Sejrsstimen på Sydbank Stadion brudt efter sort uheld

“Pugge” blev kåret som dagens “man of the match” og med sit tredje mål er han nu holdets topscorer

På trods af massiv overvægt i spil og chancer måtte Varde nøjes med 3-3 i lørdagens livlige hjemmekamp mod oprykkerne fra Herning Fremad, og dermed blev sejrsstimen på Sydbank Stadion brudt efter 5 sejre i træk.

Især i 2. halvleg blev gæsterne trykket helt i bund, men med 3 afslutninger på stængerne og en redning på stregen blev hjemmepublikummet holdt på pinebænken indtil få minutter før slutfløjtet, da Nicolaj Forst Jensen omsatte et straffespark til slutresultatet 3-3.      

Som ventet erstattede Nikolaj Andreasen den skadede Mikkel Rohde på den centrale midtbane, hvilket gav plads til Peter Brix i det centrale forsvar, mens Simon Jelstrup afløste Søren Jelstrup på højre back positionen. Ellers var startformationen den samme som i sidste weekend.

Efter en hektisk optakt, hvor Herning Fremad måtte skifte til Vardes gamle røde udebanetrøjer på dommerens foranledning kom der hurtig gang i løjerne på banen. Rækkens topscorer Thomas Lauritsen var på pletten efter blot 6 minutters spil, da han udnyttede en dyb stikning. Minuttet efter skaffede Viktor Skovby dog balance i regnskabet, da han rykkede sig fri i feltet på en aflevering fra Mikkel Blåholm og sikkert scorede til 1-1.

Indenfor de næste 10 minutter havde Varde adskillige muligheder for at bringe sig i front. Ikke mindst Jesper “mc” Christiansen boltrede sig på højre kant og sendte flere fremragende indlæg ind i feltet, men det lykkedes ikke hverken Kenneth Kruse, Niclas Holm eller Joachim Puggard at få afsluttet indenfor målrammen.

I stedet bragte gæsterne sig foran 2-1 midt i halvlegen, da en fejlpasning af Viktor Skovby resulterede i et indlæg i feltet, som Kristian Kirkeby Nielsen omsatte til en scoring.

Varde spillerne rystede dog hurtigt skuffelsen af sig, og efter godt en halv times spil udlignede Joachim Puggaard til 2-2 da han ved bagerste stolpe udnyttede et indlæg i feltet fra Simon Jelstrup.

Kort før halvlegsfløjtet var Kenneth Kruse millimeter fra at få hovedet på et frisparksindlæg fra Niclas Holm, som Peter Brix efterfølgende headede over mål.

En særdeles underholdende halvleg, men Varde holdet kunne ikke være tilfreds med stillingen 2-2 spil og chancer taget i betragtning. Gæsterne udnyttede deres to eneste muligheder, mens hjemmeholdet manglede det sidste held/skarphed i front.

Hyperfarlige Thomas Lauritsen overlistede igen Varde forsvaret inden der var spillet 3 minutter af 2. halvleg, da han afdriblede Kristoffer Sørensen i feltet og lagde bolden ind bag Sune Nissen.

Resten af kampen formede sig som ét stort tryk på gæsternes mål, og mindede mest om power play.

Efter at Kenneth Kruse var tæt på at udnytte en lang aflevering fra Peter Brix ramte Varde spillerne stængerne 3 gange indenfor 8 minutter. Først headede Nikolaj Andreasen et indlæg fra Niclas Holm på overliggeren, derefter sendte Nicolaj Forst Jensen bolden på overliggeren efter et indirekte frispark i feltet og endelig ramte Niclas Holm stolpen med sin afslutning fra kanten af feltet.

Minuttet efter måtte Joachim Puggaard se sit forsøg reddet på stregen og efter en blokering af Mikkel Blåholms skud efter et frispark begyndte man efterhånden at tvivle på om det skulle lykkes at få bolden i nettet.

Med knap 5 minutter igen lykkedes det dog endelig. Nicolaj Forst Jensen lagde en dyb stikning til Joachim Puggard i feltet. “Pugge” var hurtigst på bolden og blev efterfølgende slagtet. Det efterfølgende straffespark omsatte Forst sikkert til udligningen til 3-3.

Varde pressede fortsat på for at fremtvinge en afgørelse, men dybt inde i tillægstiden var Thomas Lauritsen tæt på for tredje gang at snyde Varde forsvaret, men heldigvis ramte hans dykkende langskud overliggeren, og således sluttede en hektisk kamp med pointsdeling.

Generelt set god energi og attitude hos hjemmeholdets spillere efter en kamp, som 9 ud af 10 gange ville have resulteret i 3 points. Dog maner det til eftertanke, at der for anden weekend i træk lukkes 3 mål ind bagude. Det skal forbedres.

Kampen gav sæsondebut til Mikkel Knudsen og Nicolaj Forst Jensen. Sidstnævnte kom på banen de sidste 25 minutter efter en længere skadesperiode, og satte fra starten sit præg på begivenhederne med et skud på overliggeren, oplæg til straffesparket samt eksekvering af straffesparket. Endelig var der i slutfasen debut til U19-spilleren Mads Bonnén.        

Varde holdets næste opgave er på fredag, hvor holdet ude møder Kolding Boldklub.                

Matchfacts Varde IF – Herning Fremad:

Resultat: 3-3 (2-2)

0-1 Thomas Lauritsen (6.)

1-1 Viktor Skovby (7.)

1-2 Kristian Kirkeby Nielsen (21.)

2-2 Joachim Puggaard (32.)

2-3 Thomas Lauritsen (48.)

3-3 Nicolaj Forst Jensen (86. str.)

Dommer: Yavor Kuzmanov

Tilskuere: 146.

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Peter Brix, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard (90.+1 Mads Bonnén) – Jesper “mc” Christiansen (67. Nicolaj Forst Jensen, Nikolaj Andreasen, Niclas Holm, Viktor Skovby (59. Mikkel Knudsen) – Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen

Advarsler Varde: Niclas Holm (80.) og Joachim Puggaard (90.)

Advarsler Herning Fremad: Simon Nørgaard Nielsen (50.), Sebastian Poulsen (67.) og Jonas Bo Andersen (85.)

Dagens “man of the match”: Joachim Puggaard

 

Den 1. september 2019 af Ejgil Gammelgaard