Varde slog til i slutfasen

Det der lignede en nullert kort før tid endte med en fortjent 2-0 sejr til Varde over FC Sønderborg. Niclas Holm bragte Varde på sejrskurs i det 90. minut og 4 minutter inde i tillægstiden cementerede debuterende Viktor Hallum sejren med sin scoring til 2-0.

Der var en del ændringer i startelleveren i forhold til seneste kamp. Simon Jelstrup var tilbage i startformationen i forsvaret, da Nicolaj Andreasen vikarierede for Jakob Andreasen på den centrale midtbane. Der var debut til Bogi Høgnason Eriksen som venstre back, hvor han erstattede karantæneramte Joachim Puggaard. Endelig startede  Mikkel Rohde inde på kanten i stedet for Nicolai Forst.

De første 45 minutter var ikke særlig sindsoprivende. Varde spillerne var meget på bolden, men spillet var for langsomt og forudsigeligt, og undertegnede har ikke noteret en eneste reel Varde chance de første 45 minutter. Gæsterne havde halvlegens største mulighed efter 6 minutters spil, da højrebacken Isaac Ameyaw løb fra Varde forsvaret og kun en feberredning af Sune Nissen og en efterfølgende clearing af Simon Jelstrup forhindrede at hjemmeholdet kom bagud.

De sidste 45 minutter var langt mere underholdende. Varde holdet fik nu lagt et tungt pres på gæsterne fra halvlegens start og kom frem til flere store muligheder, mens gæsterne var sjældne gæster i Sune Nissens ende.

Kristoffer Sørensen havde et godt hovedstødsforøg efter hjørnespark efter godt 5 minutters spil, hvor en forsvarspiller måtte agere redningsmand på stregen. Efter 20 minutters spil havde Kenneth Lund et glimrende hovedstød på et indlæg fra Nicolaj Forst, men bolden strøg lige over mål. Mathias Backs var endnu tættere på et par minutter senere, da hans langskud tog overliggeren, og kort efter headede Kenneth Lund forbi mål på et godt indlæg fra Mathias Backs.

Sønderjyderne forsvarede sig dog heroisk med mange folk bag bolden og Søren Pallesen valgte de 10 sidste minutter at satse yderligere med en offensiv indskiftning. Satsningen var lige ved at give bagslag med 5 minutter igen, da gæsternes Nicolaj Steen Hansen fik serveret en kæmpechance, men midt for mål på kanten af det lille felt sparkede han på tværs af feltet, hvorefter Varde-forsvaret fik afværget faren.

Herefter pressede Varde ultimativt på, og belønningen kom i det 90. minut, da Niclas Holm sparkede bolden i nettet fra en spids vinkel, efter at Bogi´s indlæg i første omgang blev clearet. 3 minutter inde i overtiden havde Kenneth Lund en stormulighed for at øge føringen, da han blev spillet fri af Nicolai Forst, men det lykkedes keeperen at redde skudforsøget. Minuttet senere var der dog ingen pardon, da Viktor Hallum udnyttede en frispilning fra Mikkel Knudsen og scorede sikkert.

“Kampen blev lige så vanskelig som vi regnede med” lød det fra Søren Pallesen efter kampen. “Sønderjyderne forsvarede sig godt med konstant mange bag bolden, og vi havde svært ved at få åbnet forsvaret. Det er først i slutfasen, hvor vi spiller lidt mere primitivt og satser lidt mere, at vi for alvor bliver farlige”, lod det fra cheftræneren, som uddelte roser til de to debutanter Bogi Høgnason Eriksen og Viktor Hallum.

Med sejren rykker Varde en enkelt plads frem i tabellen til 4. pladsen. Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet skal en tur til Odense, hvor rækkens duks Tarup-Paarup tager imod.

Matchfacts Varde IF – FC Sønderborg:

Resultat 2-0 (0-0)

1-0 Niclas Holm (90.)

2-0 Viktor Hallum (90.+4)

Dommer: Bjarne Østergaard

Tilskuere: 120

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup (46. Nicolai Forst), Kristoffer Sørensen, Bogi Høgnason Eriksen – Lasse Holm (81.Oliver Østergaard), Mikkel Knudsen, Nicolaj Andreasen, Mikkel Rohde (64. Viktor Hallum) – Mathias Backs, Kenneth Lund, Niclas Holm.

Ikke benyttet: Lasse K. Kristiansen og Søren Jelstrup

Advarsler Varde: Niclas Holm (51.) og Kenneth Lund (90.+2)

Advarsler FC Sønderborg: Isaac Ameyaw (77.), Søren Sønderbye (90.) og Jesper Hell (90.+2)

 

Den 19. maj 2018 af Ejgil Gammelgaard