Stærkt målmandsspil sikrede årets første hjemmesejr

Sune Nissen havde en god dag i Varde målet og blev fortjent kåret som “Man of the Match”.

Marginalerne var på Vardes side lørdag eftermiddag på Sydbank Stadion og kombineret med stærkt målmandsspil af Sune Nissen lykkedes det at hive en 1-0 sejr hjem over et stærkt Silkeborg KFUM mandskab, som især de sidste 20 minutter satte hjemmeholdet under et hårdt pres. 

Startformationen var en 3:4:1:2 formation med Lasse og Niclas Holm på den centrale midtbane og Mathias Nielsen tilbage på højre kant. I front startede René B. Jørgensen inde i stedet for Kenneth Kruse, mens Nicolaj Forst indtog rollen lige bag de to forreste.

De første 45 minutter var en spillemæssig lige affære, hvor det lykkedes Varde spillerne at kombinere godt rundt om de fysisk stærkere Silkeborg spillere. Chancerne stod ikke ligefrem i kø i halvlegen. Gæsternes lynhurtige Thomas Bejder havde et par gode muligheder indenfor den første halve time, som dog løb ud i sandet. I den anden ende havde Nicolaj Forst et par gode skudmuligheder mod slutningen af halvlegen,men i begge tilfælde røg afslutningen over mål. 

0-0 ved pausen var ganske passende efter spil og chancer.

Gæsterne lagde stærkt ud efter pausen. Sune Nissen måtte diske med den første af række glimrende fodparader allerede after 3 minutters spil, da Thomas Dalgaard afsluttede fra tæt hold. Minuttet efter sendte Patrick Bang Nielsen et frispark på underkanten af overliggeren, som Sune Nissen efterfølgende var først over.

Kampens eneste mål faldt i det 53. minut. Mathias Backs´s afslutning ramte overliggeren, og på riposten var Søren Jelstrup iskold og sendte sikkert bolden i nettet. Få minutter senere havde Mathias Backs en gigant mulighed for at øge til 2-0 på en frispilning fra Søren Jelstrup, men afslutningen ramte en forsvarsspiller på stregen.

Herefter overtog gæsterne mere og mere af spillet og især efter at Kristoffer Sørensen måtte lade sig udskifte med en hovedskade de sidste 20 minutter var Varde målet flere gange i fare. Sune Nissen havde heldigvis en god dag i Varde målet med adskillige fodparader og da Thomas Dalgaard samtidig manglede skarpheden lykkedes det at ride stormen af.

I denne fase af kampen havde Varde spillerne svært ved at holde fast i kuglen ikke mindst fordi trætheden begyndte at melde sig.

I slutfasen havde Søren Jelstrup en god mulighed for at lukke kampen på en omstilling, men keeper Mads Markfoged reddede forsøget. Samme Markfoged var tæt på at udligne i 3. minuts tillægstid, da han satte hovedet på et hjørnesparksindlæg, men det lykkedes Lasse Holm at redde forsøget på stregen.

Sejren var en stor forløsning efter 5 nederlag på stribe og var samtidig den første sejr på hjemmebane i foråret efter 4 nederlag. En sejr som utvivlsomt vil give et godt rygstød til de sidste kampe i foråret.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet ude møder Hedensted.                     

Matchfacts Varde IF – Silkeborg KFUM:

Resultat: 1-0 (0-0)

1-0 Søren Jelstrup (53.)

Dommer: Michael Elingsen

Tilskuere: 131

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen (72. Peter Brix), Joachim Puggaard – Mathias Nielsen, Lasse Holm, Niclas Holm, Søren Jelstrup –  Nicolaj Forst (82. Jesper Møller Christiansen) – Mathias Backs, René B. Jørgensen (64. Mikkel Blåholm).

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen

Advarsler Varde: Joachim Puggaard (77.)

Advarsler Silkeborg KFUM: Mads Rosenberg (34.), Patrick Bang Nielsen (77.) og Jonathan Gammelvind (90.)

Dagens “Man of the Match”: Sune Nissen.

 

Den 19. Maj 2019 af Ejgil Gammelgaard