Remis løsning på Sydbank Stadion

150 kampsjubilaren Rasmus Jessen stod for et pudsigt selvmål

Det lykkedes ikke for Varde IF Elite at hente alle 3 points hjemme på Sydbank Stadion mod nr. næstsidst i rækken, Aarup Boldklub. Kampen endte meget passende uafgjort 2-2, efter en særdeles skuffende indsats af hjemmeholdet, som slet ikke kunne finde takterne fra sidste weekends kamp mod Otterup. Især forsvaret var på hælene gennem store dele af kampen, og fik slet ikke revancheret sig for 4-4 resultatet i Aarup i efterårets kamp.

Aarup var klart bedst den første halve time af kampen, hvor hjemmeholdet stort set ikke vandt en nærkamp eller en 2. bold. Allerede i det 2. minut var det tæt på at gå galt for hjemmeholdet, men heldigvis prellede afslutningen fra superfarlige Simon West af på stolpen. Blot 5 minutter senere burde Morten Smidt have bragt Varde foran på Kasper Køhlerts glimrende stikning i dybden, men i hel fri position afsluttede Morten desværre lige på Aarups målmand, Jakob Røn.

Efter 10 minutters spil var Simon West igen på spil, da Steffen Silberbauer tog sig en blunder. Heldigvis viste Tommy Ladefoged stor klasse, og snuppede den kompetente afslutning fra kort hold. 3 minutter senere huserede Simon West på venstrekanten, og afsluttede lige forbi stolpen, efter at driblet sig forbi Søren Nørgreen. Herefter var det hjemmeholdets tur, og efter et kvarters spil var Morten Smidt tæt på at udnytte en for kort tilbagelægning, men forsøget blev afværget til hjørnespark.

Aarup kom fortjent foran efter 26 minutters spil på et særdeles pudsigt mål. I en total ufarlig situation i Vardes straffesparksfelt headede 150 kampsjubilaren Rasmus Jessen bolden ned på egen fod, hvorfra bolden skruede ind i målet. Herefter vågnede hjemmeholdets spillere dog op til dåd, og lagde et tungt pres på gæsternes mål i resten af halvlegen. Jesper Brinck havde bolden i nettet efter 32 minutters spil, men dommer Henrik Overgaard mente, at Rasmus Jessen forinden havde begået frispark. Den kendelse var der ikke mange, der var enige i.  Få minutter senere var en Aarup spiller tæt på at lave selvmål, og Rasmus Jessen sparkede et frispark lige over mål. 

Med godt 5 minutter tilbage af halvlegen sørgede Morten Eggert Nielsen for udligningen på et kanonmål fra ca. 20 meters afstand, og i halvlegens sidste minut var samme Morten Eggert tæt på at bringe Varde på 2-1, men denne gang snuppede Jakob Røn Mortens flotte langskudsforsøg. Stillingen var således meget passende uafgjort efter de første 45 minutter.

Varde spillerne fortsatte de gode takter i starten af 2. halvleg, men gassen gik dog hurtigt af ballonen. Det lykkedes dog Steffen Andersen at bringe Varde på 2-1 efter et lille kvarters spil på hovedstød, efter et hjørnespark fra Morten Eggert Nielsen. Glæden varede dog kun 5 minutter, så strøg Simon West igennem på højre kant og lagde bolden ind i hovedet på Benjamin Tempelaars, som total umarkeret havde nemt ved at udligne til 2-2. Minuttet efter havde Varde 2 store muligheder for igen at bringe sig i front. Først var det Esben Lauridsen, der i fri position tøvede for længe og ikke fik afsluttet, og 15 sekunder senere var Kasper Køhlert alene igennem, men afslutningen var for svag, og Jakob Røn fik heldigt afværget forsøget til hjørnespark.

Resten af kampen var ren indianerfodbold. Aarup havde en kæmpe mulighed med 10 minutter igen, hvor først overliggeren klarede frisag for Varde, og på riposten lykkedes det helt uforståelig en Aarup spiller at sparke forbi mål fra få meters afstand. De sidste 10 minutter var et stort pres fra hjemmeholdets side, men bortset fra 5-6 hjørnespark uden resultat lykkedes det ikke Varde holdet at spille sig frem til oplagte scoringsmuligheder.

En skuffende indsats af hjemmeholdet i en kamp, hvor såvel spillere som hjemmepublikummet havde sat næsen op efter en sejr. “Vi har kun os selv at takke for pointstabet”, lød det da også fra assistenttræner Morten Køhlert efter kampen. “Når vi skal bruge en halv time på at finde det rette spændingsmoment, så er det op af bakke”, sluttede assistenttræneren, som dog glædede sig over det ene point, på en dag, hvor stort set alle var under vanlig niveau. 

Næste lørdag gælder det Aarhus Fremad på Riisvangens Stadion, hvor der skal helt andre boller på suppen, såfremt der skal tages point(s) med hjem.

Matchfacts Varde – Aarup Boldklub:  

Resultat 2-2 (1-1)

0-1 Selvmål Rasmus Jessen (26)

1-1 Morten Eggert Nielsen (39)

2-1 Steffen Andersen (59)   

2-2 Benjamin Tempelaars (64)

Tilskuere: 157

Dommer: Henrik Overgaard

Varde: Tommy Ladefoged – Casper Homann, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Steffen Silberbauer – Morten Eggert Nielsen (76. Rasmus Harm), Kasper Køhlert, Jesper Brinck, Esben Lauridsen (66. Rene Deigaard) – Steffen Andersen (88. Jesper Svennesen), Morten Smidt.

Ikke benyttet: Goran Alikalfic

Advarsler Varde: Kasper Køhlert (69.), Rasmus Jessen (80.) og Morten Smidt (86.).

 Advarsler Aarup: Chadi Dalal (16.) og Steffen Bergstedt (89.).  

 

21. April 2012 af Ejgil Gammelgaard