Stort nederlag i sæsonfinalen

På trods af at Varde spillerne kun havde æren at spille for, mens Næsby kæmpede om oprykningen til 2. Division blev det til et unødvendigt stor nederlag på 8-2 efter 3-0 ved pausen. Cifrene kunne indikere, at Varde holdet blev spillet ud af banen. Det var ingenlunde tilfældet, men de fynske angribere var bare langt skarpere, og udnyttede konsekvent de fejl, som Varde spillerne begik.

Varde var tilbage i en 4:4:2 startformation, hvor Peter Brix indgik i det centrale forsvar, Mikkel Knudsen erstattede den skadede Nicolai Forst på den centrale midtbane, mens Niclas Holm var på højre kant i stedet for Mathias Nielsen.

Niclas Holm havde muligheden for at bringe Varde foran indenfor det første minut, men i stedet for selv at afslutte i fri position spillede han bolden på tværs, hvor bolden blev clearet.

Herefter tog hjemmeholdet teten og efter flere farlige indlæg i feltet kom holdet foran 1-0 efter et lille kvarters spil ved Kasper Høst, som udnyttede at Sune Nissen sparkede forbi bolden på en tilbagelægning.

Herefter vekslede spillet frem og tilbage uden de store muligheder med undtagelse af en god fodparade af Sune Nissen omkring den halve time på et skud fra Kasper Høst. Lige inden pausen slog hjemmeholdet dog til med 2 mål indenfor de sidste 3 minutter. Først øgede Mikkel Ørbech til 2-0 og derefter Kasper Høst til 3-0. I begge tilfælde manglede der vilje og konsekvens i Varde forsvaret. 

Varde spillerne kom dog ud til 2. halvleg med fornyet håb, og efter 5 minutters spil reducerede Søren Jelstrup på et hovedstød på et flot indlæg fra Mathias Backs.

Glæden og den voksende spænding varede dog ganske kort, for med 2 mål inden for 1 minut få minutter senere punkterede hjemmeholdet kampen.

Niclas Holm fik reduceret til 5-2 på et straffespark med 20 minutter igen, men løs og ukoncentreret forsvarsspil betød at Næsby kunne score 3 gange indenfor det sidste kvarter til slutresultatet 8-2.

Med sejren sikrede Næsby sig fortjent oprykningen og tilbagevenden til 2. Division efter et enkelt år i Danmarksserien, mens SfB-Oure FA trods 14 sejre på stribe må nøjes med 2. pladsen, 1 point efter Næsby, mens Varde slutter på 3. pladsen, hele 16 points efter Næsby.

En voldsom nedtur for Varde-holdet i foråret, som kun har kastet 15 points af sig i 13 kampe og en målscore på 23-33. Til sammenligning blev der hentet 32 points i efterårets 14 kampe med en målscore så flot som 30-8. Årsagen til nedturen må kræve en nærmere sportslig evaluering, da der stort set er tale om det samme hold.

Forårets sidste opgave er på tirsdag, hvor holder træder ind i Sydbank Pokalen med en kamp ude mod serie 1-holdet fra Spangsbjerg IF.     

Matchfacts Næsby Boldklub – Varde IF:

Resultat: 8-2 (3-0)

1-0 Kasper Høst (14.)

2-0 Mikkel Ørbech (42.)

3-0 Kasper Høst (45.)

3-1 Søren Jelstrup (50.)

4-1 Mikkel Ørbech (55.)

5-1 Anders Nielsen (56.)

5-2 Niclas Holm (69. str.)

6-2 Christoffer Hermansen (79.)

7-2 Nicklas Stokholm (81.)

8-2 Mikkel Ørbech (86.)

Dommer: Sebastian Tornhøj Nielsen

Tilskuere: 421

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Peter Brix (66. René B. Jørgensen), Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard (66. Mikkel Blåholm) – Niclas Holm, Mikkel Knudsen, Mikkel Rohde, Søren Jelstrup (66. Lasse Holm) – Mathias Backs, Kenneth Kruse.

Ikke benyttet: Anders Egholm.

Advarsler Varde: Mathias Backs (57.), Joachim Puggaard (63.), Lasse Holm (71.), Niclas Holm (75.), Nikolaj Andreasen (90.).

Advarsler Næsby: Pelle Weber (6.), Kasper Høst (33.), Frank Nielsen (59.), Mikkel Ørbech (75.).

 

Den 16. Juni 2019 af Ejgil Gammelgaard