Varde hentede det ene point på en svær udebane

Det lykkedes Vardes DS-hold at hente forårets første point, da holdet på OKSON Park spillede 0-0 mod rækkens nr. 2 efter en til tider ikke særlig køn kamp. OKS´erne lagde stærkt ud og kunne have scoret 1-2 gange indenfor den første halve time, men efterhånden spillede Varde-holdet sig ind i kampen, og især de sidste 45 minutter var en lige affære.

I 4:4:2 startformationen var der nye folk på back-pladserne. Peter Brix indtog højre back, mens Mathias van Beest tog sig af venstre back positionen. Det medførte at Jonas Alsted og Malthe Kilmark var rykket frem på de to kanter med Mads Bonnén og Lasse Holm på den centrale midtbane. Angrebet bestod af Simon Matras og Kasper Nissen.

Varde-holdet havde medvind de første 45 minutter, men havde svært ved at få spillet til at hænge sammen og havde kun ganske få sporadiske opløb. Fynboerne derimod, løb storm mod Varde målet især det første kvarter, men afslutningerne var heldigvis ikke giftige nok til at overliste Lasse T.K. i Varde målet. Omkring den halve time havde hjemmeholdet igen en kort periode, hvor der blev lagt massivt pres på Varde målet, men igen klarede Varde frisag.

0-0 ved pausen kunne Varde holdet dog således ikke være utilfreds med.

De sidste 45 minutter var en ganske lige affære med få målchancer. Den største mulighed havde hjemmeholdet efter knap 20 minutters spil, men Lasse T.K. fejrede sin 25-års fødselsdag med en feberredning nede ved den ene målstolpe.

I den anden ende havde Kasper Nissen et godt langskudsforsøg over målet og i kampens overtid var Jonas Alsted tæt på med godt langskud, som desværre var lige på keeperen.

Den store forskel på de to halvlege var, at Varde holdet de sidste 45 minutter matchede fynboerne fysisk og i langt højere grad fik positionsspillet til at fungere, hvor spillet 1. halvleg næsten udelukkende var præget af lange bolde, som gav angriberne svære arbejdsbetingelser.

Tilfredsheden var stor i Varde-lejren efter kampen, hvor det ene point føltes som en halv sejr og giver et godt rygstød til de kommende kampe.

Med det ene point forbliver holdet på 9. pladsen i rækken med 6 points ned til FC Sydvest, som spillede 3-3 mod B1909.

Varde-holdets næste opgave er Påskelørdag, hvor holdet hjemme tager imod rækkens duks, SfB Oure FA, som efter weekendens resultater øgede forspringet til OKS til 10 points efter en 1-0 sejr over B1913.. 

Matchfacts OKS – Varde:

Resultat: 0-0

Dommer: Hans Henrik Høite Hansen

Varde: Lasse T. Kristiansen – Peter Brix, Kasper Køhlert, Martin Thomsen, Mathias van Beest – Jonas Alsted, Mads Bonnén, Lasse Holm, Malthe Kilmark – Kasper Nissen (90.+1 Niclas Holm), Simon Matras (85. Burak Bozdemir).

Ikke benyttet: Anders Lauridsen

 

Den 9. April 2022 af Ejgil Gammelgaard