Stort nederlag på Høje Bøge Stadion

Jørgen Simon Jørgensen - INTERSPORT
Jørgen Simon Jørgensen nappede et straffespark fra Bakary Bojang og leverede en flot indsats

Det lykkedes ikke for Varde at bryde statistikken på Høje Bøge Stadion, hvor man skal tilbage til 2004 for at finde den seneste Varde sejr. På en dag, hvor fynboerne var klart bedre, blev det til et nederlag på 4-0 efter pausestillingen 1-0.

Jørgen Simon Jørgensen erstattede Sune Nissen i målet, mens Esben Lauridsen var valgt til venstre kant på bekostning af Emil Rindom Hansen. Ellers var det samme startformation som mod Odder i sidste weekend.

Fynboerne lagde bedst ud, og allerede i det 6. minut blev Vardes gameplan spoleret. Jonas Hvilsom afdriblede Nicolaj Andreasen i feltet, og da opbakningen total manglede, havde Hvilsom nemt ved at udplacere Jørgen Simon Jørgensen, der var chanceløs.

Efter 13 minutters spil var lynhurtige Bakary Bojang tæt på at øge føringen, men det lykkedes Nicolaj Andreasen at få tacklet bolden til hjørnespark i sidste øjeblik. Efter godt 20 minutters spil blev Anis Cengiz spillet fri i dybden, men heldigvis tabte han et skridt ved førstegangsberøringen, og det lykkedes Jørgen Simon Jørgensen at sikre sig bolden.

Vardes første mulighed faldt først efter 27 minutters spil ved Rasmus Harm, der blev spillet i dybden af Kasker Køhlert, men Andreas Dyhr i fynboernes snuppede forsøget fra nært hold.

Varde holdet tiltvang sig et lille spillemæssigt overtag det sidste kvarter af halvlegen, og efter 37 minutters spil var Rasmus Harm millimeter fra at nå frem til et godt indlæg fra Kasper Køhlert. Kort efter var det dog ved at gå galt i den anden ende, da et kikset indkast fra Jesper Svennesen gav Svendborg en halv stor mulighed, men det lykkedes ikke for en fri Svendborg spiller ved bagerste stolpe at få afsluttet.

Med 3 minutter igen af halvlegen var Thomas Witt tæt på at bringe balance i regnskabet, men hans forsøg efter en et-to pasning med Rasmus Harm havnede desværre i sidenettet. I halvlegens tillægstid fik Svendborg en gylden mulighed for at bringe sig foran 2-0, da Nicolai Andreasen nedlagde Bakary Bojang på kanten feltet, og dommer Martin Rasmussen pegede på pletten. Bojang eksekverede selv, men Jørgen Simon Jørgensen leverede en flot redning på det ret velplacerede spark.

1-0 til fynboerne ved pausen var fuldt fortjent efter en halvleg, hvor Varde holdet havde svært ved at få spillet til at hænge sammen, og hvor der for ensidigt blev forsøgt med lange bolde frem til de to angribere Rasmus Harm og Thomas Witt, som havde det svært i luftduellerne mod granvoksne Jesper Mikkelsen og Casper Kruse i det centrale forsvar.

Varde lagde godt ud efter pausen, og Rasmus Harm var tæt på at overliste Andreas Dyhr i det andet minut, mens det lykkedes keeperen at parere til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark resulterede i en stor chance, da bolden blev headet videre til bagerste stolpe, hvor et par Varde spillere lige netop ikke fik ram på bolden.

Et par minutter senere drev Anis Cengis gæk med Varde forsvaret, da han afdriblede Søren Pallesen og Nicolaj Andreasen og sikkert lagde bolden ind i det lange hjørne uden for Jørgen Simon Jørgensens rækkevidde til    2-0. Kort efter blev Varde yderligere presset, da Klaus Nielsen blev bortvist fra bænken som følge af dommerprotester.

I de efterfølgende minutter var Varde målet under tæt belejring, og både Søren Nørgreen og Nicolaj Andreasen måtte redde på stregen efter at Varde forsvaret var udspillet, samtidig med at Jørgen Simon Jørgensen hev en stor redning frem på et forsøg fra Sandro Spasojevic. Varde klarede dog heldigt frisag i denne periode, og var stadigvæk inde i kampen.

Med 25 minutter tilbage af kampen valgte Varde at satse hele butikken og kun spille med 3 mand i bagerste kæde, da Nicolai Andreasen blev erstattet med Haile Goitom. Det var lige ved at give bagslag minuttet efter, men det lykkedes Søren Nørgreen at redde på stregen. Kort efter burde indskftede Haile Goitom have bragt ny spænding ind i kampen, men der var for lidt saft og kraft i hans hovedstød fra kort afstand på indlægget fra Emil Rindom Hansen.

Få minutter senere lukkede Bakary Bojang kampen, da han afdriblede Søren Pallesen og fra kanten af feltet hukkede bolden i nettet. I slutminutterne brændte det flere gange alvorligt foran Varde.målet, men med gode gode redninger sørgede Jørgen Simon Jørgensen for, at det kun blev det ene mål, som Sandro Spasojevic scorede på et straffespark, 4 minutter før tid.

Cheftræner Søren Pallesen var da også helt afklaret efter kampen: “Vi taber fuldt fortjent til et på dagen bedre hold, længere er den ikke. Spillerne yder såmænd alt hvad de kan i dag, men det er hårdt, når alle i den forholdsvis smalle trup skal yde 100% hver gang, det kan man ikke forvente af et nyoprykket hold. Nu gælder det om at komme op på hesten igen, og heldigvis har vi en pokalkamp på onsdag inden den supervigtige hjemmekamp mod Middelfart på lørdag”, lød det fortrøstningsfuldt fra cheftræneren, som uddelte store roser til Vardes bedste, Jørgen Simon Jørgensen.

Med nederlaget i syvende spillerunde røg Varde ned på en 9. plads i tabellen, men høsten på 10 points efter de første 7 kampe er så afgjort godkendt.

Matchfacts FC Svendborg – Varde IF Elite             

Resultat 4-0 (1-0)

1-0 Jonas Hvilsom (6.)

2-0 Anis Cengis (50.)

3-0 Bakary Bojang (73.)

4-0 Sandro Spasojevic (86. str.)

Dommer: Martin Rasmussen

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Søren Pallesen, Nicolaj Andreasen (65. Haile Goitom), Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Esben Lauridsen (60. Emil Rindom Hansen) – Rasmus Harm (84. Daniel Eugster) og Thomas Witt.

Ikke benyttet: Steffen Andersen

Advarsler: Mikkel Knudsen (72.) og Emil Rindom Hansen (84.)

 

21. September 2014 af Ejgil Gammelgaard