Sæsonpremiere mod IF Lyseng

Vardes DS-hold indleder forårssæsonen på Sydbank Stadion, hvor holdet lørdag kl. 15.00 møder IF Lyseng.

Gæsterne, som må betragtes blandt outsiderne angående oprykning til 2. division, er efter et lidt skuffende efterår, placeret på 7. pladsen i tabellen med 19 points. Med til historien hører dog, at århusianerne blot hentede 2 points i de 4 sidste kampe i efteråret. Lyseng var endvidere det eneste hold, som tilføjede Varde et nederlag i efterårssæsonen.

Lysengs træner, den tidligere AGF´er Mick Andreasen, som på CV´et har kampe på diverse ungdomslandshold og Superligaen, har på forhånd udråbt Varde som den ene oprykker til 2. division, mens der ifølge Andreasen er mange hold i spil til den anden oprykker. Målsætningen for Lyseng er at slutte i top 4, og holdet har derfor selvsagt ikke opgivet at komme med i oprykningskampen. Holdet møder derfor også op med troen på sejr, og finder blandt andet optimisme i, at man besejrede Varde 1-0 i det sidste indbyrdes opgør.        

Hjemmeholdet møder op til kampen med en god portion selvtillid. Træningskampene har budt på 7 sejre og en enkelt uafgjort, og truppen er blevet forstærket i vinterpausen, hvor 6 nye spillere har suppleret en i forvejen stærk trup med en god blanding af rutinerede kræfter og unge talenter.

Vardes nye cheftræner Søren Pallesen, som ikke har lagt støvlerne på hylden af den grund, er da heller ikke bleg for at tale oprykning. ”Som tophold påtager vi naturligvis favoritværdigheden, men forårsturneringen omfatter 13 kampe, hvor der skal præsteres på et højt niveau”, lyder det fra cheftræneren, som håber på god opbakning og mange tilskuere til sæsonens hjemmekampe på Sydbank Stadion. 

”Gæsterne vil helt sikkert forsøge at indhente lidt af det tabte fra de sidste kampe i efteråret, og jeg forventer en svær opgave, hvor der skal arbejdes stenhårdt gennem samtlige 90 minutter”, fortsætter cheftræneren.   

”Vi har ikke ændret på spillestilen fra efteråret, men selvfølgelig tager vi hensyn til banens beskaffenhed, selv om baneforholdene på Sydbank Stadion er fornemme, årstiden taget i betragtning”, slutter Søren Pallesen.

Da hele truppen er skades- og karantænefri, stod trænerstaben over for lidt af et luksusproblem, da truppen til lørdagens kamp skulle udtages. Samtlige 20 spillere har et højt niveau, men 6 spillere måtte affinde sig med at blive siet fra til kampen. De 14 udtagne er: Sune Nissen, Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Jesper Svennesen, Mikkel Knudsen, Kasper Køhlert, Søren Pallesen, Niklas Fyhn, Søren Nørgreen, Martin Thomsen, Simon Matras, Rasmus Harm, Esben Lauridsen og Steffen Andersen.

 

28.3.2014 af Ejgil Gammelgaard