Sejr i cheftrænerens sidste hjemmekamp

Vardes DS-hold vandt en fortjent sejr over Hjørring IF i efterårssæsonens sidste hjemmekamp, hvor cheftræner Jørn Bach samtidig tog afsked med Sydbank Stadion efter 4 år på chefposten. Kampen sluttede 2-1 efter pausestillingen 1-1, men trods stor overvægt i spil og chancer til Varde,  ikke mindst de sidste 45 minutter, lykkedes det ikke for hjemmeholdet at lukke kampen, og publikum fik således intens spænding til sidste fløjt.

Trænerteamet havde valgt at stille med samme startformation som i sidste weekends kamp mod Lindholm, hvorfor Niklas Fyhn var henvist til reservebænken sammen med småskadede Steffen Andersen og Thomas Warmer.

Gæsterne fra Vendsyssel lagde frisk fra land mod et lidt ukoncentreret Varde hold, og allerede i det 2. minut havde Michiele Barbieri et godt forsøg, som strøg lige forbi stolpen. Efterfølgende gav Hjørrings topscorer Lasse Strandberg flere prøver på sin gennembrudskraft uden at det dog for alvor blev farligt.

Vendepunktet kom i det 13. minut, hvor hjemmeholdet bragte sig i front, på en indøvet detalje. På Søren Pallesens frisparksbold fra midten af banen headede Kristoffer Sørensen bolden ind til en helt fri Rasmus Harm, som helflugtede bolden i mål. Et super flot mål, som fik klapsalverne til at brage på Sydbank Stadion. Herefter overtog hjemmeholdet taktstokken, og skabte i resten af halvlegen 4-5 store chancer for at øge føringen yderligere uden at det dog lykkedes. Hjørring var dog hele tiden farlige i kontrafasen, og havde også et par gode muligheder. 

Søren Pallesen var i det 20. minut tæt på at overliste Hjørrings keeper med et frisparksforsøg  fra ca. 40 meters afstand, men i sidste øjeblik fik keeperen fistet bolden over tværribben til hjørnespoark. Minuttet efter var Rasmus Harm kun et mulehår fra at nå frem til et indlæg i feltet fra Rasmus Svennesen efter godt opspil fra Kristoffer Sørensen.

Inden for de sidste 10 minutter af halvlegen havde Rasmus Harm 3 store muligheder for at øge føringen. Først sparkede han lige forbi stolpen i det 35. minut, efter at være tacklet hårdt i feltet, og i det 44. minut brændte han først en friløber, hvor han skulle have valgt afleveringsmuligheden, og endelig i samme minut havde han et frispark, som strøg lige forbi stolpen.

Det var derfor en kold spand vand i hovedet på Varde spillerne, da Hjørrings Michiele Barbieri udlignede til 1-1 i de døende sekunder af halvlegen. Skudforsøget fra kanten af feltet fra Barbieri var på vej forbi mål, da bolden uheldigvis ramte Søren Nørgreen og røg i mål.

Misvisende resultat efter de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde medvinden i ryggen, og efter spil og chancer burde have ført med et par mål.

Varde holdet, som i pausen måtte udskifte en halvsløj Martin Thomsen med Niklas Fyhn, havde dog ikke tabt modet og Simon Matras havde indenfor de første 5 minutter 2 store muligheder for at bringe Varde på sejrskurs igen. I det første tilfælde trak Matras sig fri i feltet, men vinklen blev lidt for spids, og det lykkedes keeperen at parere afslutningen til hjørnespark. Minuttet efter blev han spillet fri midt for målet med en dyb stikning, rundede keeperen, men desværre strøg afslutningen over mål.

Kort efter havde Hjørring deres eneste reelle mulighed i 2. halvleg, da Lasse Strandberg rykkede sig fri på venstrekanten, og lagde bolden ind til gæsternes Christian Jakobsen, hvis hovedstødsforsøg det lykkedes Brian Heller på fornem vis at redde til hjørnespark.

Sejrsmålet faldt i det 58. minut,  hvor Rasmus Harm efter godt opspil på højrekanten af Simon Matras og Rasmus Svennesen afdriblede målmanden og sikkert scorede i det tomme mål. Herefter kontrollerede Varde holdet resten af kampen med en yderst disciplineret indsasts, som ikke tillod gæsterne at true hjemmeholdets mål. Derimod havde hjemmeholdet flere gode muligheder for at øge føringen. Jeppe Carstensen havde et godt forsøg i det 78. minut, efter en frispilning fra indskiftede Steffen Andersen, og 3 minutter senere burde Niklas Fyhn havde lukket kampen, da Steffen Andersen med en dyb stikning spillede ham helt fri i feltet, men desværre afsluttede Fyhn for svagt, og det lykkedes keeperen at parere til hjørnespark.

Med 7 minutter igen af kampen troede publikum, at der blev fløjtet for straffespark, da Jeppe Carstensen blev kantet i feltet. Om der var straffespark eller ej skal være usagt, men at tildele Jeppe en advarsel for film i situationen var en klar fejlvurdering fra dommer Christian Bruhns side.  

Resten af kampen forløb uden chancer og Varde holdet kunne således trække sig tilbage med en yderst fortjent, om end for lille sejr. Et resultat på 4-1 havde været langt mere i overenstemmelse med spil og chancer. Hjørring mandskabet viste sig som et godt offensivt hold, ikke mindst i de første 45 minutter, mens forsvaret gennem hele kampen så afgjort var til at tale med.

Cheftræner Jørn Bach, som fik overakt blomster på banen før kampen og gavekurv i omklædningsrummet efter kampen, fik således en yderst fortjent afskedssejr på Sydbank Stadion. “Vi leverer i dag en flot og disciplineret indsats mod en god modstander, så jeg er særdeles tilfreds med drengenes indsats” lod det fra en glad og rørt cheftræner. “Jeg ser et stort potentiale i det nuværende hold, og med lidt bebudet tilgang i vinterpausen er jeg overbevist om, at holdet vil være en seriøs oprykningskandidat til foråret”, lød det afslutningsvis fra cheftræneren.

Holdets sidste kamp i efteråret spilles lørdag kl. 13.30, hvor en anden oprykningskandidat Kjellerup tager imod på Bjergets Idrætsanlæg. Til denne kamp må Varde holdet undvære såvel Steffen Andersen som Jeppe Carstensen, der begge er karantæneramt efter advarslerne i lørdagens kamp.

Matchfacts Varde IF Elite – Hjørring IF            

Resultat 2-1 (1-1)

1-0 Rasmus Harm (13.)

1-1 Michiele Barbieri (45.)

2-1 Rasmus Harm (58.)

Dommer: Christian Bruhn

Tilskuere: 161

Varde: Brian Heller – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen (61. Steffen Andersen, 86. Thomas Warmer) – Rasmus Svennesen, Søren Pallesen, Jeppe Carstensen, Martin Thomsen (46. Niklas Fyhn) – Rasmus Harm og Simon Matras.  

Advarsler: Jeppe Carstensen (83.) og Steffen Andersen (86.).

 

27. Oktober 2013 af Ejgil Gammelgaard