Varde fortsatte sejrsstimen

Joachim Puggaard reddede såvel på stregen med hovedet og scorede ligeledes med hovedet

Varde fortsatte sejrsstimen lørdag eftermiddag på Sydbank Stadion, da B1913 blev sendt hjem med et nederlag på 3-1 efter pausestillingen 2-0. Bortset fra de første 10 minutter af 2. halvleg, hvor fynboerne fik reduceret til 2-1 dominerede Varde kampen, og fynboerne slap billigt med et nederlag på 3-1.

Nicolaj Andreasen vikarierede for Kristoffer Sørensen i det centrale forsvar, hvilket gav plads til Simon Jelstrup på højre back. Ellers var startformationen den samme som i sidste kamp.

Hjemmeholdet satte sig på kampen fra første minut og allerede i det 3. minut havde Kenneth Lund et farligt hovedstød, som keeperen tog sig af. 5 minutter senere var Lund igen i fokus, da han fyrede kanonen af ca. 12 meter fra mål, men med en feberredning lykkedes det gæsternes keeper Daniel Skøtt at vippe bolden over overliggeren.

Det var dog en stakket frist for gæsterne, da Mathias Backs 2 minutter senere udnyttede en fejlpasning midt på den fynske banehalvdel. Backs opsnappede bolden og strøg direkte mod mål, hvor han hårdt presset udplacerede keeperen og bragte Varde på 1-0.

Midt i halvlegen øgede hjemmeholdet til 2-0, da Nicolai Forst scorede direkte på et hjørnespark.

Den efterfølgende minutter blev gæsterne for alvor sat under pres og Varde tilspillede sig adskillige store chancer. Kenneth Lund afsluttede først lidt for løst på en god mulighed fra kanten af feltet og minuttet efter hev Daniel Skøtt igen en feberredning op, da Niclas Holm var spillet helt fri 7-8 fra målet og sendte en god afslutning af sted mod målet. Omkring den  halve time var Nicolaj Andreasen tæt på med et hovedstød efter hjørnespark.

Med 5 minutter igen af halvlegen var Mathias Backs atter tæt på, men skuddet blev clearet i første omgang og Niclas Holm var millimeter fra at nå frem til riposten. Et par minutter senere røg Kenneth Lunds afslutning fra nært hold i sidenettet.

Fynboernes eneste reelle mulighed de første 45 minutter faldt i dommerens tillægstid, da et kontraangreb på højrekanten endte med et skud på overliggeren, og på den efterfølgende afslutning på riposten måtte Joachim Puggaard agere redningsmand på stregen med hovedet.

Flot 1. halvleg af hjemmeholdet. Stort set alle dueller og 2. bolde blev vundet, og der blev lagt et meget højt pres på gæsterne som aldrig fik ro til at bygge spillet op.

Fynboerne fik nyt håb efter få minutters af 2. halvleg da holdet reducerede til 2-1 ved Rene Dall Henriksen, hvor Varde spillerne glemte alt om de defensive aftaler. Målet gav en smule nervøsitet hos Varde spillerne, men da Joachim Puggaard efter 10 minutters spil af 2. halvleg headede en hjørnesparksbold fra Nicolai Forst i nettet til 3-1 kom der igen ro over spillet, og Varde dominerede kampen ud. Intensiteten nåede dog ikke samme niveau som i 1. halvleg i den trykkende varme.

Niclas Holm stod forårets afbrænder på Sydbank Stadion med et kvarter tilbage af kampen, da han fra 1 meters afstand ugeneret midt for mål formåede at sparke over et tomt mål. I slutfasen blev der også spilletid til de to U19 spillere, der indgik i truppen, Viktor Hallum og Mikkel Fischer. Begge gik uimponeret til opgaven, og viste at der er masser af talent at bygge videre på.

Den sidste afslutning stod Kenneth Lund for, da han i tillægstiden sparkede langt forbi mål på en god bold i dybden fra Mikkel Rohde.

Cheftræner Søren Pallesen var da også særdeles tilfreds med indsatsen: “I første halvleg får vi virkelig vist, hvad et højt pres giver af muligheder offensivt, uden at det koster i den anden ende. Kigger vi på antallet af chancer kunne denne kamp lige så godt have endt 8-1, som den forrige kamp mod B1913. Nu ser vi frem til hjemmekampen næste lørdag mod formstærke B1909, hvor det gælder kampen om 3. pladsen”, sluttede cheftræneren.

Matchfacts Varde – B1913:

Resultat: 3-1 (2-0)

1-0 Mathias Backs (10.)

2-0 Nicolai Forst (23.)

2-1 Rene Dall Henriksen (48.)

3-1 Joachim Puggaard (55.)

Dommer: Henrik Hansen

Tilskuere: 119

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard – Nicolai Forst, Mikkel Knudsen, Mikkel Rohde, Lasse Holm (72. Bogi Høgnason Eriksen) – Mathias Backs (78. Viktor Hallum), Kenneth Lund, Niclas Holm (84. Mikkel Fischer).

Ikke benyttet: Jakob Stoltenberg

Advarsler Varde: Joachim Puggaard (75)

Advarsler B1913: Valdemar Schousboe (90.+3)

 

Den 3. Juni 2018 af Ejgil Gammelgaard