Varde tabte bundopgøret til Kolding B.

Det lykkedes ikke for Varde at vinde bundopgøret mod Kolding Boldklub. Gæsterne vandt fortjent kampen 3-1 og håbet om overlevelse må nu betegnes som illusorisk, selv om der stadigvæk  er 27 points at spille om.

Mikkel Rohde var valgt på bekostning af Jesper Svennesen som venstre back og Kasper Køhlert erstattede karantæneramte Esben Lauridsen på højre kant, ellers var startformationen den samme som i sidste weekends kamp mod Næsby.

Kampen blev lige så vanskelig som cheftræner Søren Pallesen havde forudset, og selv om Kolding B. spillede fuldstændig som forventet lykkedes det ikke at dæmme op for Christian Roost, Kenneth Larsen og Henrik Toft, som stort set gjorde som det passede dem i de første 45 minutter, som fuldstændig foregik på gæsternes præmisser med Varde spillerne som mere eller mindre passive statister.

Varde fik den første advarsel allerede i det første minut, da Christian Roost nåede højest på et hjørnespark og headede hårdt mod mål, men det lykkedes Jørgen Simon Jørgensen at parere forsøget. Gæsterne fortsatte med at presse på, og især dødboldene var giftige for et rystende usikkert Varde forsvar. I det 18. minut gik det da også galt, da Kenneth Larsen umarkeret modtog bolden på kanten af feltet, og resolut sparkede bolden i nettet.

Målet virkede som et mindre wake up call for Varde spillerne og efterfølgende havde såvel Morten Smidt som Kasper Køhlert gode muligheder for at bringe Varde tilbage i kampen. Især Kasper Køhlerts chance efter 25 minutters spil var mega stor, men helt fri midt for målet afsluttede Kasper direkte på Kolding keeperen.

Opturen varede dog ganske kort, og efter en god halv times spil løb Fiton Durguti fra Varde forsvaret og sparkede bolden i nettet til 2-0 og blot 3 minutter senere var nedturen total, da Henrik Toft fik lov til at score til 3-0.

Kort før pausen var det endda tæt på 4-0, da Jørgen Simon Jørgensen hårdt presset på et hjørnespark var tæt på at bokse bolden i eget net, men Varde slap med skrækken.

En helt igennem rædselsfuld 1. halvleg, hvor Vardes bundniveau blev udstillet. Når stort set alle dueller og 2. bolde vindes af modstanderne, og skarpheden i begge felter er ikke eksisterende er det svært at vinde fodboldkampe, selv om der ind i mellem kombineres pænt midt på banen.

Varde spillerne reddede lidt af æren i 2. halvleg, hvor hjemmeholdet såvel spillemæssigt som chancemæssigt var dominerende. Der blev lagt væsentlig mere energi i duellerne, men desværre kneb det stadigvæk med skarpheden, og Varde spillerne havde svært ved at spille sig frem til regulære chancer.

Micheal Rødgaard havde en god mulighed midt i halvlegen på et godt indlæg fra Mikkel Rohde, men hovedstødet blev ikke hårdt nok, og en Kolding forsvarer kunne sparke bolden væk på stregen. Reduceringsmålet til 3-1 faldt med godt et kvarter tilbage af kampen, hvor Jeppe Carstensen fik bolden skrabet i mål efter klumpspil i feltet.

Varde spillerne forsøgte nu forøge presset, men det var først i slutminutterne at det for alvor satte gæsternes mål under pres. Først var det Kasper Køhlert, som blev spillet fri i dybden af Michael Rødgaard, Kasper tog et godt træk ind i feltet, men sendte desværre afslutningen lige forbi stolpen. Inden for samme minut havde Jesper Lund en stor mulighed, men også han sendte afslutningen forbi mål. I overtiden var Michael Rødgaard tæt på, men hans hovedstød strøg lige over mål.

Skuffelsen var da også stor hos hjemmeholdet efter kampen. “Kolding spillede 100% som forventet, vi havde forberedt os godt på det, men alligevel gik det galt. Det må betegnes som manglende kvalitet”, lød det fra cheftræneren. “Savnet af rutinerede kræfter som Søren Nørgreen og Steffen Andersen, samt unge Jacob Nielsen, der alle forsvandt lige før den første turneringskamp samt formkriser hos flere af de rutinerede profiler har gjort det sværere end forventet. Nu gælder det om at se fremad, få afsluttet sæsonen på en ordentlig måde og få skabt et godt rykstød til den kommende sæson”, sluttede cheftrænerem.

Holdets næste opgave er på søndag, hvor holdet skal en tur til Ringkøbing med kampstart kl. 13.30 på Alkjær Stadion.

Matchfacts Varde IF Elite – Kolding Boldklub:     

Resultat 1-3 (0-3)

0-1 Kenneth Larsen (18.)

0-2 Fiton Durguti (31.)

0-3 Henrik Toft (34.)

1-3 Jeppe Carstensen (73.)

Tilskuere: 130

Dommer: Mikkel Redder

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Victor Wagner, Mikkel Rohde (70. Jesper Svennesen ) – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen (83. Jesper Lund), Jonas G. Hansen, Jeppe Carstensen – Michael Rødgaard, Morten Smidt (22. Daniel Eugster).

Ikke benyttet: Sune Nissen og Martin Thomsen

Advarsler Varde: Mikkel Rohde (41.), Victor Wagner (59.) og Jonas G. Hansen (88.).

 

26. April 2015 af Ejgil Gammelgaard