Tvivlsom dommerkendelse blev afgørende

Varde tabte opgøret mod Greve med 3-1, hvor en tvivlsom dommerkendelse knap 10 minutter inde i 2. halvleg blev afgørende. Skud på stolpen og/eller manglende udvisning af Greves målmand blev i sekunderne efter konverteret til en 2-0 scoring til gæsterne.

Hos Varde var Morten Smidt og Jesper Lund tilbage i front fra start efter overvundne skader, mens Kasper Køhlert var tilbage på den centrale midtbane.

Varde holdet leverede en blodfattig indsat den første halve time, hvor enkelte spillere overhovedet ikke stemplede ind. Endvidere måtte Steffen Andersen udgå efter blot 4 minutters spil, med en forstrækning baglåret. Greve kom da også fortjent foran midt i halvlegen, da holdets store profil Rasmus Vibe headede et indlæg fra højre i nettet. Få minutter senere var det tæt på 2-0, da Greves Nicolai Clausen sparkede et indlæg fra venstre kant lige over mål.

Med en rokering på midtbanen, hvor Kasper Køhlert blev flyttet ud på kanten og Niclas Holm ind på den centrale lykkedes det Varde mod slutningen af halvlegen at få bedre styr på kampen, uden at det dog lykkedes at komme frem til reelle scoringsmuligheder.

Ergo en fuld fortjent føring til gæsterne ved pausen, hvor 1-0 var billigt sluppet for hjemmeholdet.

Efter en kraftig opsang i pausen var det et forvandlet hjemmehold på banen de sidste 45 minutter. Energiske Daniel Kristiansen var tæt på at bringe balance i regnskabet efter godt 5 minutters spil med et kanonskud fra højrekanten, hvor bolden sneg sig lige over overliggeren.

Herefter fulgte episoden, hvor hjemmeholdt følte sig bortdømt af kampens dommer, Henrik Petersen. Greves keeper reddede et skudforsøg på mål ved at tage med hænderne 4-5 meters udenfor straffesparksfeltet, hvor dommeren valgte at bruge fordelsreglen i stedet for at fløjte for frispark og udvise keeperen. Desværre lykkedes det en af Greves forsvarsspillere at få clearet Morten Smidts afslutning ud på stolpen, hvorfra bolden røg til hjørnespark. Efter store protester fra hjemmeholdets bænk kontakterede dommeren herefter linjedommeren og tildelte keeperen en advarsel. Efterfølgende forklarede dommeren, at han i situationen ikke både kunne vælge at give fordelsreglen og samtidig efterfølgende udvise keeperen. Med 35 minutter plus tillægstid tilbage af kampen havde vi nok foretrukket udvisningen.

Sekunder senere lå bolden på ny i Vardes netmasker, da Rasmus Vibe udnyttede Varde spillernes frustration over situationen lige forinden.

Varde spillerne lagde herefter et kraftigt pres på gæsternes mål, og med 20 minutter igen reducerede Morten Smidt på et frispark, der blev rettet af i muren. Minuttet efter var Greve dog tæt på at svare igen til 3-1, men Sune Nissen reddede kastanjerne for hjemmeholdet.

De sidste 20 minutter blev gæsterne presset helt i bund, men trods store chancer til Jesper Lund (2 stk.), Gustav Vind som var millimeter fra at heade en frisparksbold i mål, samt et godt forsøg fra Kasper Køhlert, hvor keeperen reddede med en fodparade lykkedes det ikke at få udlignet, og 3 minutter inde i tillægstiden kunne Greves Mark Moesgaard lukke kampen med sin scoring til 3-1.

Det var da også en flok ærgerlige Varde spillere og trænerstab, der sundede sig i omklædningsrummet efter kampen: “Havde vi fået udlignet til 1-1 ved Morten Smidt på den store chance i begyndelsen af 2. halvleg er jeg ikke i tvivl om, at vi havde vundet kampen” lød det fra cheftræner Søren Pallesen lige efter kampen, som var særdeles tilfreds med indsatsen de sidste 45 minutter, men tilsvarende utilfreds med indsatsen før pausen.

Holdet har en ny hjemmekamp næste lørdag, hvor Tarup-Paarup gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts Varde IF Elite – Greve Fodbold:     

Resultat: 1-3 (0-1)

0-1 Rasmus Vibe (26.)

0-2 Rasmus Vibe (57.)

1-2 Morten Smidt (69.)

1-3 Mark Moesgaard (90.+3)

Dommer: Henrik Petersen

Tilskuere: 159

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen (89. Daniel Eugster), Steffen Andersen (4. Gustav Vind), Kristoffer Sørensen, Nicolaj Andreasen- Lasse Holm (70. Matthias Backs), Mikkel Knudsen, Kasper Køhlert, Niclas Holm – Morten Smidt og Jesper Lund.

Advarsler Varde: Jesper Lund (24.)

Advarsler Greve: Lucas Petersen (34.), Nicolai Clausen (49.), Anders Hunsballe (74.) og Martin Søndergaard (80.)