Varde knækkede SC Egedal i tillægstiden

Daniel Eugster - WestWind
Daniels Eugster sikrede sejren dybt inde i tillægstiden

Efter en blodfattig indsats de første 45 minutter og nede med 2-0 ved pausen lykkedes det Varde at kæmpe sig tilbage i kampen og med et mål dybt inde i dommerens tillægstid til 3-2 sikrede Daniel Eugster, at Varde avancerede til 4. runde i DBU pokalen.

Cheftræner Søren Pallesen havde foretaget en del ændringer i startformationen i forhold til weekendens kamp i Thisted. Sune Nissen erstattede Jørgen Simon Jorgensen på mål, Kristoffer Sørensen erstattede Jacob Nielsen i det centrale forsvar, Kasper Køhlert og Daniel Eugster startede på kanterne i stedet for Rasmus Harm og Emil Rindom Hansen.

Varde-holdet lagde ud i et højt tempo, og havde indenfor de første 2-3 minutter et par kompetente opløb, som var tæt på at afføde scoringsmuligheder. Herefter gik gassen fuldstændig af ballonen og resten af halvlegen foregik primært på hjemmeholdets præmisser, som viste flot angrebsspil, og adskillige gange udspillede Varde forsvaret.

Føringsmålet til 1-0 faldt i 8. minut, da Søren Rasmussen fik alt for meget plads et par meter uden for feltet og sendte et projektil afsted mod Varde målet, hvor Sune Nissen var prisgivet. I det 19. minut slap Rasmus Suhr fri i venstre side, men Sune Nissen var hurtigt ude af sit mål, og fik blokeret skuddet. Minuttet efter tog Christian Offenberg en lang dribletur og bragte sig på skudhold på kanten af feltet, men heldigvis mislykkedes lobbet over Sune Nissen, da bolden røg over mål.

Kort efter fik Kasper Køhlert en god mulighed for at bringe balance i regnskabet, da han blev spillet fri i dybden, men det lykkedes SC Egedals keeper Niklas Frenderup at parere forsøget. Et par minutter senere var hjemmeholdet tæt på at øge føringen, da Rasmus Suhr fik en lang stikning i venstre side, og fra baglinjen lagde bolden ind til en helt fri Christian Offenberg ved bagerste stolpe, men Sune Nissen fik afværget forsøget med en refleks.

Efter 37 minutters spil blev føringen udbygget til 2-0, da Sune Nissen tabte en hjørnesparksbold ned for fødderne af Rasmus Suhr, som takkede for tilbudet og sparkede bolden i nettet fra få meters afstand.

I slutminutterne inden pausen havde såvel Mikkel Knudsen som Daniel Eugster et par skudforsøg fra distancen, som dog ikke var rigtig farlige, og dermed sluttede halvlegen med en fortjent føring til hjemmeholdet, som kom med langt mere energi og vilje end Varde-holdet. Meget symptomatisk for indsatsen begik Varde spillerne kun ét frispark i de første 45 minutter, som faldt lige før pausen og indbragte Niklas Fyhn en advarsel.

Det var en forvandlet Varde hold der kom på banen til 2. halvleg. Tempoet blev sat i vejret, og der blev lagt en helt anden energi for dagen, hvor trykket på hjemmeholdet nu blev lagt længere fremem på banen. Det lykkedes dog hjemmeholdet at holde stand indtil det 64. minut, hvor Kasper Køhlert omsatte en stikning fra Niklas Fyhn i dybden til en sikker scoring. Varde lagde nu yderligere pres på hjememholdet, og Daniel Eugster var tæt på en udligning 5 minutetr, da han afsluttede lige forbi mål.  Udligningen kom dog i det 78. minut, hvor Rasmus Harm headede Jesper Svennesens indlæg i nettet ved foden af den ene stolpe.

Med udligningen forsøgte hjemmeholdet igen at lægge pres på Varde-holdet, og med 5 minutter igen havde Rasmus Suhr en stor mulighed efter klumpspil efter et hjørnespark, men det lykkedes Sune Nissen at parere skuddet fra få meters afstand med en feberredning. Herefter mistede hjemmeholdet troen på at det kunne lade sig gøre at gentage pokalsuccessen fra sidste runde, og Varde lagde et hårdt pres på SC Egedals mål i slutfasen. Dog skulle man dybt ind i overtiden, før anstrengelserne bar frugt. Først sparkede Rasmus Harm et frisparksforsøg på overliggeren, men riposten blev sendt tilbage i feltet, hvor Daniel Eugster nåede højest, og headede bolden i nettet, til stor jubel for Varde spillerne.

Hermed var en uhyre intens og spændende pokalkamp slut, hvor Varde spillerne viste stor moral efter pausen, og lige netop var den tak bedre i slutfasen, som berettigede sejren. Når det er sagt, skal det ikke glemems, at hjemmeholdet med lidt held kunne have lukket kampen i 1. halvleg.

Cheftræner Søren Pallesen var da også en lettet mand, da sejren var i hus: “Vi skal være glade for, at vi ikke er bagud med mere end 2 mål ved pausen. Havde de været skarpe kunne de have ført både 4-0 eller 5-0, men heldigvis holdt Sune Nissen os inde i kampen med nogle gode redninger, selv om han var impliceret i målet til 2-0. I 2. halvleg får vi spillet flyttet længere frem, og vinder nu også de fleste dueller. Moralsk var det en kanon sejr for os, og spillerne skal have ros for, at de holdt hovedet koldt i 2. halvleg og spillede med tålmodighed, selv om vi var bagud med to mål”.

Cheftrænerens ønskemodstander i ottendelsfinalerne er EfB, mens skrækscenariet er Greve eller Odder på udebane.

Med sejren er der nu kun Greve og Varde tilbage i kampen om kr 100.000, der tilfalder det seriehold, der når længst i pokalen. I årets udgave af pokalturneringen er Varde nemlig rangeret som et seriehold, da holdet var placeret i danmarksserien ved turneringens start.

Kampene i 4. runde afvikles i perioden tirsdag den 2. december – torsdag den 4. december.

Matchfacts SC Egedal – Varde IF Elite

Resultat: 2-3 (2-0)

1-0 Søren Rasmussen (8.)

2-0 Rasmus Suhr (37.)

2-1 Kasper Køhlert (64.)

2-2 Rasmus Harm (78.)

2-3 Daniel Eugster (90+3.)

Dommer: Jakob A. Sundberg

Tilskuere: 410

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen (57. Jacob Nielsen), Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen (66. Emil Rindom Hansen), Niklas Fyhn, Daniel Eugster – Thomas Witt (46. Rasmus Harm) og Esben Lauridsen.

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen

Advarsler: Niklas Fyhn (45.), Rasmus Harm (82.)

Vardes pokalfighter: Sune Nissen

 

30. Oktober 2014 af Ejgil Gammelgaard