Varde måtte nøjes med uafgjort mod Kjellerup

I et fantastisk november vejr på Sydbank Stadion måtte Varde på trods af overvægt i såvel spil som chancer nøjes med det ene point mod Kjellerup. Manglende skarphed og en god Kjellerup keeper betød, at kampen sluttede som den begyndte, altså 0-0.

I forhold til startformationen mod SC Egedal var Jacob Nielsen tilbage i det centrale forsvar i stedet for karantæneramte Søren Nørgreen, mens Rasmus Harm indtog venstre kant i stedet for Daniel Eugster.

De første 45 minutter var changefattige og bar præg af af ingen af holdene ville tabe. Varde var mest på bolden, og Rasmus Harm havde en god mulighed efter 12 minutters spil på en aflevering fra Kasper Køhlert, men Kevin Mendoza i Kjellerup målet fik afværget skuddet til hjørnespark. Kjellerup kom frem til en enkelt mulighed lige før pausen, men Jørgen Simon Jørgensen fik blokeret afslutningen fra Mathias Lynge.

I 2. halvleg blev der løsnet en anelse på den stramme organisation, og især hjemmeholdet skabte chancer nok til, at kampen burde være vundet.

I det 50. minut troede de fleste på Sydbank Stadion, at Varde havde bragt sig foran 1-0, men desværre var det ikke netmaskerne, men sidenettet, der var endestationen for Rasmus Harms ellers glimrende afslutning, på en aflevering fra Esben Lauridsen. 10 minutter senere havde 100 kampsjubilaren Esben Lauridsen selv en god afslutning fra omkring straffesparkspletten, men igen fik Mendoza reddet til hjørnespark.

Herefter fik gæsterne en lille opblusning spillemæssigt, og kunne have bragt sig foran efter 67 minutters spil på holdets eneste chance i 2. halvleg. Efter et boldtab i opspillet blev Ktristoffer Sørensen overspillet, men heldigvis sparkede Kjellerup angriberen forbi mål fra kort afstand.

Hjemmeholdet svarede igen minuttet efter, hvor Mendoza først slog Rasmus Harms afslutning ud på stolpen og derefter snuppede Emil Rindom Hansens afslutning på riposten.

Med 5 minutter igen havde Rasmus Harm en ny stor mulighed for at bringe Varde i front, men fra få meters afstand og uden at være presset headede han den vikarierende anfører Jesper Svenensens indlæg over mål. Den sidste mulighed i kampen tilfaldt Esben Lauridsen, som i det 90. minut fra godt 20 meters afstand sendte et fremragende langskud på mål, men igen lykkedes det Mendoza at redde til hjørnespark.

Ærgerligt pointstab, men cheftræner Søren Pallesen var dog yderst tilfreds med indsatsen, som klart viste, at den opafgående trend blev fortsat: “Vi spiller disciplineret kampen igennem, holder nullet og producerer rigelig med chancer til at afgøre kampen, så bortset fra resultatet er jeg yderst tilfreds. Vi fremstår nu igen som et bundsolidt, velorganiseret hold, efter at det så lidt skidt ud for et par uger siden. Overordnet set gav kampen et godt rygstød til de sidste 3 kampe i efteråret” (2 i turneringen og 1 i pokalen), sluttede cheftræneren.

Holdets næste opgave er på søndag, hvor holdet skal en tur til Sjælland, hvor tophaoldet Næstved Boldklub tager imod.

Matchfacts Varde IF Elite – Kjellerup IF  

Resultat: 0-0     

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 159

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Nicolaj Andreasen, Jacob Nielsen, Kristoffer Sørensen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen (40. Emil Rindom Hansen), Niklas Fyhn, Rasmus Harm – Esben Lauridsen, Thomas Witt (72. Daniel Eugster).

Ikke benyttet: Sune Nissen og Søren Pallesen

Advarsler: Kristoffer Sørensen (60.)

Dagens Varde spiller: Esben Lauridsen

 

1. November 2014 af Ejgil Gammelgaard