Varde på tavlen

Lasse Holm 2016
Lasse Holm sørgede for udligningen og Vardes første mål i sæsonen

Lørdagens kamp på Sydbank Stadion mod Tarup-Paarup sluttede 1-1, og hjemmeholdet erobrede således sæsonens første point.

I en spillemæssig lige 1. halvleg var gæsterne mest farlige, og kunne fortjent gå til pausen med en 1-0 føring. Hjemmeholdet overtog styringen i 2. halvleg og var i slutfasen tæt på at hente alle 3 points. Blandt andet fik holdet annulleret et hovedstødsmål sat ind af Morten Smidt for off side, hvor videooptagelsen viste, at Smidt var en ½ meter på den rigtige side da bolden blev spillet.

Hos Varde var der debut til Simon Jelstrup, som startede inde på højreback pladsen i stedet for Buster Kirchner, mens Rasmus M. Christiansen var valgt på venstrekant i stedet for Lasse Holm, der udgjorde den centrale midtbane sammen med Niclas Holm i den skadede Thomas Kirkegaard Jensens fravær.

Fynboerne lagde stærkt ud og var tæt på et føringsmål inden der var spillet 1 minut. Rasmus Nyborg Smidt blev spillet fri i feltet, men Sune Nissen reddede for Varde med en fodparade.

I den efterfølgende periode foregik spillet næsten udelukkende midt på banen, og ingen af holdene lykkedes med at komme frem til reelle chancer. Føringsmålet faldt efter 37 minutters spil, da Rasmus Nyborg Smidt tacklede sig fri i feltet og efterfølgende scorede sikkert. Meget betegnende for de første 45 minutter havde hjemmeholdet ikke et eneste skud på mål.

Varde var klart bedst i 2. halvleg. Spillet blev skubbet længere frem og der blev lagt et godt pres på fynboernes mål gennem hele halvlegen, i særdeleshed i slutfasen .

Det lykkedes Morten Smidt at få bolden i mål efter godt 5 minutters, men målet blev korrekt annulleret for off side. Udligningen faldt efter et lille kvarters spil, da Lasse Holm på en returbold fra fynboernes målmand sparkede bolden i mål. Forarbejdet var et godt indlæg i feltet, hvor målmanden blev presset til en halvdårlig clearing.

Indenfor det sidste kvarter af kampen var Varde tæt på at afgøre af flere omgange. Mathias Backs slap alene igennem på højre kant i en 2 mod 1 situation,  men i stedet for at afslutte selv forsøgte han at spille Mads Falk Knudsen, men desværre lykkedes det forsvarsspilleren at blokere afleveringen.

Minuttet efter burde det være blevet 2-1, da Morten Smidt headede et indlæg fra Mathias Backs i nettet. Desværre hævede linjevogteren flaget og markerede for off side, hvilket dommeren fulgte. Efterfølgende dokumentere videooptagelser, at Smidt var en halv meter på den rigtige side af forsvarsspilleren bagved, da afleveringen faldt, ærgerligt.

I dommerens tillægstid var Varde tæt på at afgøre kampen af flere omgange. Blandt andet havde holdet 3 hjørnespark i træk, men det lykkedes fynboerne at klare frisag.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet møder FC Sønderborg med kampstart på Alsie Express Park  kl. 12.00.

Matchfacts Varde IF Elite – Tarup-Paarup    

 

0-1 Rasmus Nyborg Smidt (37.)

1-1 Lasse Holm (59.)

Dommer: Yavor Kuzmanov

Tilskuere: 132

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs, Niclas Holm, Lasse Holm, Rasmus M. Christiansen (61. Daniel Eugster) – Morten Smidt, Dogan Özcelik (46. Mads falk Knudsen).

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen, Buster Kirchner, Mathias Borgen Dahl og Chan Hnin Lian.

Advarsler Varde: Nicolaj Andreasen (22.), Morten Smidt (65.) og Joachim Puggaard (92.)

Advarsler TPI: Benjamin Hansen (25.), Mathias Kristensen (54.), Mads Junker Jørgensen (88.) og Anders Fønss (92.).

 

21. August 2016 af Ejgil Gammelgaard