Stort nederlag i premierekampen

Oprykningsfavoritterne fra SfB-Oure FA var en for stor mundfuld for Vardes DS-hold, som måtte indkassere et nederlag på 4-0 på Høje Bøge Stadion. Cifrene var i ganske fin overrenstemmelse med kampens udvikling og reelt set var der klasseforskel mellem de to hold.

Varde holdet var godt med den første halve time og havde et par gode muligheder for at bringe sig foran inden Fridtjof Rosenbaum bragte fynboerne foran 1-0, da han udnyttede en dyb aflevering fra Daniel O´Hara, mens Varde-forsvaret tog sig en blunder. Havde Mikkel Blåholm´s afslutning efter knap 10 minutters spil fra godt 25 meters afstand været inde for rammerne i stedet for lige forbi og havde et farligt hjørnesparksindlæg givet pote kort efter kunne kampen måske have fået et andet udfald, men efter føringsmålet til fynboerne og især det sidste kvarter af 1. halvleg var der åbenlyse sprækker i Varde forsvaret og nede med 1-0 ved pausen kunne Varde ikke være utilfreds med.

Fynboerne fortsatte det spillemæssige overtag fra starten af 2. halvleg, og efter blot 10 minutters øgede Jonas Hvilsom til 2-0, da han var hurtigst over en ripost fra Sune Nissen. Målet burde dog aldrig have været anerkendt, da linjedommeren i forbindelse med optakten til målet overså en tydelig off side.

I de efterfølgende 10 minutter fik Varde godt fat i spillet, og på 3 velspillede angreb var man tæt på at komme frem til muligheden for at bringe ny spænding i kampen, hvilket desværre ikke lykkedes. Da Nikolaj Andreasen herefter måtte lade sig udskifte med en skade faldt Varde-holdet delvis fra hinanden, og hjemmeholdet satte sig fuldstændig på kampen de sidste 20-25 minutter.

Theis Jensen øgede til 3-0 med et lille kvarter tilbage af kampen på et straffespark begået af Sune Nissen og samme Theis Jensen sluttede målfesten med scoringen til 4-0 efter et hjørnesparksindlæg med 5 minutter tilbage af kampen.               

Der er ingen tvivl om at fynboerne vil komme til at præge toppen af rækken. Holdet spillede med den store selvtillid som 14 vundne turneringskampe i træk automatisk giver. I langt de fleste tilfælde var det da også Varde spillerne som blev taberne i duellerne, hvor fynboerne viste mere vilje og konsekvens i indgrebene. 

Cheftræner Søren Pallesen var da også ganske afklaret efter kampen: “Vi taber til et klart bedre hold i dag og SfB-Oure er ikke et af de hold vi skal måle os med i denne sæson”.

Kampen gav debut til unge Viktor Skovby, mens Niclas Holm spillede sin kamp nr. 100.

Holdets næste opgave er i Sydbank Pokalen, hvor holdet på onsdag ude møder Albaniserie holdet Krarup Espe.

Matchfacts SfB-Oure FA vs Varde IF:   

Resultat: 4-0 (1-0)

1-0 Fridtjof Rosenbaum (21.)

2-0 Jonas Hvilsom (55.)

3-0 Theis Jensen (76. str.)

4-0 Theis Jensen (85.)

Dommer: Mikael Jensen

Tilskuere: 350

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup (56. Søren Jelstrup), Peter Brix, kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs, Mikkel Rohde, Nikolaj Andreasen (Viktor Skovby), Niclas Holm (65. Lasse Holm) – Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen

Advarsler Varde: Simon Jelstrup (47.), Joachim Puggaard (55.), Peter Brix (65.)

Advarsler SfB-Oure FA: Mikkel Hyllegaard (40.)

 

Den 4. August 2019 af Ejgil Gammelgaard