Varde forærede sejren væk i overtiden

Trods en mand i undertal i de sidste 30 minutter førte Varde 1-0 langt inde i dommerens overtid, men en blunder i forsvaret medførte at den tidligere Varde spiller Mads Falk Knudsen kunne udligne til slutresultatet 1-1.

Nicolai Andreasen og Nicolai Forst var efter overstået karantæne tilbage i startelleven, hvor de erstattede Simon Jelstrup og Søren Jelstrup. Ellers var startformationen den samme som i onsdagens kamp mod EfB.

De første 45 minutter var en lige affære, hvor hjemmeholdet virkede en anelse farligere en Varde holdet, som først mod slutningen af halvlegen for alvor fik greb om spillet.  Kristoffer Sørensen var for ofte overladt tilsig selv i det centrale forsvar og hjemmeholdet kom frem til adskillige halve chancer, som det dog lykkedes at få afværget i sidste øjeblik.

Varde tilspillede sig også et par gode muligheder før pausen. Kenneth Lund var tæt på med et hovedstød efter godt et kvarters spil, som røg lige forbi stolpen og knap 10 minutter før pausen var Mathias Backs uhyre tæt med et hovedstød på Niclas Holm´s indlæg, men keeperen reddede.

Varde kom bedst ud efter pausen, lagde et godt pres på hjemmeholdet  og var tæt et par gange indenfor de første 10 minutter på gode indlæg fra henholdsvis Nicolai Forst og Mathias Backs. I det første tilfælde, var der ingen der troede på chancen og i det andet tilfælde var Kenneth Lund millimeter fra at nå frem til indlægget.

Efter et lille kvarters spil havde hjemmeholdet en kæmpe chance efter hjørnespark, men i helt fri og umarkeret position blev der headet forbi mål.

5 minutter senere måtte Joachim Puggaard indkassere sit andet gule kort i kampen og dermed var det marchordre. Det tvang trænerstaben til at ofre en offensivspiller og indskifte Simon Jelstrup i forsvarskæden. Samtidig blev Jakob Andreasen erstattet af Søren Jelstrup.

Med en mand i undertal blev Varde presset tilbage på banen det næste kvarter, uden at hjemmeholdet dog kom frem til større chancer. På dette tidspunkt af kampen var Varde lejren dog tilfredse med at sælge kampen for det ene point.

Det ændrede sig imidlertid markant, da Mathis Backs fra knap 30 meter sendte et frispark op i hjørnet. Super flot mål og 1-0 til Varde i undertal.

To minutter inde i overtiden havde indskiftede Oliver Østergaard endda en stor mulighed for at lukke kampen, da han blev spillet fri midt for mål af Nicolai Forst. Desværre halvklarede keeperen Olivers afslutning, og på den efterfølgende lange bold fra forsvarszonen tog Varde forsvaret sig en gevaldig blunder, således at Mads Falk Knudsen kunne bryde igennem og udligne til 1-1.

På det næste angreb, som blev kampens sidste, var Niclas Holm uhyre tæt på igen at bringe Varde i front, mens hans skud strøg lige over overliggeren.

Stor ærgrelse hos spillere og trænerstaben da kampen var slut: “Som kampen udvikler sig i slutfasen havde vi fortjent sejren”, lød det fra cheftræneren, som var særdeles utilfreds med opdækningen ved det udlignende mål: “det må simpelthen ikke ske i en DS-kamp”.

Set over alle 90 minutter var uafgjort dog ganske retfærdigt. Århusianerne var velorganiserede og kæmpede godt for at hente point til overlevelseskampen i nedre del af tabellen.

Vardes næste opgave er på lørdag, hvor FC Sønderborg kommer på besøg på Sydbank Stadion. Sønderjyderne hentede nyt mod i lørdagens bundkamp mod Esbjerg fB, som blev besejret med 2-0, og hermed hentede FC Sønderborg forårets første points efter 7 nederlag på stribe.

Matchfacts Aarhus Fremad – Varde IF:

Resultat 1-1

Udvisning: Joachim Puggaard (65.)

0-1 Mathias Backs (83.)

1-1 Mads Falk Knudsen (90.+3)

Dommer: Jonas Boye Krag

Tilskuere: 50

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard -Nicolai Forst, Mikkel Knudsen, Jakob Andreasen (67. Søren Jelstrup), Lasse Holm (67. Simon Jelstrup) – Mathias Backs (90.+1 Oliver Østergaard), Kenneth Lund, Niclas Holm.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen, Thomas Kirkegaard og Mikkel Rohde.

Advarsler Varde: Joachim Puggaard (32.) + (65.) og Niclas Holm (80.)

Advarsler Aarhus Fremad: Søren Smedegaard (80.)

 

Den 12. Maj 2018 af Ejgil Gammelgaard