Premierekampen Varde – Brabrand

Morten Smidt, Varde IF Elite´s Topscorer i den nye klubtrøje

I forårspremieren på Sydbank Stadion spiller Varde lørdag kl. 15.00 mod Brabrand. Efter en turneringspause på 4½ måned bliver det spændende at se om hjemmeholdet kan fortsætte de gode takter fra efteråret, hvor det blev til 26 points og en placering som nr. 6 i tabellen.

Gæsterne fra Brabrand ligger overraskende under stregen efter kampene i efteråret, og det bliver spændende at følge, om cheftræner Lars Lundkvist i sin sidste sæson i klubben bliver i stand til at sikre en ny sæson i divisionsrækkerne. Ifølge cheftræneren bliver det en vanskelig opgave med en meget ung og en meget smal trup. ”Så vi skal være heldige og dygtige, hvis vi skal klare det. Men tro mig, vi prøver”, udtaler Lars Lundkvist forud for præmierekampen.

For hjemmeholdets vedkommende er der sket en del ændringer i truppen vinteren over. Væk er Dennis Nielsen, Niels Peter Mørck, Kennie Chopart og Goran Alikalfic. Til erstatning er tilkommet Rene Deigaard og Jesper Henriksen, begge fra Tistrup, mens Stefan Møller, Jeppe Mackenhauer og Jacob Bähr er hentet op fra egne rækker. Det betyder ifølge cheftræner Jørn Bach, at truppen ikke er så bred som i efteråret, hvilket kan få betydning, såfremt der kommer skader eller karantæne. ”Vi har en stamme på 15 spillere, hvor vi før var 18. Så det er op til de andre at vise, at de er gode nok til at være med i truppen”. 

I træningskampene har Varde i år valgt at satse på gode modstandere, hvilket har afspejlet sig i resultaterne, som bortset fra kampen mod Middelfart, der blev tabt 2-0,  enten er tabt eller vundet med et enkelt mål eller endt uafgjort. ”Det har været både og, men vi er blevet holdt til ilden og presset i alle kampe, og det skulle gerne vise sig allerede mod Brabrand i den første kamp. Men det bliver meget vanskeligt mod Lars Lundkvists fysisk indstillede hold, og jeg tror, det bliver 1-0 til en af siderne”, udtaler Jørn Bach forud for kampen.    

Endvidere betragter cheftræner Jørn Bach startprogrammet med Brabrand, Viby, Marienlyst, Otterup og Aarup som pivhamrende svært. ”Forhåbentligt kommer vi godt igennem disse kampe, således at vi relativ tidligt kan redde os, og dermed få flere muligheder for at spille nogle af de unge og nye ind på holdet. Det er den sekundære målsætning. Den primære er som altid at vinde alle kampe”.

Blandt de absolutte nøglespillere på holdet nævner cheftræneren topscorer Morten Smidt og keeperen Tommy Ladefoged. ”Udover de to i enderne, er der rigtig mange spændende folk rundt omkring på banen. Faktisk skal man bare holde øje med dem alle, for jeg har kun spændende spillere”, slutter cheftræneren.    

Til kampen stiller hjemmeholdet med følgende trup: Tommy Ladefoged, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Jesper Brinck, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt, Casper Homann, Steffen Silberbauer, Rene Deigaard, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Marc Simested.