er afstanden til Ringkøbing stadigvæk kun 2 points.

Næste opgave for Varde holdet er på lørdag, hvor holdet gæster FC Skanderborg. Kampen spilles kl. 13.30 på Wannafind Stadion. Til denne kamp må Varde se bort fra Niklas Fyhn, som er karantæneramt efter advarslen i onsdagens kamp.    

 Matchfacts Varde – BSV

Resultat 1-2 (0-1)

0-1 Tobias Toftesgaard (5.)

1-1 Jesper Lund (64.)

1-2 Tobias Toftesgaard (74.)

Dommer: Michael Tykgård

Tilskuere: 175

Varde: André Christiansen – Niklas Fyhn, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgren, Jeppe Carstensen (58. Martin Thomsen) – Kristian Skov, Kasper Køhlert, Morten Eggert Nielsen, Fiton Durguti (46. Simon Matras) – Jack Holt (80. Rasmus Harm) og Jesper Lund.

Ikke benyttet: Jonas Flindt Christensen, Morten Gregersen, Lennart Borgvardt og Emil Sørensen

Advarsler: Niklas Fyhn 85.)

 

2. Maj 2013 af Ejgil Gammelgaard