Varde drillede topholdet

Som følge af trafikuheld på såvel Esbjerg Motorvejen som den Fynske Motorvej nåede Varde-bussen først frem til Marienlystcentret med en del forsinkelse, og kampstarten blev udskudt med et kvarter. Kasper Køhlert og Mikkel Knudsen nåede dog først frem umiddelbart før kampstart, hvorfor der måtte foretages nogle sidste minuts rokeringer i startelleveren. Det til trods leverede Varde holdet en flot præstation og tvang topholdet ud i en remisløsning. Slutresultatet blev 2-2, efter en 1-0 føring til Varde ved pausen og en Varde føring på 2-1 indtil 2 minutter før tid.

Som ventet remplacerede Victor Wagner den skadede anfører Kristoffer Sørensen i det centrale forsvar. Mikkel Rohde var tilbage på venstreback efter overstået karantæne, hvorved Jonas G. Hansen var tilbage på den centrale midtbane, hvor han erstattede den småskadede Mikkel Knudsen. Endelig var Morten Smidt var tilbage i front, mens Daniel Eugster overtog højrekanten i stedet for Kasper Køhlert.

Varde fik en drømmestart på kampen, da Morten Smidt i det 2. minut scorede til 1-0 på en frispilning af Michael Rødgaard, efter en fremragende omstilling startet af Jesper Svennesen. Inden hjemmeholdet havde overvundet denne chokstart var Morten Smidt tæt på at øge føringen få minutter senere efter en dyb stikning, men denne gang reddede keeper Jeppe Kirk kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet med en god redning.

Herefter overtog hjemmeholdet initiativet, og spillet foregik resten af halvlegen mest på Vardes banehalvdel. Varde defensiven var dog godt organiseret, og bortset fra en friløber efter et kvarters spil, som en velspillende Jørgen Simon Jørgensen tog sig af, var det primært på nogle af de mange standardsituationer, at fynboerne kom frem til muligheder, men de fleste afslutninger røg over mål, og resten tog Jørgen Simon sig kærligt af.

2. halvleg startede med et gevaldigt pres fra hjemmeholdets side, men det lykkedes Varde spillerne at ride stormen af, og efter et lille kvarters spil havde Morten Smidt indenfor samme minut 2 store muligheder for at øge føringen. Først på et hovedstød fra få meters afstand på et indlæg fra Michael Rødgaard, som Jeppe Kirk mirakuløst fik pareret til hjørnespark, og på det efterfølgende hjørnespark var stolpen i vejen for Smidts hovedstød.

Efterfølgende jagtede Marienlyst ultimativt en udligning, hvilket afstedkom flere omstillingsmuligheder for Varde, som dog ikke for alvor blev farlige. Udligningen faldt med 20 minutters spil igen, da Jesper Svennesens clearing med hovedet uheldigvis røg ud til Mark Kongstedt, som headede bolden i nettet uden chancer for Jørgen Simon Jørgensen.

Hjemmeholdet fortsatte presset, men pludselig slog Varde kontra. Med 4 minutter tilbage sled Michael Rødgaard sig fri af to mand i feltet og scorede sikkert fra kort afstand. Desværre varede glæden kun et par minutter. Efter et par mislykkede clearinger foretog Nicolaj Andreasen en glidende tackling på en Marienlyst spiller på kanten af feltet, som dommer Hans-Henrik Høite Hansen takserede til et straffespark. Kendelsen kunne vel forsvares, men var en af de meget tynde af slagsen. Jørgen Simon Jørgensen klarede straffesparksforsøget i første omgang, men var prisgivet på riposten, som Jakob Udesen sendte i nettet.

I overtiden hev Simon Jørgen Jørgensen en ny flot redning op af ærmet på et skud fra distancen, og dermed sluttede den intense kamp gennemført i højt tempo på kunstgræsbanen ved Marienlyst Centret 2-2.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ærgerlig lige efter kampen: “Flot indsats hele vejen rundt, men møgærgerligt resultat. Det første mål til Marienlyst falder på en uheldig clearing fra Jesper Svennesen – vel nok hans eneste fejl i hele kampen – og det andet mål på et tyndt straffespark, hvor vi havde adskillige muligheder for at cleare effektivt forinden. Heldigvis får vi dog det ene point med hjem, ellers havde det været den helt store nedtur”.

Hos Varde var især Jørgen Simon Jørgensen storspillende i målet, men også Jesper Svennesen og Mikkel Rohde skilte sig flot ud i defensiven, mens Morten Smidt og Micheal Rødgaard arbejdede hårdt i front og var en konstant trussel mod hjemmeholdets 3-mandsforsvar.

Vardes næste opgave er allerede førstkommende onsdag aften, hvor holdet møder FC Sydvest 05 i Tønder.

Matchfacts Marienlyst – Varde:  

Resultat: 2-2 (0-1)

0-1 Morten Smidt (2.)

1-1 Mark Kongstedt (69.)

1-2 Michael Rødgaard (86.)

2-2 Jakob Udesen (88.)

Dommer: Hans-Henrik Høite Hansen

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Nicolaj Andreasen, Victor Wagner, Jesper Svennesen, Mikkel Rohde – Daniel Eugster (52. Kasper Køhlert), Søren Pallesen, Jonas G. Hansen, Esben Lauridsen – Morten Smidt (90.+3 Mikkel Knudsen), Michael Rødgaard (89. Jeppe Carstensen).

Ikke benyttet: Sune Nissen.

Advarsler: Victor Wagner (83.) og Nicolaj Andreasen (87.)

 

30. Maj 2015 af Ejgil Gammelgaard