Varde hev sejren hjem over B1913

Torsdagens opgør på Sydbank Stadion demonstrerede til fulde, at holdet med den største skarphed i felterne som oftest trækker sig sejrrigt ud af kampene. Her var hjemmeholdet bedst og slog derfor gæsterne fra Odense med 2-1, hvilket også var stillingen ved pausen.  

Start-elleveren var den samme som i sidste weekend´s kamp mod Viby, dog var der byttet en anelse om i selve formationen.

Gæsterne lagde klart bedst ud, og efter et nærgående forsøg efter et hjørnespark i det 4. minut, hvor TK klarede med en refleks til et nyt hjørnespark bragte holdet sig foran ved Anders Eling, som fra nært hold sparkede bolden i nettet efter en kontra i forbindelse med hjørnesparket.

Målet vækkede hjemmeholdet, og 5 minutter senere bragte Nicolaj Forst balance i regnskabet. Målet kom efter godt opspil på venstre kant, hvor Jonas Alsteds indlæg i første omgang blev blokeret, men bolden røg tilbage til Alsted, og Forst omsatte det andet indlæg til scoring.

Halvlegen ud fortsatte med et spillemæssigt overtag til fynboerne, uden at det afstedkom reelle scoringsmuligheder bortset fra en række hjørnespark, hvor Varde defensiven dog havde lært teksten fra de første 5 minutter.

Sejrsmålet til 2-1 faldt på en omstilling efter en lille halv times spil på et hovedstød ved Lasse Holm. En afslutning fra Viktor Skovbys blev blokeret af en B1913 spiller, hvorved bolden røg op i luften og nærmest drattede ned i hovedet på Lasse Holm, som fra ca. 1 meters afstand havde nemt ved heade bolden i nettet.

Samme Lasse Holm agerede redningsmand for Varde defensiven 5 minutter senere, da han reddede på stregen efter et hjørnesparksforsøg. Kort før pausen var Nikolaj Andreasen tæt på i forbindelse med det første hjørnespark til hjemmeholdet. Hjørnesparket fra Niclas Holm headede “mc” ved forreste stolpe videre, men midt for mål fik Nico ikke tilstækkelig kraft på hovedstødet, og måtte se keeperen parere forsøget.

Mønstret fra de første 45 minutter fortsatte gennem 2. halvleg med gæsterne mest på bolden, dog uden for alvor at blive farlige, bortset fra et skud lige over mål midt i halvlegen fra Umar Beriev. Hjemmeholdet kom heller ikke frem til større muligheder bortset fra slutfasen, hvor både Jeppe Aaarhus og “mc” havde store muligheder for at lukke kampe. Aarhus sparkede forbi målet, og “mc” ´s aflevering tilbage i feltet efter at have rundet keeperen ramte ikke en Varde spiller.

Glæden over de 3 points var stor i Varde lejren efter kampen. “Bortset set fra 3-0 sejren over Odder har alle vores kampe i foråret været utrolig tætte og først afgjort ved sidste fløjt, og det samme skete i dag”, lød det fra cheftræner Søren Pallesen. “Bortset fra de første minutter af kampen viste defensiven stor styrke og “Kris” var i dag suveræn banens bedste spiller, han vandt alle dueller både ved jorden og i luften”. 

Cheftræneren kunne også glæde sig over, at Mikkel Rohde, som fik den sidste halve time af kampen, igen er fit for fight og klar til de afgørende slutspilkampe, hvor det endnu ikke er afgjort om Varde skal spille om oprykning eller nedrykning. Med en sejr over Kolding B i den sidste kamp i grundspillet på onsdag er der en spinkel mulighed for at hente såvel OKS som Odder, der dog begge mangler at spille 2 kampe, hvoraf den ene er en indbyrdes kamp.                          

Matchfacts Varde IF – B1913:

Resultat: 2-1 (2-1)

0-1 Anders Eling (5.)

1-1 Nicolaj Forst (10.)

2-1 Lasse Holm (2-1)

Dommer: Mads Nissen

Tilskuere: 25

Varde: Lasse T. Kristiansen – Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Bogi Høgnason Eriksen (Peter Brix (72.), Jonas Alsted – Lasse Holm (62. Mikkel Rohde), Jesper “mc” Christiansen, Nicolaj Forst (62. Peter “AG” Andersen), Niclas Holm – Viktor Skovby (82. Jeppe Aarhus), Nikolaj Andreasen.

Ikke benyttet: rasmus Bornhøft, Kasper Køhlert og Mads Bonnen.

Advarsler Varde: Jonas Alsted (78.)

Advarsler B1913: Emil Jørgensen (90.+3)

 

Den 14. Maj af Ejgil Gammelgaard