Pokaleventyret slut for denne gang

Kasper Køhlert
Kasper Køhlert viste med sin hurtighed gode takter i angrebet

Som ventet var Sønderjyske en for stor mundfuld for Vardes 2. divisionshold i ottendelsfinalen. På Sydbank Park i Haderslev blev det til et nederlag på 3-0 efter pausestillingen 2-0.

Sune Nissen erstattede Jørgen Simon Jørgensen i målet, mens Nicolaj Andreasen var tilbage i forsvaret efter udstået karantæne, hvor han erstattede den skadede Jacob Nielsen. Esben Lauridsen og Rasmus Harm udgjorde kanterne, mens Kasper Køhlert var rykket helt i front sammen med Thomas Witt. Hermed måtte Emil Rindom Hansen tage til takke med bænken. Ellers var startformationen den samme som mod Ringkøbing i sidste turneringskamp.

I forhold til fredagens opgør mod EfB var Sønderjyske uden Niels Lodberg, Daniel Jensen og Tommy Bechmann, mens Jens Rinke erstattede Marion Skender i målet.

Som forventet og i håbet om et hurtigt føringsmål lagde Sønderjyske et hårdt pres på Vardes mål fra kampens start, og var tæt på scoring inden det første minut var rundet, men det lykkedes Nicolaj Andreasen at få afværget et farligt indlæg til hjørnespark. Efterfølgende flugtede Marvin Pourié over mål på et godt frisparksindlæg fra Henrik Hansen, mens Sune Nissen med et par gode indgreb ligeledes forhindrede en Sønderjyske scoring.

Efter 10 minutters spil begik Søren Nørgreen desværre et lidt unødvendigt straffespark mod Bojan Golubovic i forbindelse med en duel i straffesparksfeltet, og på det efterfølgende straffespark scorede Marvin Pourié sikkert. Blot 3 minutter senere havde Esben Lauridsen en gylden mulighed for at bringe Varde tilbage i kampen, da han pludselig slap helt alene igennem, men desværre ramte afslutningen målmand Jens Rinke i brystkassen.

I den efterfølgende periode havdee sønderjyderne flere nærgående forsøg, men det lykkedes Varde spillerne at klare frisag, indtil Erik Marxen efter en god halv times spil følte et frispark ind i krydset fra ca. 25 meters afstand. Flot sparket ind, men igen et lidt unødvendigt frispark.

I halvlegens sidste minut var Kasper Køhlert tæt på at slippe igennem sønderjydernes forsvar, men blev stoppet af Hallgrimur Jonasson, der måtte indkassere en advarsel for forseelsen.

Fortjent føring til superligamandskabet ved pausen, men efter en vanskelig start fik Varde holdet efterhånden som halvlegen skred frem pænt styr på kampen.

De sidste 45 minutter var spillemæssigt en lige affære, men sønderjyderne var stadigvæk mest farlig foran mål. Vardes bedste mulighed for at bringe spændingen tilbage i kampen kom midt i halvlegen, da Thomas Witt sendte Kasper Køhlert afsted med en dyb stikning, men Kølle blev stoppet ureglementeret udenfor feltet af indskiftede Morten Beck, som indkasserede en advarsel for forseelsen.

Sønderjydernes Bojan Golubovic eliminerede den sidste spænding i kampen, da han med knap 10 minutter igen fra kanten af feltet bragede bolden op i venstre målhjørne til slutresultatet 3-0 uden chance for Sune Nissen.

Hermed er pokaleventyret slut for denne gang for Varde spillerne, som dog alle ydede en særdeles godkendt præstation, på den kolde, men stemningsfyldte SydBank Park i Haderslev.

For Varde er der dog stadigvæk en smule spænding tilbage, idet det først på torsdag afgøres, om Greve og Varde skal dele de 100.000 kr., som DBU præmierer det seriehold med, som når længst i pokalturneringen. Da Greve som bekendt møder FCK må det dog betragtes som overvejende sandsynligt.

Matchfacts Varde – Sønderjyske:

Resultat: 0-3 (0-2)

0-1 Marvin Pourié (11.)

0-2 Erik Marxen (34.)

0-3 Bojan Golubovic (81.)

Tilskuere: 1.052

Dommer: Jens Maae

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Esben Lauridsen (90. Jeppe Carstensen), Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Rasmus Harm (79. Emil Rindom Hansen) – Thomas Witt (86. Daniel Eugster) og Kasper Køhlert.

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen

Advarsler:

Varde: Søren Nørgreen (10.)

Sønderjyske: Hallgrimur Jonasson (45.) og Morten Beck (70.)

Vardes pokalfighter: Niklas Fyhn

 

2. December 2014 af Ejgil Gammelgaard