Surt show i Svendborg

Det lykkedes ikke for Vardes 2. divisionshold at hente point på Høje Bøge Stadion i søndagens kamp mod FC Svendborg. Fynboerne vandt en sikker sejr på 4-0 over et Varde mandskab, der mod slutningen af kampen på det nærmeste gik i opløsning.

 Varde fik også næsten den værst tænkelige start på kampen, da anfører Rasmus Jessen allerede under opvarmningen måtte melde fra på grund af sygdom. I stedet gled Rasmus Harm ind i startformationen på venstre kant, mens Jakob Riber overtog pladsen i midterforsvaret. Jesper Lund erstattede den karantæneramte Steffen Andersen på den offensive midtbane.

1. halvleg var en ret jævnbyrdig affære, og Morten Smidt havde en stor mulighed for at bringe Varde i front, inden hjemmeholdets Nis Lauentoft efter godt 20 minutters spil scorede efter hjørnespark. Ud over et par sporadiske forsøg i begge ender skete der ikke stort mere i de første 45 minutter, som således sluttede med en føring til fynboerne på 1-0, men kampen forekom på dette tidspunkt stadigvæk helt åben.

I 2. halvleg blev Varde sat under større pres, og hjemmeholdet lukkede reelt kampen med 2 hurtige mål indenfor bare 3 minutter omkring den hele time. Først var det kampens mindste spiller Anders Staldgaard, der nåede højest med hovedet på et indlæg og øgede til 2-0, og derefter var det Uffe Troensegaard der øgede til 3-0 på et flot gennemspillet angreb.

Varde mandskabet mistede herefter den sidste tro på gevinst i kampen, og modløsheden bredte sig. Havde det ikke været for en stærk spillende Jonas Flindt Christensen i Varde målet kunne det være endt med en endnu større snitter end de 4-0, som blev slutcifrene efter et mål i overtiden ved Lars Bjørn Eriksen.            

Cheftræner Jørn Bach var da også en skuffet mand efter kampen. “Ikke just en ønskematch at gå til vinterpause på. Tabellen lyver dog ikke, vi spillede som et bundhold i dag. Det må vi forsøge at rette op på i vinterpausen. Heldigvis er der dog kun 3 points op til holdene, der ligger lige over stregen, så opgaven er langt fra umulig”, lød det fra cheftræneren, som samtidig kan glæde sig over, at gennemsnitsalderen for holdet førøges med næsten ½ år inden turneringen starter igen til foråret.    

Matchfacts FC Svendborg – Varde IF Elite

Resultat: 4-0 (1-0)

1-0 Nis Lauentoft (21.)

2-0 Anders Staldgaard (59.)

3-0 Uffe Troensegaard (62.)

4-0 Lars Bjørn Eriksen (90.)

Tilskuere: 258

Dommer: Henrik Mortensen

Varde: Jonas Flindt Christensen – Kristian Skov, Søren Nørgreen (71. Jeppe Aagaard), Jakob Riber, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Niklas Fyhn – Morten Eggert, Jesper Lund (63. Rasmus Lindhardt), Rasmus Harm (46. Esben Lauridsen) – Morten Smidt.

Ikke benyttet: Marc Simested, Rasmus Jessen, Morten Gregersen og Martin Thomsen.

Advarsler Varde: Kristian Skov og Rasmus Harm.

 

12. November 2012 af Ejgil Gammelgaard