Remis i underholdende topkamp

Stor kamp af Tommy Ladefoged

En særdeles underholdende og seværdig topkamp mellem Varde IF Elite og Marienlyst sluttede meget retfærdigt 1-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

Hjemmeholdet stillede op med et rekonstruret midterforsvar i form af Casper Homann og Søren Nørgreen som følge af Rasmus Jessens karantæne og i angrebet var Rene Deigaard for første gang i startopstillingen på bekostning af Rasmus Harm. Rene Deigaard var placeret helt i front sammen med Morten Smidt, mens Steffen Andersen var flyttet ud på højre kant. Det bevirkede at formationen var en klassisk 4:4:2, i stedet for den sædvanlige 4:4:1:1.    

For første gang i foråret var Varde-spillerne tændt fra starten og var bedst i kampens indledende fase. Allerede efter 6 minutters spil kunne Rene Deigaard have bragt hjemmeholdet i front. Et langt udspark fra Tommy Ladefoged bragte ham helt fri i straffesparksfeltet, men desværre røg afslutningen langt over mål.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage indtil det 19. minut, hvor Varde-forsvaret tog sig en blunder. Fynboernes farlige kant Sebastian Dalgaard afdriblede Steffen Andersen på baglinien, og da ingen Varde forsvarer kom ham i møde, tog han et par træk ind i banen og hamrede bolden i mål uden chance for Tommy Ladefoged. 

Herefter var det hjemmeholdets tur til at komme frem til chancer. Først var det Jesper Brinck, der var lige ved og næsten i det 21. minut, og 5 minutter senere var Morten Smidt spillet helt fri i feltet, men hans afslutning fra en lidt spids vinkel blev pareret til hjørnespark af en velspillende Martin Munck i fynboernes mål. På hjørnesparket fra Morten Eggert Nielsen snittede Jesper Brinck bolden i nettet til 1-1.

Begge hold havde hver en god mulighed for at bringe sig i front inden pausen. I det 37. minut serverede Rene Deigaard en stor mulighed til Morten Eggert Nielsen, som desværre afsluttede forbi målet. Blot 2 minutter inden pausefløjten var det kun en kanonredning fra Tommy Ladefoged, der forhindrede Marienlyst i at komme foran, efter at hjemmeholdet havde mistet bolden i en opspilssituation.

Alt i alt en spillemæssig meget lige 1. halvleg, hvor hjemmeholdet dog havde overvægt i chancer, som kunne have berettiget en smal halvlegsføring.

Det første kvarter af 2. halvleg var hjemmeholdet for alvor på hælene, og havde det ikke været for en storspillende Tommy Ladefoged kunne kampen sagtens være afgjort til fynboernes fordel i denne fase. Først var det en giftig afslutning fra kanten af feltet efter hjørnespark, som Tommy tog sig kærligt af, og derefter et direkte frisparksforsøg, som Tommy også fik afværget. Få minutter senere afsluttede gæsternes Jakob Udesen med hovedet fra kort afstand efter et mønsterangreb, men igen hev Tommy en fantomredning op af skuffen, og parerede til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark agerede Tommy igen redningsmand for hjemmeholdet.

Herefter fik Varde-holdet igen styr på begivenhederne og efter et kvarters spil var Morten Smidt tæt på i to forsøg. Først var det en fodparade fra Martin Munch, og på riposten sparkede Morten Smidt langt over. Med 20 minutter igen var Steffen Andersen meget tæt på efter en frispilning fra Esben Lauridsen, men igen lykkedes det Martin Munck at afværge med en fodparade.

Den fortættede spænding forblev kampen ud, uden at det dog afstedkom de helt oplagte muligheder til nogen af holdene. I dommer Jens Madsens overtid kunne Marienlyst havde benyttet sig af en overtalsituation, hvor Søren Nørgreen lå og vånede sig ude ved sidelinien efter en hård tackling, men her viste gæsternes Raafat El-Soussi flot fair play, ved at sparke bolden til indkast i stedet for at fastholde et angreb.

Den velspillede intense affære sluttede således uafgjort 1-1, hvilket begge holds lejre var tilfredse med. “Så afgjort vores bedste kamp i foråret”, lød det samstemmende fra cheftræner Jørn Bach og assistenttræner Morten køhlert, som udtrykte stor tilfredshed med spillernes indsats.

For hjemmeholdet var Tommy Ladefoged i særklasse, men ellers var der særdeles flotte præstationer fra midtbaneduoen Kasper Køhlert og 50 kampsjubilaren Jesper Brinck samt Søren Nørgreen i det bagerste forsvar, som glimrende bandt forsvaret sammen i fraværet af anfører Rasmus Jessen. Ud over Jesper Brinck spillede også Steffen Silberbauer og Esben Lauridsen kamp nr. 50 for hjemmeholdet.

Med det uafgjorte resultat og Aarhus Fremads sejr i Svendborg røg Varde IF Elite en enkelt plads ned i tabellen inden næste lørdags kamp i Otterup. 

 

Matchfacts Varde IF Elite – Marienlyst:

Resultat: 1-1 (1-1)

1-0  Sebastian Dalgaard (19.)

1-1 Jesper Brinck (28.)

Dommer: Jens Madsen

Tilskuere: 201

Varde: Tommy Ladefoged – Steffen Silberbauer, Casper Homann, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen (62. Jeppe Mackenhauer) – Steffen Andersen ( 81. Jonas Sømmerly), Kasper Køhlert, Jesper Brinck, Morten Eggert Nielsen (66. Esben Lauridsen) – Rene Deigaard og Morten Smidt.

Advarsler Varde: Steffen Silberbauer og Jesper Svennesen

Advarsler Marienlyst: Jesper Holdt, Martin Mortensen og Jakob Udesen.

 

9. April 2012 af Ejgil Gammelgaard