Stor sejr over topholdet

Kasper Køhlert
Kasper Køhlert kronede en flot indsats med 3 mål

Topholdet Skovbakken blev sendt hjem fra Sydbank Stadion med et nederlag på 4-1. Pausestillingen var 1-1.

På en flot 2. halvleg sikrede Varde sig en overbevisende sejr efter en velspillet kamp, hvor gæsterne havde bolden mest, men hvor Varde var klart mest skarp i felterne. Kasper Køhlert var den helt store helt for hjemmeholdet med 3 scoringer, og spillede den bedste kamp set længe fra hans side.

Midtbaneslideren Mikkel Knudsen var tilbage i startformationen på den centrale midtbane, mens Kasper Køhlert igen overtog højrekanten og skubbede Emil Rindom Hansen ud på bænken. Ellers var startelleveren den samme som mod Brabrand.

Gæsterne fra Aarhus var klart bedst i kampens indledende fase og kunne reelt set have afgjort kampen indenfor de første 20 minutter, hvor Varde spillerne halsede efter Skovbakken spillerne, som stort set vandt alle dueller og 2. bolde og tilspillede sig flere oplagte scoringsmuligheder.

Allerede i det første minut var det tæt på at gå galt, da Nicolaj Andreasen sløsede med en clearing i feltet, og først i sidste øjeblik fik afværget chancen til et hjørnespark. To minutter senere var Søren Nørgreen i foræringshjørnet, da hen afleverede lige hen til en Skovbakken spiller, som takkkede for tilbudet og stormede mod målet, hvor det lykkedes Sune Nissen at slå bolden ud på stolpen og dermed klare frisag for Varde-holdet.

Skovbakken fortsatte det gode offensive spil den efterfølgende periode, men pludselig slog Varde kontra på en omstilling, hvor Esben Lauridsen spillede Kasper Køhlert fri lidt uden for målfeltet i højre side, og Kasper halvflugtede flot bolden i nettet uden chance for gæsternes keeper.

Glæden varede dog ganske kort, for blot 2 minutter senere fældede Søren Nørgreen en Skovbakken spiller i det kriminelle felt,og på det efterfølgende straffespark udlignede Jakob Rittig til 1-1.

Minuttet efter var Rasmus Harm tæt på at nå frem til et indlæg fra højrekanten, men det lykkedes ham lige netop ikke at nå bolden blot et par meter foran stregen. Omkring det 20. minut kneb det igen gevaldigt i de bagerste rækker, hvor et par halvhjertede indgreb medførte at en Skovbakken spiller blev fri på kanten af feltet, men heldigvis sparkede langt over mål.

Herefter kom Varde bedre med i kampen rent spillemæssigt og i den efterfølgende periode kom såvel Kasper Køhlert som Esben Lauridsen til et par kompetente afslutninger, som dog ikke bar frugt.

I halvlegens sidste minut var Skovbakken tæt på at bringe sig foran 2-1, hvor først Sune Nissen reddede et farligt forsøg til hjørnespark, og på det efterfølgende hjørnespark måtte Søren Nørgreen agere redningsmand på stregen.

1-1 ved pausen kunne hjemmeholdet være mest tilfreds med efter en velspillet halvleg med Skovbakken i den dominerende rolle.

Der er ingen tvivl om, at der blev talt med store bogstaver i hjemmeholdets omklædningsrum i pausen, og det var da også et forvandlet hjemmehold der kom ud til de sidste 45 minutter. Varde spillerne greb taktstokken fra første fløjt og allerede efter 3 minutters spil blev Rasmus Harm spillet fri i feltet med en dyb stikning fra Kasper Køhlert, men det lykkedes Skovbakkens keeper at snuppe Harms udmærkede afslutning.

5 minutter senere var der dog ingen pardon for aarhusianerne. Niklas Fyhn spillede Kasper Køhlert fri på kanten af feltet, og efter et enkelt træk tornede “Kølle” bolden i nettet. Varde holdet var fortsat spilstyrende de efterfølgende minutter, og Esben Lauridsen var tæt på at øge føringen efter en times spil efter et godt ryk på venstrekanten. Esben valgte selv at afslutte, men desværre i sidenettet og skulle nok have spillet Rasmus Harm eller Kasper Køhlert, som begge var fulgt med op i feltet.

Herefter foretog Varde en dobbeltudskiftning, hvor Rasmus Harm og Steffen Andersen blev erstattet med Thomas Witt og Emil Rindom Hansen. Thomas Witt viste straks stor skarphed, da han på sin første boldberøring trak uden om keeperen og sikkeret scorede til 3-1. Assisten var en fremragende aflevering fra Esben Lauridsen.

Ligeledes indskiftede Emil Rindom Hansen havde en stor mulighed for at lukke kampen et par minutter senere, men næsten på målstregen sparkede hen indlægget fra Esben Lauridsen på langs af målet og ikke over stregen. Med et kvarter tilbage var Esben Lauridsen tæt på selv at lukke kampen, men det lykkedes keeperen at redde hans forsøg af to omgange.

Det sidste kvarter lagde Skovbakken et større pres på hjemmeholdets mål, men bortset set fra en enkel situation, hvor Sune Nissen halvklarede et forsøg fra en spids vinkel blev Skovbakken ikke for alvor farlige. Varde defensiven var nu sikkerheden selv og havde ikke problemer med at holde Skovbakken angriberne fra fadet. Rutinerede “Svenne” har det ligesom en god rødvin, han bliver bedre og bedre med alderen.

Kampens sidste mål faldt i det 4. minut af tillægstiden, da Kasper Køhlert afsluttede en flot kamp med at hamre bolden i nettet til slutresultatet 4-1.

Super flot præstation af Varde holdet i 2. halvleg, hvor holdet såvel offensivt som defensivt leverede en suveræn indsats.

Med sejren rykkede hjemmeholdet op på en delt 3. plads i rækken med 7 points, og fik et godt rygstød til næste weekends kamp i Jetsmark mod rækkens nye tophold FC Jammerbugt.

Matchfacts Varde – Skovbakken:       

1-0 Kasper Køhlert (9.)

1-1 Jakob Rittig (straffespark 11.)

2-1 Kasper Køhlert (53.)

3-1 Thomas Witt (63.)

4-1 Kasper Køhlert (90. +4)

Dommer: Aydin Uslu

Tilskuere: 144

Varde: Sune Nissen – Søren Pallesen, Nicolaj Andreasen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Esben Lauridsen (80. Haile Goitom) – Rasmus Harm (62. Emil Rindom Hansen), Steffen Andersen (62. Thomas Witt).

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen og Daniel Eugster.

Advarsel Varde: Nicolaj Andreasen (35.).

 

30. August 2014 af Ejgil Gammelgaard