Sikker sejr til Varde i Sune´s afskedskamp

31-årige Sune Nissen afsluttede en flot kariere med en sejr i afskedskampen og nåede hermed op på 184 kampe for Varde IF.

Varde forsatte de flotte takter fra de seneste kampe og vandt en sikker sejr på 4-1 over Herning Fremad i efterårets sidste kamp. Efter en lige første halve time satte Varde spillerne sig på kampen og i de sidste 45 minutter var Varde totalstyrende mod en flok trætte midtjyder, som havde svært ved at følge med i Varde spillernes hurtige pasningsfodbold.

Sune Nissen var tilbage mellem stængerne, men ellers var startformationen den samme som i sidste weekends kamp.

Kampens indledende fase var hele lige med et højt Varde pres fra starten og masser af dueller. Nicolaj Forst Jensen bragte Varde foran 1-0 i det 12. minut, da han fra kanten af feltet køligt lagde bolden ind i hjørnet efter glimrende opspil på venstrekanten.

Hjemmeholdet svarede dog hurtigt igen og 10 minutter senere havde holdets topscorer Thomas Lauritsen udlignet til 1-1. Et langt indkast i feltet endte efter et par hovedstødsdueller for foden af Thomas Lauritsen, som scorede uden chancer for Sune Nissen.

Mod slutningen af halvlegen begyndte det høje Varde pres kombineret med hurtige pasninger at gøre ondt på hjemmeholdet, og Joachim Puggaard var af 2 omgange tæt på at bringe Varde i front på langskud, som keeperen i begge tilfælde parerede til hjørnespark. I det sidste tilfælde førte hjørnesparket til et indlæg bagerst i feltet fra Mikkel Rohde, som Joachim Puggaard headede på tværs ind foran målet, hvor Nikolaj Andreasen sendte bolden i nettet med to minutter igen af halvlegen.

Varde holdet var i total styring gennem hele 2. halvleg, hvor hjemmeholdet løb tør for energi uden dog at slå op i banen.

Efter store muligheder efter 10 minutters spil til henholdsvis Viktor Skovby og Nicolaj Forst Jensen, hvor keeperen i begge tilfælde reddede mirakuløst faldt det forløsende 3-1 mål 3 minutter senere, da Kenneth Kruse fra nært hold styrede et hårdt indlæg i feltet fra Viktor Skovby i nettet.

Mod slutningen af kampen havde Varde flere store muligheder for at øge føringen inden Jeppe Aarhus med 5 minutter igen udnyttede et indlæg fra Jesper “mc”Christiansen til slutresultatet 4-1. I tillægstiden havde såvel Peter Brix som Mikkel Blåholm store muligheder for at øge cifrene, men i begge tilfælde var afslutningerne i fri position af for ringe kvalitet.

Med sejren passerede Varde dagens modstander i tabellen og indtager med 23 points 3. pladsen inden vinterpausen med 9 points op til SfB-Oure FA på 1. pladsen, og 9 points ned til Hedensted, som ligger lige under stregen.

Cheftræner Søren Pallesen var da også særdeles tilfreds efter kampen: “Vi spiller en fin kamp i dag og tydeligt at vores høje pres stresser og trætter hjemmeholdets spillere til at begå fejl. Vi har scoret 36 mål i 14 kampe, hvilket jeg synes er rigtig flot, men indrømmet det har kostet lidt i den anden ende, hvor der gået 27 mål ind. På det seneste er vi dog blevet bedre til at få proppen sat ind og dermed reduceret antallet af scoringer imod os.      Med en pointshøst på 23 må efteråret betragtes som særdeles godkendt efter sligrevalsen i foråret og afklapsningen på 4-0 i premierekampen mod SfB-Oure FA”.

Truppen har i efteråret været særdeles smal med mange langvarige skader. “Til gengæld har vi i mange kampe stort set spillet med det samme hold, hvilket også har sine fordele” lød det fra assistenttræner Klaus Nielsen. “Vi har draget fordel af at automatismerne i høj grad har været til stede og i trænerstaben har vi ikke følt os fristet til at eksperimentere mere end det absolut nødvendige”.                             

Truppen forsætter træningen i yderligere 3-4 uger inden en velfortjent vinterpause venter.  

Matchfacts Herning Fremad – Varde IF:

Resultat: 1-4 (1-2)

0-1 Nicolaj Forst Jensen (12.)

1-1 Thomas Lauritsen (22.)

1-2 Nikolaj Andreasen (44.)

1-3 Kenneth Kruse (58.)

1-4 Jeppe Aarhus (85.)

Dommer: Jacob Tornbjerg Rasmussen

Tilskuere: Ca. 100

Varde: Sune Nissen – Søren Jelstrup, Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Jesper “mc” Christiansen, Mikkel Rohde, Niclas Holm, Nicolaj Forst Jensen (81. Peter Brix) – Kenneth Kruse (68. Jeppe Aarhus) og Viktor Skovby (66. Mikkel Blåholm).

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft.

Advarsler: Ingen.

 

Den 3. November 2019 af Ejgil Gammelgaard