Pligtsejr over bundproppen

På en god 1. halvleg besejrede Varde allerede nedrykkede Viborg FF med 2-1 efter pausestillingen 2-0.

For første gang i foråret var startformationen tilbage til formationen fra det succesfulde efterår. Mikkel Rohde og Mikkel Knudsen udgjorde den centrale midtbane, mens Nicolaj Forst og Lasse Holm udgjorde kanterne.

Hjemmeholdet leverede en glimrende 1. halvleg med stor overvægt i såvel spil som chancer og burde have lukket kampen inden pausen. Især indlæggene fra Nicolai Forst fra højrekanten voldte viborgenserne store problemer og det var således også et indlæg fra Forst der førte til 1-0 føringen på et hovedstød af Mathias Backs i det 13. minut.

Et par minutter senere var Backs tæt på at øge føringen med et nyt hovedstød på et indlæg fra Forst, men en feberredning fra keeperen klarede frisag for gæsterne.

Midt i halvlegen var Lasse Holm tæt på med en afslutning fra nært hold, som blev reddet på stregen af en forsvarsspiller. Få minutter senere øgede Nikolaj Andreasen til 2-0, da han headede et indlæg fra Mikkel Rohde i nettet.

Kort før pausen havde Backs en ny stor mulighed for at øge føringen, men desværre afsluttede han lige forbi stolpen på Niclas Holm´s flotte indlæg til bagerste stolpe.

Gæsterne havde en enkelt stor mulighed indenfor de første 45 minutter, men en halvlegsstilling på 4- eller 5-1 havde bedre været i overensstemmelse med spil og chancer.

Varde holdet fik også en god start på 2. halvleg, og efter godt 5 minutters spil burde Backs have lukket kampen på et glimrende indlæg fra Forst, men desværre brændte Backs chancen.

I den efterfølgende periode pressede Varde holdet stadigvæk på, uden dog at komme frem til chancer, og langsomt fik gæsterne bedre og bedre greb om kampen. 

Reduceringsmålet til 2-1 faldt med knap 20 minutter tilbage af kampen, da Lasse Broberg headede en hjørnesparksindlæg i nettet, hvor Varde defensiven slet ikke var på plads. Målet gav gæsterne troen på, at der kunne komme point(s) ud af kampen, og de næste 10 minutter var der flere gange optræk til chancer, som kunne have givet udligningen.

Varde-holdet fik dog reddet stormen af, og fik igen kontrol over kampen de sidste 10 minutter. I dommerens tillægstid var Mathias Backs tæt på at øge til 3-1, da han erobrede bolden fra en forsvarsspiller, men afslutningen prellede desværre af på stolpen.

En fuld fortjent sejr over et godt kæmpende, men langt fra skrækindgydende Viborg mandskab. Indsatsen i de to halvlege var dog som dag og nat spillemæssigt og demonstrerede til fulde, den slingrekurs Varde-holdet har været på i foråret.      

 Holdets sidste hjemmekamp i sæsonen er på lørdag, hvor Otterup er modstanderen med kampstart kl. 12.30 på Sydbank Stadion.

Matchfacts Varde IF – Viborg FF:

Resultat: 2-1 (2-0)

1-0 Mathias Backs (13.)

2-0 Nikolaj Andreasen (27.)

2-1 Lasse Broberg (72.)

Dommer: Martin Kjærgaard

Tilskuere: 130.

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Nicolai Forst, Mikkel Knudsen (70. Mathias Nielsen), Mikkel Rohde, Lasse Holm (70. Søren Jelstrup) – Mathias Backs, Kenneth Kruse, Niclas Holm (70. René B. Jørgensen).

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen, Anders Egholm, Peter Brix og Mikkel Blåholm.

Advarsler Varde: Nikolaj Andreasen (55.)

Dagens “Man of the Match”: Nicolaj Forst.

 

Den 1. Juni 2019 af Ejgil Gammelgaard