Topkamp på Sydbank Stadion 2. Påskedag

Varde IF Elite må undvære anfører Rasmus Jessen, der er karantæneramt

I forårets 2. hjemmekamp møder Varde IF Elite 2. Påskedag kl. 15.00 Boldklubben Marienlyst. Holdene er placeret som henholdsvis nr. 4 og nr. 5 i tabellen, så der er lagt op til en spændende topkamp mod nyoprykkerne fra Skibhuskvarteret i Odense.

Boldklubben Marienlyst blev stiftet i 1922. Holdet startede oprindeligt som et gadehold, bestående af drenge fra Marienlystgade i 1919 og stiftede så 3 år senere BM, som klubben hedder i daglig tale. Rødderne i klubben er stadig fodbold, men i de senere år har også volleyball fået en stor plads i klubben med danske mesterskaber på stribe i det 20. århundrede.

Fodboldmæssigt havde klubben en enkelt sæson i den næstbedste række tilbage i 1930´erne, men har ellers primært været at finde i Fynsserien. Ambitionerne rakte dog til mere, og i 2009 rykkede klubben op i danmarksserien, hvor det blev til 2 sæsoner inden oprykningen til divisionsrækkerne i 2011.     

Efter en svær start i 2. division, hvor 4 af de 5 første kampe blev tabt er BM nu ubesejret i de seneste 12 kampe. Forårets to kampe har givet maksimum points efter henholdsvis 2-1 ude mod Kjellerup og 3-2 hjemme mod Thisted, så det er en særdeles kompetent modstander hjemmeholdet står overfor i dagens kamp.      

Varde IF Elite har endnu ikke ramt topniveauet i forårets to kampe mod Brabrand og Viby, selv om points høsten på 4 må siges at være tilfredsstillende. Specielt har det knebet med spændingsmomentet i starten af begge kampe, og først når holdet har fået kniven for struben er spillerne vågnet op til dåd. Senest i kampen mod Viby, hvor holdet kom bagud allerede i det 4. minut, men hurtig fik udlignet. Herefter faldt holdet igen i kadence, og først da Viby bragte sig foran 2-1, fandt man igen de rigtige takter frem, og fik fortjent udlignet med 10 minutter igen.      

”En sejr over fynboerne kræver at vi er 100 koncentrerede gennem alle 90 minutter”, lyder det fra assistenttræner Morten Køhlert. ”Vi havde store problemer med Marienlyst i efterårets 0-0 kamp, og holdet er ikke blevet ringere siden da, tværtimod. Vi skal være konsekvente i vores forsvarsspil, og være særdeles påpasselige i forbindelse med dødbolde. Marienlyst er særdeles giftige i forbindelse med både hjørnespark og indkast, hvilket Thisted fik at føle Skærtorsdag, hvor alle 3 Marienlyst scoringer faldt efter dødbolde”, slutter således Morten Køhlert.   

Varde IF Elite må til kampen se bort fra anfører Rasmus Jessen og Rasmus Harm, der begge er karantæneramt. Derimod er Steffen Silberbauer tilbage efter udstået karantæne, mens Esben Lauridsen er tilbage efter sin fiberskade. 

Vardes IF Elites trup til kampen: Tommy Ladefoged, Jeppe Mackenhauer, Søren Nørgreen, Jesper Brinck, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt, Rene Deigaard, Casper Homann, Steffen Silberbauer, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Brian Heller.

8. April af Ejgil Gammelgaard