Varde skuffede i sæsonpremieren

Varde måtte efter en skuffende indsats indkassere et nederlag på 4-2 i mødet mellem de to oprykkere på Kolding Boldklubs anlæg på Mosevej. Pausestillingen var 2-0 til Kolding.

Med undtagelse af Kasper Køhlert var det et Varde mandskab i stærkeste opstilling, hvor Niklas Fyhn og Mikkel Knudsen udgjorde den centrale midtbane, mens debuterende Emil Rindom Hansen startede på venstre kant. I front var Esben Lauridsen og Steffen Andersen begge med fra start efter længere tids skadesfravær i den sidste del af forårssæsonen.

Efter en nervøs start fra begge holds sider, kom den første advarsel til Varde-holdet i det 12. minut, da Sune Nissen måtte diske op med klasseredning efter et hovedstød fra Henrik Toft på Morten Christensens frisparksbold. 4 minutter senere var Morten Christensen tæt på at overliste Sune Nissen med et lob, men det lykkedes Sune at nå tilbage og få fistet bolden over målet. Det var dog en stakket frist, for minuttet efter kunne Henrik Toft bringe koldingenserne på 1-0, da han i helt fri position ved den bagerste stolpe kunne heade et indlæg fra højre side i nettet.

Midt i halvlegen var der mere modgang til Varde holdet, da Kristoffer Sørensen desværre måtte lade sig udskifte med et beskadiget knæ, og blev erstattet af Nicolaj Andreasen.

Kolding B udbyggede føringen i det 35. minut, da Henrik Toft gled af på en tackling i feltet og efterfølgende udplacerede Sune Nissen i Varde målet. Få minutter senere var Varde dog meget tæt på at få reduceret på den eneste reelle chance til holdet i de første 45 minutter. På en stikning i feltet lobbede Mikkel Knudsen bolden over Koldings keeper, men på selve stregen var Emil Rindom Hansen så uheldig at komme i vejen for skudet, og det lykkedes efterfølgende en Kolding forsvarer at blokere Esben Lauridsens afslutning på riposten fra Emil.

Fortjent føring til Kolding B. efter de første 45 minutter, hvor Varde spillerne slet ikke forstod at drage gavn af medvinden på langs af banen, og stort set tabte alle dueller i felterne mod et fysisk stærkt mandskab.

Varde spillerne levere en langt bedre præstation efter pausen med stor spillemæssig overvægt halvlegen igennem. Alligevel lykkedes det Kolding B at udbygge føringen efter 10 minutters spil, da Sebastian Spornberger bliver spillet fri midt for målet og nemt kunne udplacere en sagesløs Sune Nissen.

Efter knap et kvarters spil af halvlegen bliver Emil Rindom Hansen erstattet af en anden debutant, Andreas Witt, som blev placeret helt i front, mens Esben Lauridsen blev rykker ud på venstre kant. Kvitteringen lod ikke længe vente på sig, da Thomas Witt efter ca. 5 minutter på banen kanonerede bolden i nettet, efter at keeperen havde halvklaret et godt forsøg fra Rasmus Harm.

Varde holdet lagde nu et tungt pres på Kolding mandskabet, og det blev til utallige indlæg ikke mindst fra højre side, men de fysisk stærke midterforsvarere hos koldingenserne havde forholdsvis nemt ved at klare frisag. I det 84. minut lykkedes det dog Jesper Svennesen at bringe ny spænding ind i opgøret, da han med en lang tå snød Kolding keeperen.

De medrejsende Varde fans begyndte nu for alvor at tro på point i kampen, men desværre blev håbet slukket 3 minutter senere, da Kenneth Larsen på en friløber scorede til 4-2, efter at off side fælden total kiksede for Varde forsvaret. Ærgerligt, for koldingenserne var på dette tidspunkt godt og grundigt møre.

Varde spillerne reddede lidt af æren i 2. halvleg, som var en godkendt præstation, men der vindes ikke mange kampe i 2. division, når der lukkes 4 mål ind.

Næste kamp er førstkommende onsdag, hvor holdet møder Nyborg i DBU Pokalen. Kampen afvikles på Nyborg Stadion med kampstart klokken 18.30.         

Matchfacts Kolding Boldklub – Varde IF Elite:

Resultat: 4-2 (2-0)

1-0 Henrik Toft (17.)

2-0 Henrik Toft (35.)

3-0 Sebastian Spornberger (55.)

3-1 Thomas Witt (65.)

3-2 Jesper Svennesen (84.)

4-2 Kenneth Larsen (87.)

Tilskuere: 640

Dommer: Martin Rasmussen

Varde: Sune Nissen – Søren Pallesen, Kristoffer Sørensen (23. Nicolaj Andreasen), Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Rasmus Harm (81. Jeppe Carstensen), Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Emil Rindom Hansen (59. Thomas Witt) – Esben Lauridsen og Steffen Andersen.

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen, Haile Goitom og Daniel Eugster.

Advarsler: Varde ingen. Kolding B: Morten Jacobsen

 

10. August 2014 af Ejgil Gammelgaard