Varde hentede det ene point i Næsby

 

Det intense bundopgør præget af masser af nærkampe sluttede med 1 point til hver af holdene, hvilket set over 90 minutter var ganske retfærdigt. Varde var bedst i 1. halvleg og førte 1-0 ved pausen på et mål af Morten Smidt, mens hjemmeholdet pressede mest på efter pausen og fik udlignet ved holdets topscorer Anders Lagoni.

Varde var tilbage i den vante 4:4:2 opstilling, hvor Nicolaj Andreasen indtog højre back positionen. Mikkel Knudsen erstattede den skadede Niklas Fyhn på den centrale midtbane, mens Jeppe Carstensen var valgt på kanten i stedet for Kasper Køhlert. Endelig vogtede Jørgen Simon Jørgensen målet i stedet for Sune Nissen.

Fra kampens start var det tydeligt at se, at det var et forvandlet Varde mandskab i forhold til sidste weekends blamage i egen hule. Allerede efter 8 minutters spil havde Jeppe Carstensen en stor mulighed for at bringe Varde i front, men desværre blev det til en forkølet afslutning på Morten Smidt glimrende oplæg.

Den efterfølgende periode var præget af en masse hårde nærkampe, hvor Varde spillerne udviste størst energi og helt holdt hjemmeholdet fra fadet inden pausen. Føringsmålet til 1-0 faldt efter 35 minutters spil, da Morten Smidt i kamp med en Næsby forsvarsspiller fik fat på et langt udspark fra Jørgen Simon Jørgensen, og fra ca. 25 meters afstand sparkede bolden over Næsbys keeper Rasmus Lund, der var kommet for langt ud af målet. Et par minutter senere var Victor Wagner tæt på med et hovedstød efter et hjørnespark fra Jesper Svennesen, men desværre strøg forsøget lige forbi mål.

Fra starten af 2. halvleg blev Varde presset længere tilbage på banen, hvilket afstedkom flere gode chancer til hjemmeholdet, men også en række farlige omstillinger til Varde, som med lidt held var blevet omsat til mål.

Den første kontramulighed tilfaldt Michael Rødgaard efter 5 minutters spil, men desværre var han ikke hurtig nok på aftrækkeren. Såvel Morten Smidt og Michael Rødgaard havde muligheden ca. 10 minutter senere, men Smidts afslutning røg forbi mål, mens Rødgaard blev tacklet i skudøjeblikket efter en frispilning fra Esben Lauridsen.

Næsby lagde dog efterhånden et hårdt tryk på Varde defensiven og udligningen faldt få minutter senere ved Anders Lagoni som i to forsøg overlistede Jørgen Simon Jørgensen. I de efterfølgende minutter var Varde lidt på hælene, men at par gode indgreb af Jørgen Simon Jørgensen og et misset hovedstødsforsøg af Anders Lagoni betød dog at Varde klarede frisag.

Det sidste kvarter af kampen var spillemæssigt ganske lige, og ingen af holdene kom frem til de helt store chancer, og således kunne dommer Allan Staal fløjte kampen af til slutresultatet 1-1.

Cheftræner Søren Pallesen var da også særdeles tilfreds med indsatsen i dag: “Det var jo et helt andet hold end sidste lørdag. I dag var der hele vejen rundt den rigtige tænding og aggressivitet. Blot ærgerligt, at vi ikke har heldet til at hente alle 3 points, 1 point hjælper jo ikke så meget med vores placering i tabellen, så alt i alt er det en blanding af tilfredshed og skuffelse”.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor Kolding Boldklub er modstanderen på Sydbank Stadion.

Matchfacts Næsby Boldklub- Varde IF Elite

Resultat: 1-1 (0-1)

0-1 Morten Smidt (35.)

1-1 Anders Lagoni (61.)

Dommer: Allan Staal

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Nicolai Andreasen, Kristoffer Sørensen, Victor Wagner, Jesper Svennesen – Esben Lauridsen, Jonas G. Hansen, Mikkel Knudsen (67. Kasper Køhlert), Jeppe Carstensen (85. Søren Pallesen) – Michael Rødgaard (77. Daniel Eugster) og Morten Smidt.

Ikke benyttet: Martin Thomsen

Advarsler: Morten Smidt (42.), Esben Lauridsen (53.), Jeppe Carstensen (68.) og Jesper Svennesen (90.).

 

18. April 2015 af Ejgil Gammelgaard