Uafgjort mod bundproppen

 

Med udligningen til 2-2 scorede Rene Deigaard sit første mål for Varde

Varde måtte Skærtorsdag nøjes med det ene point i udekampen mod Viby. Resultatet blev 2-2 efter en jævnbyrdig kamp på en meget ujævn bane, hvor Varde først de sidste 20 minutter for alvor fik lagt pres på hjemmeholdets mål.

Som følge af Steffen Silberbauers karantæne gjorde Jesper Svennesen som forventet come back på venstre back positionen, mens Rasmus Harm erstattede den skadede Esben Lauridsen på højre kant, ellers var startopstillingen den samme som mod Brabrand i sidste weekend.

Varde spillerne virkede lidt rustne fra kampens start og allerede i det 4. minut kunne Viby bringe sig i front. Rasmus Jessen og Søren Nørgreen tabte en hovedstødsduel i feltet, og da det lige netop ikke lykkedes Jesper Svennesen at cleare nedfaldsbolden havde Vibys Troels Meldgaard Jensen nemt ved at passere en prisgivet Tommy Ladefoged.

Målet virkede som en saltvandsindsprøjtning på Varde-spillerne  og efter et godt hovedstødsforsøg fra Morten Smidt minuttet efter faldt udligningen ved Steffen Andersen efter 9 minutters spil. Jesper Brinck erobrede energisk bolden ved baglinien i venstre side og serverede flot til Steffen Andersen, der fra få meters afstand havde nemt ved at udligne til 1-1.      

Resten af halvlegen var meget lige med et par halve chancer til Varde og en enkelt stor mulighed til Viby omkring den halve time, hvor Tommy Ladefoged lidt heldig fik pareret et indlæg til hjørnespark. Rasmus Harm måtte lade sig udskifte med Jonas Sømmerly efter 35 minutter spil, efter en pose blandede bolcher, og fik dermed ikke helt den debut i startopstillingen han havde håbet på.   

De første 20 minutter af 2. halvleg var en tro kopi af de første 45 minutter med kick and rush i hovesædet og meget lidt etableret spil. Efter 20 minutters spil følte Varde spillerne snydt for et oplagt straffespark. Efter en glimrende aflevering fra Jonas Sømmerly blev benene fejet væk under Morten Eggert Nielsen i feltet, men til alles overraskelse forblev dommer Reto Hurts fløjte tavs. Få sekunder senere var stillingen ændret til 2-1 i Vibys favør. Rasmus Jessen nåede lige netop ikke op til et indlæg fra højrekanten, og Rasmus Kortbæk kunne derfor flot heade bolden i nettet udenfor Tommy Ladefogeds rækkevidde.

Herefter foretog Varde-bænken en dobbelt udskiftning. Rene Deigaard erstattede Steffen Andersen i angrebet, og en træt Casper Homann blev erstattet af den debuterende Jeppe Mackenhauer. Indskiftningen var tæt på at give bonus allerede after et par minutters spil. På Morten Eggert Nielsens indlæg fra højrekanten headede først Rene Deigaard på overliggeren, og på riposten burde Morten Smidt have udlignet fra få minutters afstand, men det lykkedes på mirakuløs vis Vibys keeper at redde til hjørnespark.   

Blot et par minutter senere kom så udligningen. Rasmus Jessen vandt en hovedstødsduel i feltet efter et lang indkast fra Jesper Svennesen og efterfølgende kunne Morten Smidt ligge bolden tilrette for Rene Deigaard, som sikkert scorede til 2-2. Varde holdet pressede nu hårdt på for at hente alle 3 points, og pumpede konstant lange bolde op i Vibys ende af banen. Jesper Brinck var i to tilfælde tæt på at sikre sejren til Varde. Først driblede han sig igennem på højre kant, men det lykkedes en Viby forsvarsspiller at cleare afslutningen på stregen og 3 minutter inde i overtiden var han pludselig fri inde i feltet på en tilfældig bold. Desværre ramte bolden en knold, hvorved opspringet var højst uventet og det lykkedes derfor ikke Jesper Brinck at få afsluttet.

Efter kampen ærgrede trænerstaben sig selv sagt over straffesparket, der ikke blev dømt. Ellers var Jørn Bach ikke helt utilfreds med det ene point, det trods alt lykkedes at få med hjem. “Et godt kæmpende Viby-hold, en særdeles svær bane, som stort set umuliggjorde pasningsspil, og bagud to gange og 1-2 indtil 10 minutter før tid, så kan vi ikke tillade os at være helt utilfredse. Forud for sæsonstarten havde jeg gerne solgt de to første kampe for 4 points, så vi er tilfredse med sæsonstarten”, lød det fra cheftræneren.               

Hos Varde var Tommy Ladefoged sagesløs ved de to scoringer, Søren Nørgreen var sikkerheden selv i det bagerste forsvar og energiske Jesper Brinck var særdeles farlig, når han rykkede med frem. Endelig et flot come back til Jesper Svennesen, som lukkede godt af defensivt, og stødte fint med frem på venstrekanten.    

Med sejren holder Varde fast i 4. pladsen a points med Thisted, som ligger lige over nu med samme pointsantal efter et nederlag på 3-2 til Marienlyst Skærtorsdag. Netop Marienlyst gæster Sydbank Stadion 2. påskedag, hvor der bydes op til topkamp mellem nr. 4 og nr. 5 kl. 15.00.            

Matchfacts Viby – Varde

Resultat 2-2 (1-1)

1-0 Troels Meldgaard Jensen (4.)

1-1 Steffen Andersen (9.)

2-1 Rasmus Kortbæk (65.)

2-2 Rene Deigaard (79.)

Tilskuere: Ca. 75

Dommer: Reto Hurt

Varde: Tommy Ladefoged – Casper Homann (73. Jeppe Mackenhauer), Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Jesper Svennesen – Rasmus Harm (35. Jonas Sømmerly), Kasper Køhlert, Jesper Brinck, Morten Eggert Nielsen – Steffen Andersen (73. Rene Deigaard) og Morten Smidt.

Ikke benyttet: Brian Heller

Advarsler: Rasmus Harm (30.), Rasmus Jessen (48.) og Casper Homann (62.).

 

 

6. April 2012 af Ejgil Gammelgaard