Varde snuppede et enkelt point i Thisted

Efter en god holdindsats og disciplineret spil lykkedes det det undertippede Varde hold et snuppe et enkelt point med hjem fra Sparekassen Thy Arena i Thisted. Kampen endte 0-0, men det var langt fra en kedelig en af slagsen, og sejren kunne være gået begge veje. Efter kampen var begge trænere da også enige om, at uafgjort var et retfærdigt resultat.

Cheftræner Søren Pallesen havde valgt at styre tropperne fra bænken, og blev centralt erstattet af Niklas Fyhn, mens Jørgen Simon Jørgensen afløste Sune Nissen i målet. Ellers var startformationen den samme som mod Marienlyst sidste weekend.

Thyboerne, som var uden en skadet Mikkel Agger, var mest på bolden i en chancefattig 1. halvleg, hvor Varde-forsvaret dog havde forholdsvis nemt ved at afvise indlæggene fra kanterne. Den eneste gang, hvor det for alvor brændte på foran Varde-målet var et par minutter før pausefløjtet, hvor Glenn Rask blot var et par cm for kort til at heade et indlæg fra højrekanten i nettet. Vardes eneste mulighed de første 45 minutter tilfaldt Thomas Witt midt i halvlegen, hvor han slap fri på en kontra, men afsluttede for hurtigt, og bolden strøg et par meter forbi stolpen.

De sidste 45 minutter blev en langt mere intens affære med masser af scoringsmuligheder i begge ender.

Thisted lagde stærkt ud, og havde et par gode forsøg indenfor de første 2 minutter, som det dog lykkedes Varde-forsvaret at klare frisag for. Herefter overtog Varde taktstokken, og det næste kvarter tilspillede holdet sig et par store muligheder for at bringe sig foran. Først var det Esben Lauridsen, der med et skud fra ca. 20 meters afstand, sparkede lige forbi mål, og dernæst afsluttede Thomas Witt på stolpen, efter at have trukket sig fri i feltet.

Herefter genvandt Thisted igen et spillemæssigt overtag, og indenfor 2 minutter havde holdet 2 afslutninger efter standardsituationer, hvor bolden ramte overkanten af overliggeren og røg til målspark. Kort efter kiksede Jesper Svennesen en clearing, som i stedet bragte en Thisted spiller i fri position kort fra mål, men det lykkedes mirakuløst Jørgen Simon Jørgensen at halvklare forsøget, og Jacob Nielsen fik riposten ekspederet væk for foden af en Thisted spiller.

Herefter var det Vardes tur. Først blev indskiftede Kasper Køhlert spillet fri på kanten af feltet af Thomas Witt, han tog et enkelt træk og fyrede så kanonen af, men det lykkedes Thisteds keeper Thorsten Marx at parere Kølles skud med armen. Et par minutter senere var Niklas Fyhn tæt på med et skud fra kort afstand, men igen lykkedes det Thorsten Marx at redde forsøget. Med 10 minutter igen var det atter Thomas Witt, der var tæt på en scoring. På en glimrende aflevering fra Niklas Fyhn vristede han sig fri i feltet, men desværre røg afslutningen i sidenettet.

De sidste 10 minutter pressede hjemmeholdet på for at fremtvinge en afgørelse, men det lykkedes Varde forsvaret at ride stormen af, selv om det kostede et par gule kort i slutfasen.

Cheftræner Søren Pallesen var da også særdeles tilfreds efter kampen: “Super holdpræstation i dag, hvor alle præsterer rigtig godt. Og så holder vi nullet igen for første gang siden 1-0 sejren over Brabrand, så sammen med det ene point giver det et godt rygstød til pokalkampen på onsdag i Ølstykke og den vigtige hjemmekamp  næste lørdag mod Kjellerup”.

Efter weekendens kampe ligger Varde fortsat under stregen med et enkelt point op til FC Sydvest 05 Tønder på play off pladsen og med 4 points op til Brabrand på den frelsende 10. plads.

Matchfacts Thisted FC – Varde IF Elite:   

Resultat: 0-0

Dommer: Esad Deronjic

Tilskuere: 389

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Nicolaj Andreasen, Jacob Nielsen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Rasmus Harm (87. Kristoffer Sørensen), Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Emil Rindom Hansen (66. Kasper Køhlert) – Thomas Witt, Esben Lauridsen (90. Daniel Eugster).

Ikke benyttet: Sune Nissen og Søren Pallesen

Advarsler: Nicolaj Andreasen (42.), Esben Lauridsen (83.) og Søren Nørgreen 87.)

 

26. Oktober 2014 af Ejgil Gammelgaard