Sæsonens første sejr i hus

Rasmus Jessen gentog kunststykket fra forårets kamp mod Skovbakken og afgjorde kampen direkte på frispark

Det lykkedes lørdag eftermiddag Vardes 2. divisionshold at hive sæsonens første sejr i land, da Thisted FC efter en uhyre tæt og spændende kamp blev besejret 2-1 efter en Thisted føring ved halvleg på 1-0.

Efter stor Thisted dominans i de første 45 minutter fik hjemmeholdet anderledes styr på kampen efter pausen, hvor man havde vinden i ryggen. Kæderne hang nu meget bedre sammen, og man fik lukket ned for Mathias Pedersen, som den offensive kreatør på Thisteds midtbane. Samtidig blev Esben Lauridsen flyttet op i angrebet og dermed fik man lagt et større pres på Thisteds centrale forsvar, som havde haft let spil i de første 45 minutter.

Hjemmeholdet var tæt på at komme bagud for 4. kamp i træk i startminutterne, men heldigvis klarede Andre Christiansen paragrafferne, da Ramus Jessen havde en dårlig clearing i det 4. minut. Ellers pressede Thisted hårdt på  i starten af kampen, og havde et hav af hjørnesperk, men denne gang havde hjemmeholdet aftalerne på plads, og klarede frisag.

Midt i halvlegen var det tæt på at gå galt, da Jesper Svennesen gik hårdt til Kristoffer Strangholt i det kriminelle felt. Heldigvis valgte dommer Allan Staal at give Strangholt en advarsel for film, i stedet for at dømme straffespark. En kontroversiel kendelse, som lige så vel kunne have gået den anden vej.

Føringsmålet til Thisted faldt efter en halv times spil, hvor Allan Hövenhoff udnyttede en dyb stikning, og sikkert udplacerede Andre Christiansen i Vardes mål. Kort før pausen havde Mathias Pedersen en god mulighed for at udbygge føringen, men heldigvis afsluttede han forbi mål fra en spids vinkel.

Alt i alt en halvleg, hvor hjemmeholdet havde det svært i modvinden, og var heldige med kun at være bagud med en enkelt pind.

Efter nogle smårokeringer og indpodning af nyt håb var det et forhandlet Varde-hold  hjemmepublikummet fik at se i 2. halvleg. Thisted holdet blev nu holdt fra fadet, og langsomt begyndte Varde-holdet at skabe muligheder i den modsatte ende. Den første større mulighed tilfaldt Kasper Køhlert efter et lille kvarters spil, men hans afslutning i det lille felt blev reddet på stregen af en Thisted forsvarer til hjørnespark. Minuttet efter var det dog Andre Christiansen, som holdt Varde inde i kampen, da han i 2 omgange afværgede en stor  mulighed til gæsternes Peter Bechmann.

Udligningen kom i det 70. minut. da et flot indlæg fra Steffen Andersen på højrekanten blev firsttimet op i netmaskerne af Esben Lauridsen fra kort afstand.  Målet afstedkom fornyet tro på sejren, og hjemmeholdet overtog total styringen af den resterende del af kampen. Sejrsmålet faldt blot 5 minutter senere direkte på frispark af Rasmus Jessen, som fra 2 meter udenfor feltet flot lagde bolden ind i målhjørnet, helt uden chancer for Thisteds keeper. Næsten en tro kopi af sejrsmålet mod Skovbakken i foråret.

I det efterfølgende kvarter havde både Esben Lauridsen, Rasmus Harm, Rasmus Lindhardt og Morten Eggert Nielsen store muligheder for at lukke kampen definitivt, men ingen af de store chancer blev udnyttet, og Thisted var derfor meget tæt på at hente det ene point 3 minutter ind i overtiden, da Peter Bechmann headede på stolpen. Uafgjort havde heller ikke været misvisende, men denne lørdag havde hjemmeholdet heldigvis marginalerne på sin side.       

Der er ingen tvivl om, at denne sejr betyder meget mere end blot de 3 points, for det nye unge mandskab. Sydbank fortet bestod prøven mod én af oprykningskandidaterne og resultat giver et super mentalt rygstød frem mod de næste spændende opgaver for holdet.

Med de 3 points rykker Varde frem i midterfeltet i rækken, forud for næste søndags opgør ude mod Søllerød- Vedbæk.

Matchfacts Varde – Thisted FC:

Resultat: 2-1 (0-1)

0-1 Allan Hövenhoff (30.)

1-1 Esben Lauridsen (70.)

2-1 Rasmus Jessen (75.)

Tilskuere: 169

Dommer: Allan Staal   

Varde: Andre Christiansen – Kristian Skov, Jacob Riber, Rasmus Jessen, Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Niklas Fyhn – Esben Lauridsen (83. Rasmus Harm), Steffen Andersen (78. Rasmus Lindhardt), Morten Eggert Nielsen – Morten Smidt.

Ikke benyttet: Marc Simested, Morten Gregersen, Martin Thomsen, Lennart Borgvardt og Jacob Bähr.

Advarsler:

Varde: Jacob Riber (83.)

Thisted: Kristoffer Strangholt (23.), Allan Hövenhoff (40.) og Daniel Kristensen (79.). 

 

25. August 2012 af Ejgil Gammelgaard