Selvforskyldt nederlag efter dramatisk kamp

På trods af føringer på såvel 1-0 og 2-1 måtte Varde tage hjem fra Sydfyn uden point efter et nederlag på 3-2 til Oure Fodbold Akademi efter en dramatisk kamp med 5 advarsler og direkte rødt til Mathias Backs.

Med samme startformationen som sidste weekend lagde Varde stærkt ud og spillede den bedste halvleg i dette efterår.

Allerede efter 3 minutters spil headede Mathias Backs lige over mål på en stor chance, og 5 minutter senere kom samme Backs frem til en ny stor mulighed efter et godt pres fra Kasper Køhlert, men desværre sparkede han lige forbi stolpen.

Minuttet efter blev Varde tilkendt et straffespark, da en fynsk forsvarsspiller tog hånden til hjælp i feltet. Nicolaj Forst Jensen tog straffesparket og scorede sikkert.

Få minutter senere fandt Kasper Køhlert Backs med en dyb stikning, men det lykkedes keeperen at dreje Backs afslutning lige uden om stolpen. Et par minutter senere var Kasper Køhlert igen i oplæggerens rolle, men i helt fri position sparkede Kenneth Lund desværre lige forbi stolpen.

Efter 25 minutters spil var det Nicolaj Forst Jensens tur til en god mulighed, men hans afslutning fra distancen blev af en forsvarsspiller clearet til hjørnespark. Nicolaj Andreasen var uhyre tæt på efter en god halv times spil, da han efter klumpspil efter et hjørnespark fik afsluttet fra få meters afstand, men igen lykkedes det en forsvarsspiller at få reddet på stregen.

Hjemmeholdets første mulighed faldt 10 minutter før pausen, da et hovedstød strøg lige over overliggeren.

I slutminutterne inden pausen fik fynboerne etableret et mindre pres på Varde-målet, og desværre udmøntede det sig i et straffespark i tillægstiden begået af Kristoffer Sørensen. Via stolpen scorede Simeon Ellermann Sørensen på straffesparket til pausestillingen 1-1.

Fuldstændig misvisende stilling. Varde producerede et hav af muligheder, mens fynboerne med undtagelse af straffesparket måtte nøjes med at brodere midt på banen. En 3-målsføring ved pausen havde ikke været ufortjent.

Fynboerne lagde bedst ud efter pausen uden at det dog lykkedes at komme frem til scoringsmuligheder.

Efter 10 minutters spil havde Nicolaj Forst Jensen et godt langskud, som røg en meters penge forbi mål, og 4 minutter senere kom Varde på 2-1, da et hjørnespark fra Mathias Backs ramte en forsvarsspiller og røg i nettet.

Varde pressede derefter på for at øge føringen, men blev desværre fanget i en omstilling midt i halvlegen, hvor fynboernes Philip Herslov viste den skarphed, som Varde spillerne manglede før pausen og udlignede til 2-2.

Efter en halv times spil blev hjemmeholdet tilkendt et yderst tvivlsomt frispark 4-5 meter uden for feltet, som Simeon Ellermann Sørensen med et fremragende spark sendte i nettet.

Minuttet efter blev Vardes muligheder for at komme tilbage i kampen reduceret væsentligt, da Mathias Backs tjattede ud efter en modstander med benet og gav dommeren mulighed for at hive det røde kort op af lommen.

I slutfasen satsede Varde kraftigt for at fremtvinge en udligning, hvilket også gav muligheder i den anden ende. Den største mulighed kom dog i det 89. minut, da Nicolaj Forst Jensen var millimeter fra et nå frem til et indlæg fra Mikkel Knudsen i det lille felt.

Ærgerligt, men selvforskyldt nederlag. Når der brændes så mange chancer som i de første 45 minutter i dag må man spørge selv, om det stadigvæk udelukkende er marginalerne der mangler, eller om det også drejer sig om mangel på kvalitet.

Med nederlaget røg Varde ned på 7. pladsen i rækken efter at alle holdene har mødt hinanden én gang. 10 points for 9 kampe er selvsagt ikke tilfredsstillende med 9 points op til Tarup-Paarup og Oure Fodbold Akademi, som ligger på en delt 1. plads.

Næste weekend tages der hul på 2. runde, hvor Varde ude møder bundproppen VSK Aarhus, som dog overraskede i dag med en udesejr over B1909.

Matchfacts Oure Fodbold Akademi – Varde IF Elite:  

Resultat 3-2 (1-1)

0-1 Nicolaj Forst Jensen (10.str.)

1-1 Simeon Ellermann Sørensen (45. str.)

1-2 Selvmål (59.)

2-2 Philip Herslov (67.)

3-2 Simeon Ellermann Sørensen (75.)

Udvisning Mathias Backs (76.)

Tilskuere: Ca. 50

Dommer: Jonas Bøgelund

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Forst Jensen, Jacob E. Hansen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Niclas Holm (70. Jakob Andreasen) Mikkel Knudsen, Nicolaj Andreasen, Kasper Køhlert – Kenneth Lund (70. Søren Mose Jelstrup) og Mathias Backs.

Ikke benyttet: Rasmus “mc” Christiansen.

Advarsler Varde: Kristoffer Sørensen (45.), Nicolaj Andreasen (78.) og Jacob E. Hansen (87.)

Advarsler Oure Fodbold Akademi: Mathias Hansen (22.) og Nicolai Knudsen (29.)

 

Den 30. September 2017 af Ejgil Gammelgaard