Varde kom i pulje 3

Som ventet havnede Varde i pulje 3, da de 44 DS hold blev fordelt i 4 puljer med 11 hold i hver. Med 23 hold vest for Storebælt blev der blandt de 5 fynske hold trukket lod om, hvilket hold der skulle øst på, og det blev Otterup, som loddet faldt på.

Pulje 3 omfatter følgende hold: B1913, Marienlyst, OKS, Tarup-Paarup, Kolding Boldklub, Hedensted, Odder, Ringkøbing, Viby, Horsens fS samt Varde.

B1913 og Horsens fS er oprykkere fra henholdsvis Albaniserien og Jyllandsserien. Ringkøbing er nedrykkere fra 2. division, mens Viby i sidste sæson var placeret i pulje 4. Eneste ikke oprykningsberettigede hold er Horsens fS.

Danmarksserien fungerer i den kommende sæson som bufferrække og afvikles med et indledende grundspil efterfulgt af et slutspil efter følgende model, hvor der skal findes 4 oprykkere og 16 nedrykkere.

Holdene i hver af de 4 puljer møder hinanden ude og hjemme i et grundspil med 20 kampe fordelt på 22 spillerunder.

Nr. 1 til 4 efter grundspillet samles i to puljer med otte hold i hver (pulje 1 og 2 + pulje 3 og 4), hvor holdene spiller ude og hjemme mod de fire hold fra den modsatte pulje, i alt 8 kampe. Holdene tager alle optjente points og målscore med over i slutspillet.

Der rykker to hold op fra hver pulje, altså i alt 4 oprykkere.

Nr. 5 til 11 efter grundspillet samles i to puljer med 14 hold i hver (pulje 1 og 2 + pulje 3 og 4), hvor holdene møder holdene fra den modsatte pulje én gang, i alt 7 kampe (topholdene får én ekstra hjemmekamp). Holdene tager alle optjente points og målscore med over i slutspillet.

De 16 nedrykkere fordeles afhængigt af den geografiske placering hos de otte nedrykkere fra 2. division.

Dermed er der fra sæsonen 2021/22 igen 40 hold i Danmarsserien fordelt med 20 hold på hver sin side af Storebælt. Optimalt set sker dette med otte nedrykkere i øst og otte i vest – alternativt op til 11 nedrykkere øst/vest og 5 øst/vest.

Sportschef Claus Holm er ganske tilfreds med puljeinddelingen, hvor pulje 3 på papiret forekommer en anelse lettere end pulje 4: “Målsætningen er at vi kvalificerer os til slutspillet om oprykning. Om vi så tager tilstrækkelig mange points med over til at kunne kæmpe med om de 2 oprykningspladser, må tiden vise”.

“Forhåbentlig lykkes det også at supplere truppen med yderligere 2-3 spillere, som erstatning for Mathias Backs og Kenneth Kruse, som begge flytter til Aarhus”, slutter sportschefen.

Varde indleder sæsonen ude mod Viby lørdag den 15. August. Weekenden efter er holdet oversidder inden der i næste runde venter en ny udekamp mod Tarup-Paarup. Den første hjemmekamp på Sydbank Stadion afvikles lørdag den 6. September, hvor nedrykkerne fra Ringkøbing kommer på besøg.    

 

Den 8. Juli 2020 af Ejgil Gammelgaard