Remisløsning i Hobro

Varde måtte skuffende nøjes med det ene point i udekampen mod Hobro. Kampen, som blev afviklet i en strid blæst på tværs af banen, sluttede som den startede, nemlig 0-0. Havde Varde imidlertid kendt sin besøgelsestid i det første kvarter, var kampen formodentlig endt helt anderledes, men skarpheden manglede denne Skærtorsdag. 

Søren Pallesen var tilbage på den centrale midtbane, hvor han afløste Mikkel Knudsen, mens Simon Matras startede på venstre kant i stedet for Martin Thomsen, ellers var det samme startformation som i den foregående kamp mod Randers Freja.

Varde lagde frisk ud, og allerede efter 30 sekunders spil blev Esben Lauridsen spillet fri af Kasper Køhlert, men vinklen blev for spids, og afslutningen røg forbi mål. Minuttet efter havde Steffen Andersen en god mulighed, men fra kanten af feltet i fri position blev afslutningen dog for svag, og keeperen kunne nemt snuppe forsøget.

Efter 12 minutters spil fik Simon Matras en stor mulighed på en tilfældig opstået chance i feltet. Matras trykkede resolut af, men Hobro keeperen diskede op med en flot redning. To minutter senere tilfaldt Vardes største mulighed i kampen Esben Lauridsen, som blev spilllet fri i dybden af Søren Pallesen. Desværre blev Esbens første træk for langt, og keeperen fik sparket bolden væk fra farezonen.

Varde fortsatte med at være spilstyrende, uden at det dog udmøntede sig i reelle scoringsmuligheder. I halvlegens sidste minut havde Simon Matras dog en god mulighed på et indlæg fra Niklas Fyhn, men det lykkedes en forsvarsspiller at cleare til hjørnespark, samtidig med at Varde spillerne appellerede for hands og straffespark. Dommerens fløjte forblev dog tavs i situationen. Kort før pausen måtte Varde endvidere udskifte en lyskeskadet Steffen Andersen med Rasmus Harm.

Godkendt 1. halvleg under svære betingelser, hvor kun målene manglede.

Hobro lagde bedst ud efter pausen, men det lykkedes ikke holdet at fremtvinge regulære chancer udover en række standardsituationer med indlæg i feltet, som konsekvent blev clearet af Varde defensiven. Efter godt et kvarters spil af halvlegen var Kasper Køhlert tæt at slippe igennem på et sologennembrud, men lige udenfor feltet blev han kantet af en Hobro forsvarsspiller, som fik det gule kort. Det efterfølgende frispark sparkede Søren Pallesen langt over mål.

Et par minutter senere tilspillede Hobro sig den eneste større scoringsmulighed i kampen efter godt omstilingsspil. Heldigvis lykkedes det en Varde forsvarer at rette skudforsaget af, således at den strøg lige forbi den ene målstolpe. Vardes sidste mulighed i kampen kom med et kvarter tilbage, da Søren Pallesen blev nedlagt lige udenfor feltet. Det efterfølgende frispark sparkede indskiftede Martin Thomsen dog lige over tværpinden.

Det sidste kvarter af kampen var ingen af holdene i stand til at fremtvinge scoringsmuligheder og kampen sluttede derfor med pointsdeling.

Alt i alt skuffende at Varde holdet ikke var i stand til at producere flere chancer i 2. halvleg, selv om betingelserne vejrmæssigt var vanskelige. Endvidere skal det medgives, at Hobro defensiven var godt organiseret.

Varde spillerne og cheftræneren var da også skuffede efter kampen. “Det var et mindre bump på vejen, men vi tager revanche på mandag mod Aarhus Fremad” lød det fra cheftræneren, som var yderst tilfreds med defensiven, som igen holdt nullet. “Spillet blev lidt for forceret og fibrilsk ikke mindst i 2. halvleg, vi skal blive bedre til at bevare tålmodigheden og ikke give så mange bolde væk, som vi gjorde i dag”, sluttede cheftræneren. 

Selv om det kun blev til et enkelt point bibeholdt Varde 1. pladsen, dog kun som følge af en bedre måldifference end Lindholm, som besejrede Hedensted 3-1.

Varde holdets næste kamp afvikles 2. Påskedag kl. 15.00, hvor Aarhus Fremad er modstanderen på Sydbank Stadion.            

Matchfacts:

Resultat: 0-0

Dommer: Simon Gade Ziegler

Tilskuere: Ca. 50

Varde: Sune Nissen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Rasmus Svennesen – Kasper Køhlert, Søren Pallesen (78. Jesper Lund), Niklas Fyhn, Simon Matras (62. Martin Thomsen) – Steffen Andersen (39. Rasmus Harm), Esben Lauridsen.

Advarsler Varde: Rasmus Svennesen (47.), Søren Nørgreen 53.), Rasmus Harm (77.)

Advarsler Hobro: Kristoffer Østergaard (63.), Lasse Bak (73), Mathias Damborg (85.)

 

17. April 2014 af Ejgil Gammelgaard