Varde kendte ikke sin besøgelsestid

På trods af massiv overvægt i spil og chancer i de første 45 minutter måtte Vardes DS-hold skuffende nøjes med det ene point mod Hedensted lørdag eftermiddag på Sydbank Stadion. Kampens slutresultat blev 2-2 efter en Varde føring ved pausen på 2-1.   

Det var en flok misfornøjede Varde-spillere der forlod banen efter opgøret mod østjyderne. Varde havde i den grad styr på begivenhederne før pausen, og burde have lukket kampen efter de første 45 minutter, men når man forærer et mål væk, og brænder 4-5 100% chancer, ja så holder man modstanderne inde i kampen. 

Bortset fra at Brian Heller havde afløst Jonas F.C. mellem stængerne stillede Varde op med samme startformation som i de seneste 2 kampe. Hjemmeholdet lagde da også fremragende ud og pressede gæsterne langt tilbage på banen. Allerede i det 5 minut var Martin Thomsen tæt at bringe Varde i front på et glimrende hovedstød efter et godt indlæg fra højrekanten af Tobias Jeremiassen, men desværre diskede Hedensteds keeper Marc Arendsen op med en superredning. 6 minutter senere havde Thomsen igen muligheden, men den flotte friløber kreeret af Steffen Andersen blev misbrugt på det skammeligste, og riposten fra keeperen  lykkedes det heller ikke at omsætte til mål. 

Føringsmålet til 1-0 efter 20 minutters spil faldt symptomatisk på et rigtigt kludemål. En aflevering af Jeppe Carstensen ind i feltet fik lov til at passere hele vejen igennem, og listede sig ind i nettet ved den fjerneste stolpe. Indenfor de næste par minutter havde Jeppe yderligere et par gode muligheder for at øge føringen. Først var det hovedstød, der ramte overliggeren og minutttet efter blev han spillet helt fri kort foran mål af Tobias Jeremiassen, men igen lykkedes det keeperen at parere afslutningen.

Udligningen faldt efter en god halv times spil, hvor Søren Pallesen afleverede lige til en Hedensted angriber på egen banehalvdel. Brian Heller afværgede afslutningen på mål i første omgang, men på riposten viste Jonas Rode ingen nåde.

Målet slog dog ikke hjemmeholdets spillere ud, men man fortsatte de gode takter halvlegen ud. Kristoffer Sørensen ramte stolpen i det 38. minut efter et godt indlæg fra Jesper Svennesen og 2 minutter før pausen gav det spillemæssige overtog pote, da et frispark fra Rasmus Harm blev headet videre af Steffen Andersen, og i forsøget på at cleare sparkede Hedensteds Nicolai Givskov bolden i eget net med knæet.

Flot 1. halvleg af hjemmeholdet, hvor gæsterne nærmest var statister, men desværre en alt for lille føring, hvor kampen burde have været lukket.

De sidste 45 minutter blev ikke nær så velspillet som 1. halvleg, og var generelt set en chancefattig og rodet affære. Hedensted gik nu længere frem på banen, og Varde blev i højere grad tvunget til at spille med lange bolde, hvilket ikke var en succes, set med hjemmeholdets briller.    

Udligningen til 2-2 faldt i 72. minut, hvor Søren Nørgreen var så uheldig at miste fodfæstet på den glatte bane i et clearingsforsøg, hvilket medførte at Hedensted pludselig var i en 2 mod 1 situation, og indskiftede Irfan Jakupi havde nemt ved at udplacere Brian Heller.

Vardes eneste reelle mulighed i 2. halvleg var et frispark lige udenfor feltet eksekveret af Søren Pallesen med 10 minutter igen af kampen, men igen viste Hedensteds keeper Marc Arendsen stor klasse.

Særdeles skuffende 2. halvleg af hjemmeholdet, som slet ikke kunne finde de flotte takter fra de første 45 minutter. Derfor er konklusionen for anden weekend i træk, at Varde mistede 2 points fremfor at man hentede et enkelt point. Med rundens resultater forbliver Varde på en 9. plads i tabellen med 5 points op til en oprykningsplads.

Næste weekend skal holdet en tur til Aalborg, hvor Aab er modstanderen søndag eftermiddag kl. 13.00.

Matchfacts Varde IF Elite – Hedensted IF:       

Resultat: 2-2 (2-1)

1-0 Jeppe Carstensen (20.)

1-1 Jonas Rode (32.)

2-1 Nicolai Givskov (43. selvmål)

2-2 Irfan Jakupi (72.)

Dommer: Sune Feddersen

Tilskuere: 102

Varde: Brian Heller – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Jeppe Carstensen (90. Rasmus Svennesen), Søren Pallesen, Thomas Warmer, Martin Thomsen (67. Niklas Fyhn) – Rasmus Harm (80. Simon Matras) og Steffen Andersen.

Advarsler Varde: Steffen Andersen (84.) og Thomas Warmer (86.).

Advarsler Hedensted: Sani Tahir (48.), Ronni Knudsen (64.), Kristian Bonde (77.) og Niklas Ullum (86.).

 

14. september 2013 af Ejgil Gammelgaard