Varde besejrede topholdet og hentede den 4. sejr på stribe

På trods af afbud fra kaptajnen og udskiftning af en skadet Joachim Puggaard efter 10 minutters spil vandt Vardes en fortjent sejr over puljens tophold Oure Fodbold Akademi, som var ubesejret i mere end et halvt år.

Kampen endte med en sejr på 2-1 til Varde, hvilket var klart i underkanten efter en aldeles fremragende 2. halvleg, hvor der stod Varde på stort alt.

Varde startede i den vanlige 3:4:3 formation, hvor Nicolaj Andreasen var rykket ind i den centrale position i forsvaret i stedet for Kristoffer Sørensen, mens Simon Jelstrup afløste på højre back positionen. Ellers var start elleveren uændret i forhold til de foregående 3 kampe.

Varde lagde godt ud, og både Mathias Backs og Mikkel Rohde havde et par udmærkede langskudsforsøg inden for de første 5 minutter, som dog røg over mål.

Gæsterne første mulighed faldt efter 8 minutters spil, da Mikkel Hyllegaard blev spillet fri i dybden i vores venstre side. Sune Nissen afværgede flot, men i redningsaktionen blev Joachim Puggaard alvorligt skadet og måtte lade sig udskifte med Mikkel Knudsen. I den forbindelse ændrede trænerstaben formationen til 4:4.2, hvor Mikkel Rohde blev flyttet ned på venstre back positionen, mens Nicolai Forst overtog høje back positionen, og Simon Jelstrup blev flyttet ind i det centrale forsvar.

Efter godt 20minutters spil havde Mathias Backs en god mulighed for at bringe Varde i front, men hans afslutning midt for mål efter glimrende opspil blev reddet af keeperen i første omgang og afslutningen på riposten blev reddet af en fynsk forsvarsspiller.

Fynboerne kom på 1-0 efter 25 minutters spil på et glimrende skud af Mikkel Hyllegaard, og samme Hyllegaard havde 5 minutter en god mulighed for at øge føringen til 2-0, da han igen blev spillet fri i vores venstre side, men heldigvis manglede afslutningen kvalitet, og røg forbi stolpen.

Omkring den halve time headede Mathias Backs bolden i nettet, men målet blev annulleret på grund af off side. Mange mente det var forkert, i det det så ud som om, at indlægget ramte en fynbo på vej til Back´s hoved.

Kort før pausen havde fynboernes Fridtjof Rosenbaum et glimrende langskudsforsøg, som røg i sidenettet.

1-0 føring til fynboerne ved pausen efter en ganske lige 1. halvleg med muligheder i begge ender, men hvor fynboerne lige var en anelse skarpere i feltet.

De sidste 45 minutter blev total domineret af Varde holdet, hvor fynboernes eneste reelle scoringsmulighed faldt efter 3 minutters spil på et flot udført frispark af Nicklas Risager, som Sune Nissen tog sig kærligt af.

Varde var tæt på en udligning efter 53 minutters spil, da Lasse Holm spillede Kenneth Lund fri i feltet. Lund rundede målmanden, men det lykkedes alligevel keeperen at halvklare forsøget, og efterfølgende ligeledes at redde forsøget på riposten.

Det var dog en stakket frist for fynboerne for udligningen faldt 4 minutter senere. På et glimrende indlæg fra Mathias Backs tæt på mål, pressede Niclas Holm fynboernes Villads Stokholm så hårdt, at fynboen lavede selvmål.

Sejrsmålet til 2-1 faldt blot 2 minutter senere, da Mathias Backs headede et indlæg fra Mikkel Knudsen i nettet via den ene stolpe.

I resten af kampen tilspillede Varde holdet sig adskillige chancer for at cementere føringen uden at det dog lykkedes. Til gengæld blev fynboerne fuldstændig holdt fra fadet. I det 66. minut var Nicolaj Andreasen tæt på med et hovedstødsforsøg efter hjørnespark og 3 minutter senere afsluttede Mathias Backs i sidenettet.

Med 10 minutter igen var Niclas Holm tæt på, men hans forsøg blev pareret af Nicolaj Knudsen, og i slutminutterne var Mathias Backs tæt af to omgange. Først sparkede han lige forbi stolpen på et indlæg fra Søren Jelstrup og få minutter afsluttede han lige over mål på et oplæg fra Kenneth Lund.

Fantastisk flot 2. halvleg af Varde Holdet, som klart viste, at holdet er puljens mest formstærke hold i øjeblikket.

Fynboernes cheftræner Bjørn Holm erkendte da også efter kampen, at det var fuldt fortjent at Varde vandt kampen, og tilføjede, at det var en topkamp på et meget højt niveau.

Cheftræner Søren Pallesen var da også stolt over spillernes præstation, og mente at det var den flotteste indsats igennem flere år: “Fantastisk arbejdsindsats over hele linjen, hvor aldrig gav fynboerne ro til at bygge spillet op. Den nye spillespil med et meget højt pres passer spillerne særdeles godt, og udvikler også holdet langt bedre på sigt”.

Med sejren bibeholdt Varde 4. pladsen i rækken og nu med 10 points ned til holdene , der ligger under stregen.

På lørdag venter en ny hjemmekamp, når VSK Aarhus er modstanderen på Sydbank Stadion.

Matchfacts Varde IF – Oure Fodbold Akademi:      

Resultat 2-1 (0-1)

0-1 Mikkel Hyllegaard (25.)

1-1 Villads Stokholm (selvmål 57.)

2-1 Mathias Backs (59.)

Dommer: Bjarne Østergaard

Tilskuere: 140

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard (13. Mikkel Knudsen) – Nicolai Forst, Jakob Andreasen, Mikkel Rohde, Lasse Holm (76. Søren Mose Jelstrup) – Mathias Backs (93. Thomas Kirkegaard Jensen), Kenneth Lund, Niclas Holm.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen og Oliver Østergaard

Advarsler: Mathias Backs (36.)

 

Den 14. April 2018 af Ejgil Gammelgaard