Smal sejr over B1913

Sune Nissen var igen en sikker sidste skanse i Varde-målet og er nu oppe på 6 clean sheets i efterårets kampe

På en scoring af Rasmus “mc” Christiansen efter knap et kvarters spil hev Varde en 1-0 sejr i land, og da de øvrige tophold satte points til blev 1. pladsen i puljen yderligere konsolideret.

Kampen lignede på mange måder den omvendte kamp i Varde i August, som ligeledes endte med en 1-0 sejr til Varde, og ligeledes på en scoring af Rasmus “mc”. Som sidst sad Varde på spillet de første 45 minutter, hvor kampen skulle være lukket, mens fynboerne var bedst efter pausen og kun storspil af Sune Nissen forhindrede udligningen.

Med 4 stamspillere ude af truppen som følge af skader og afbud var det igen en en ny startellever der skulle levere på banen. Bogi Høgnason Eriksen afløste Joachim Puggaard på venstre back, Nikolaj Andreasen var tilbage efter 2 spilledages karantæne på den defensive midtbane, mens Lasse Holm var flyttet ud på venstre kant, hvor han afløste Nicolaj Forst.

Varde lagde ud med et højt pres og havde 3 store muligheder indenfor de første 4 minutter. Først var det et hovedstød fra Mathias Backs, der blev reddet på stregen af en forsvarsspiller, og efter et nyt farligt forsøg, der resulterede i et hjørnespark, blev Lasse Holms afslutning efter hjørnesparket ligeledes reddet på stregen.

Få minutter senere viste Sune Nissen for første gang klassen, da han pillede et hovedstød fra nært hold efter et frisparksindlæg i feltet.

Efter godt 10 minutters spil burde Søren Jelstrup have bragt Varde foran på et glimrende indlæg fra Simon Jelstrup, men total udækket få meter fra mål fik Søren kun snittet bolden med hovedet, som dermed også snød Lasse Holm, der stod godt placeret lige bag ved.

Et par minutter senere faldt kampens eneste mål, hvor Søren Jelstrup revancherede sig for det misbrugte tilbud et par minutter forinden med en flot frispilning af Rasmus “mc” Christiansen, som scorede sikkert hos fynboernes keeper.

Et par minutter senere var Mikkel Rohde tæt på med et flot langskud, som strøg lige over mål og 5 minutter senere var “mc” igen tæt på efter et indlæg fra Mathias Backs, men keeperen fik med besvær reddet til hjørnespark.

Mikkel Rohde havde yderligere et par gode forsøg henimod slutningen af halvlegen inden der blev fløjtet til pause.

Flot halvleg af Varde holdet, som med lidt held i sprøjten havde lukket kampen inden pausen.

De sidste 45 minutter blev en uskøn forestilling, som nærmest lignede en slagudvikling, hvor bolden kompromisløst blev høvlet fra den ene ende af banen til den anden, dog med hjemmeholdet mest på bolden og ligeledes med overvægt i scoringsmuligheder.

De første 20-25 minutter af halvlegen forløb uden de store scoringsmuligheder, men herefter var der et lille kvarter, hvor Varde defensiven blev alvorligt udfordret. I denne periode diskede Sune Nissen op med to store redninger. Først var det et hovedstødsforsøg fra Francis Nnah fra nært hold han plukkede, og dernæst en glimrende fodparade på et skudforsøg fra Andreas Kjerstad. I samme periode havde den kampen igennem stærkt spillende Kristoffer Sørensen ligeledes et par vitale indgreb, hvor han fik afværget farlige muligheder til fynboernes Valdemar Schousboe.

Herefter fik Varde holdet skabt lidt mere ro på kampen, og med 4 minutter igen af ordinær spilletid var Mathias Backs uhyre tæt på at lukke kampen med en afslutning på indersiden af stolpen, hvor bolden efterfølgende strøg på tværs af målstregen.

Kampen sluttede med et par hjørnespark til hjemmeholdet, som dog ikke blev farlige.

“3 særdeles dejlige og vigtige points efter en ganske som forventet bøvlet kamp” lød det fra cheftræner Søren Pallesen efter kampen, som samtidig kunne glæde sig over, at Næsby måtte nøjes med uafgjort i Hedensted. Da det senere viste sig, at både Kolding B og SfB-Oure begge havde tabt deres kampe flaskede resultaterne sig i den grad for Varde, som nu fører rækken med  points ned til Næsby, og 5 henholdsvis 6 points ned til netop Kolding B og SfB-Oure på de næste pladser.

Sidstnævnte er netop modstanderen til årets sidste hjemmekamp på lørdag kl. 15.00.

Matchfacts B1913 – Varde:   

Resultat 0-1 (0-1)

0-1 Rasmus “mc” Christiansen (14.)

Dommer: Simon Duerlund Rasmussen

Tilskuere: Ca. 125

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Peter Brix, Kristoffer Sørensen, Bogi Høgnason Eriksen – Rasmus “mc” Christiansen (70. Mikkel Blåholm), MikkelRohde, Nikolaj Andreasen, Lasse Holm – Mathias Backs, Søren Jelstrup (81. Jakob Andreasen).

Ikke benyttet: Joachim Puggaard

Advarsler Varde:Mikkel Rohde (45.)

Advarsler B1913: Emil Olsen (58.) og Anders Eling (59.).

 

Den 21. Oktober 2018 af Ejgil Gammelgaard