Simon Karkov tilbage i Varde IF

I bestræbelserne på at udvikle klubben har Varde IF Herre Fodbold styrket det sportslige og kommercielle set-up ved ansættelsen af Simon Karkov pr. 1. Januar 2022 som direktør.

45-årige Simon Karkov er en gammel kending af klubben, da han i perioden 2006-2009 spillede 97 2. divisions- og pokalkampe og ligeledes i en kortere periode fungerede som U21 træner samt børneholdstræner.

Udover mange års erfaring som professionel fodboldspiller i Esbjerg fB, hollandske Heerenveen, Herfølge samt på Island har han høstet trænererfaring gennem 8 år som træner for børne- og ungdomshold i Esbjerg fB, og senest som børneudviklingstræner, hvor han stoppede i August 2020.

I første omgang skal Simon Karkov arbejde med U19- og seniorafdelingen på herresiden og være med til at udvikle holdene på kort- og lang sigt. Han kommer dog ikke udelukkende til at have en fodboldfaglig kastet på, da han også skal ind over det kommercielle ved at tiltrække endnu flere sponsorer til klubben.

Simon Karkov kommer også til at hjælpe med at rekruttere spillere til førsteholdet fra forskellige lokale klubber.

Rekrutteringsdelen bliver en høj prioritet fra klubbens side. Lige nu er Varde IF i den nedre halvdel af Danmarksserien med flere hold, der puster dem i nakken lige under nedrykningsstregen. Derfor skal der kigges efter nyt blod fra lokalområdet, og her får Simon Karkov en vigtig rolle.

Også sponsordelen bliver et fokuspunkt for Simon Karkov, selvom klubben allerede nu nyder støtte fra virksomheder som WestWind, BlueWater Shipping, Sydbank og Nykredit.

Sportschef og formand Claus Holm lægger ikke skjul på sin store tilfredshed over at det er lykkedes at styrke organisationen ved at få Simon Karkov on board.:

”Vi er en bestyrelse bestående af 10 personer, og vi har alle sammen en stor passion for Varde IF, men vi har samtidig også alle sammen et fuldtidsarbejde ved siden af, og derfor ikke nok tid til det, vi gerne vil med klubben. Med ansættelsen af Simon Karkov viser vi hele Varde, hvor meget vi vil dette projekt endnu mere. Vi vil gerne gå et skridt videre og arbejde på, at Varde IF vokser med tiden”, siger Claus Holm.

”Vi har ansat Simon til at gøre en forskel på spiller- og sponsorsiden, og det tror vi også på, at han kan. Han har et større netværk – også til en yngre målgruppe – end vi har, og så har han nogle andre kontakter i fodboldens verden, som vi ikke har. Derudover skal han være med til at give feedback til vores trænere i klubben, for han har nogle særlige kompetencer. Han skal være med til at skabe en rød tråd i klubben, som vi ellers ikke vi kunne skabe uden ham. Så vi glæder os til, at han kommer i gang i det nye år”, slutter Claus Holm.

 

Den 22. December 2021 af Ejgil Gammelgaard